Criteriul National

IMPRESIONANT! Uniunea Muzicienilor Interpreţi va acorda burse în valoare de 6.000 euro

aprilie 30
22:26 2015

  Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR) va acorda tinerilor muzicieni talentaţi burse în valoare de 6.000 euro pentru anul şcolar 2015 – 2016

BurseleUNIMIR

Bursele UNIMIR sunt acordate tinerilor muzicieni talentaţi, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 24 ani, integraţi în sistemul de învăţământ din România. Cuantumul bursei lunare este de 100 de euro, aceasta fiind acordată pentru o perioada de zece luni unui număr de şase tineri.

Criteriul principal de selecţie constă în evaluarea datelor artistice ale candidatului în cadrul unui concurs şi relevanţa dosarului de înscriere.

Calendarul concursului de atribuire a Burselor UNIMIR 2015-2016 este următorul: 30 aprilie – lansarea anunţului Bursele UNIMIR 2015-2016; 30 aprilie – 24 mai – primirea dosarelor de înscriere; 25 mai – 2 iunie – evaluarea dosarelor de înscriere; 2 iunie – anunţarea concurenţilor calificaţi; 13 iunie – etapa finală a concursului; 14 iunie – anunţarea câştigătorilor Burselor UNIMIR.

Până în prezent au fost bursieri UNIMIR: Mihaela Mitrofan – vioară, Felicia Greciuc – oboi, Szocs Botond – pian, Oana Leonte – flaut, Tatiana Caisân – canto clasic, Antonia Stancu – canto clasic, Abel Edison Corban – pian, Emilia Dorobanţu – canto – folclor, Cristina Ordean – oboi, Gabriela Felicia Greciuc – oboi, Mircea Dumitrescu – vioară, Alexandra Bobeică – vioară, Şerban Valentin – vioară, Alexandru Munteanu – marimbafon şi Laura Luţan – oboi.

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România este o organizaţie nonprofit şi nonguvernamentală, constituită prin asocierea liberă a personalităţilor care s-au distins în arta creaţiei interpretative prin activitate individuală de referinţă în plan naţional şi internaţional.

Consiliul Director al UNIMIR este format din urmatoarele personalitati: Vlad Conta (preşedinte), Nicolae Licareţ, Viniciu Moroianu, Gabriel Croitoru, Mariana Colpoş, Bujor Prelipcean şi Dumitru Zamfira.

 

Sursa foto : http://www.radioromaniacultural.ro/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo