Criteriul National

IMPRESIONANT! Fenomen natural spectaculos in plina desfasurare in Indonezia!

iunie 19
21:28 2015

Erupţie de amploare în vestul Indoneziei. Din muntele vulcanic Sinabung au ţâşnit jeturi de lavă, iar coloane de fum de până la trei kilometri s-au ridicat în aer!

sinabung-1-700x418

 

Aproape 3.000 de oameni au fost evacuaţi din preajma vulcanului, a cărui activitate a determinat autorităţile indoneziene să ridice nivelul de alertă la maximum.

Muntele face parte din cei 130 de vulcani activi din Indonezia, ţară inclusă în Cercul de Foc al Pacificului, zona cu cea mai intensă activitate vulcanică de pe Pământ.

Cel puţin 48 de avalanşe de cenuşă s-au produs pe muntele Sinabung din Indonezia. Cea mai mare avalanşă a ajuns la doi kilometri şi jumătate de munte şi a provocat evacuări masive în regiune.

În total, din cauza erupţiei de acum câteva zile a vulcanului, peste 10.000 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.
sinabung-4-700x467
Sinabung este unul dintre cei 129 de vulcani activi din Indonezia, ţară aflată în cea mai activă zonă vulcanică de pe planetă.

Pilonii in miscare de cenusa sunt formati datorita arderii „fluxului piroclastic” care incalzeste aerul. Acest aer cald se ridica, producand tornade uriase pana la cer.

Norul devastator format din roca topita, cenusa si aer fierbinte poate calatori cu sute de kilometri pe ora si distruge tot ceea ce intalneste in cale.

Sursa foto : specialarad.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo