Criteriul National

IMPRESIONANT! Fenomen natural spectaculos in plina desfasurare in Indonezia!

iunie 19
21:28 2015

Erupţie de amploare în vestul Indoneziei. Din muntele vulcanic Sinabung au ţâşnit jeturi de lavă, iar coloane de fum de până la trei kilometri s-au ridicat în aer!

sinabung-1-700x418

 

Aproape 3.000 de oameni au fost evacuaţi din preajma vulcanului, a cărui activitate a determinat autorităţile indoneziene să ridice nivelul de alertă la maximum.

Muntele face parte din cei 130 de vulcani activi din Indonezia, ţară inclusă în Cercul de Foc al Pacificului, zona cu cea mai intensă activitate vulcanică de pe Pământ.

Cel puţin 48 de avalanşe de cenuşă s-au produs pe muntele Sinabung din Indonezia. Cea mai mare avalanşă a ajuns la doi kilometri şi jumătate de munte şi a provocat evacuări masive în regiune.

În total, din cauza erupţiei de acum câteva zile a vulcanului, peste 10.000 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.
sinabung-4-700x467
Sinabung este unul dintre cei 129 de vulcani activi din Indonezia, ţară aflată în cea mai activă zonă vulcanică de pe planetă.

Pilonii in miscare de cenusa sunt formati datorita arderii „fluxului piroclastic” care incalzeste aerul. Acest aer cald se ridica, producand tornade uriase pana la cer.

Norul devastator format din roca topita, cenusa si aer fierbinte poate calatori cu sute de kilometri pe ora si distruge tot ceea ce intalneste in cale.

Sursa foto : specialarad.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro