Criteriul National

IMPRESIONANT! Uniunea Muzicienilor Interpreţi va acorda burse în valoare de 6.000 euro

aprilie 30
22:26 2015

  Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR) va acorda tinerilor muzicieni talentaţi burse în valoare de 6.000 euro pentru anul şcolar 2015 – 2016

BurseleUNIMIR

Bursele UNIMIR sunt acordate tinerilor muzicieni talentaţi, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 24 ani, integraţi în sistemul de învăţământ din România. Cuantumul bursei lunare este de 100 de euro, aceasta fiind acordată pentru o perioada de zece luni unui număr de şase tineri.

Criteriul principal de selecţie constă în evaluarea datelor artistice ale candidatului în cadrul unui concurs şi relevanţa dosarului de înscriere.

Calendarul concursului de atribuire a Burselor UNIMIR 2015-2016 este următorul: 30 aprilie – lansarea anunţului Bursele UNIMIR 2015-2016; 30 aprilie – 24 mai – primirea dosarelor de înscriere; 25 mai – 2 iunie – evaluarea dosarelor de înscriere; 2 iunie – anunţarea concurenţilor calificaţi; 13 iunie – etapa finală a concursului; 14 iunie – anunţarea câştigătorilor Burselor UNIMIR.

Până în prezent au fost bursieri UNIMIR: Mihaela Mitrofan – vioară, Felicia Greciuc – oboi, Szocs Botond – pian, Oana Leonte – flaut, Tatiana Caisân – canto clasic, Antonia Stancu – canto clasic, Abel Edison Corban – pian, Emilia Dorobanţu – canto – folclor, Cristina Ordean – oboi, Gabriela Felicia Greciuc – oboi, Mircea Dumitrescu – vioară, Alexandra Bobeică – vioară, Şerban Valentin – vioară, Alexandru Munteanu – marimbafon şi Laura Luţan – oboi.

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România este o organizaţie nonprofit şi nonguvernamentală, constituită prin asocierea liberă a personalităţilor care s-au distins în arta creaţiei interpretative prin activitate individuală de referinţă în plan naţional şi internaţional.

Consiliul Director al UNIMIR este format din urmatoarele personalitati: Vlad Conta (preşedinte), Nicolae Licareţ, Viniciu Moroianu, Gabriel Croitoru, Mariana Colpoş, Bujor Prelipcean şi Dumitru Zamfira.

 

Sursa foto : http://www.radioromaniacultural.ro/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro