Criteriul National

IMPRESIONANT!Gheorghe Becali-un gest memorabil pentru regretatul Cornel Patrichi!

IMPRESIONANT!Gheorghe Becali-un gest memorabil pentru regretatul Cornel Patrichi!
aprilie 06
13:00 2016

Cornel Patrichi- cunoscut coregraf şi jurat la emisiunea „Dansez pentru Tine” a murit ieri 5 Aprilie, la vârsta de 72 de ani.

69622-untitled_L

Cornel Patrichi fusese operat de cancer la plămâni în anul 2014. Născut la Bucureşti, pe data de 1 aprilie 1944, Cornel Patrichi a avut o prestigioasă carieră de dansator şi coregraf, de numele său fiind legate mai multe spectacole de filme şi televiziune

Gheorghe Becali a mai realizat încă un gest incredibil pentru un român celebru! Impresionat de starea gravă de sănătate in care se afla Cornel Patrichi, latifundiarul i-a oferit un loc de veci în cimitirul din Pipera.
Cornel Patrichi a trecut în lumea drepților de mai bine de o zi. Cancerul la plămâni a făcut ravagii în organismul marelui coregraf, iar familia lui a fost de-a dreptul disperată, în special după discuțiile cu medicul personal al vedetei.
Soția regretatului maestru Patrichi, așa cum se obișnuiește în astfel de cazuri s-a interesat ca soțul său să aibă un mormânt.

Din nefericire, după o discuție telefonică avută cu reprezentanții UNITER, femeia a aflat ca pe Aleea Celebrităților de la Cimitirul Bellu, nu mai este nici măcar un loc! În aceste condiții, singura soluție era un loc de veci în Străulești, însă era foarte departe de casa în care Cornel Patrichi a locuit până mai ieri!
Salvarea a venit din partea latifundiarului Gigi Becali! Aflând, prin intermediul unor prieteni comuni, de situația cu care se confruntă fosta glorie a dansului, omul de afaceri a luat decizia de a-i oferi un loc de veci în cimitirul său de la Pipera, chiar lângă lac.

“Știa cât de mult îi plăcea lui Cornel să pescuiască ” și „a dorit să facă un gest cu adevărat de suflet”, au spus surse apropiate coregrafului.
Mai mult, latifundiarul a vorbit cu doi preoți, pentru a merge acasă la Patrichi. “Surprinzător, Cornel i-a primit, deși el nu este practicant al religiei. A fost pentru prima oară când a acceptat să stea în fața unei fețe bisericești. Și azi (n.redacției 2 Aprilie) un preot a venit la el, starea lui fiind foarte gravă”, a mărturisit, printre lacrimi, Cornelia Patrichi.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa foto : http://google.com

 

Redacția ziarului Criteriul Național își exprimă regretul și adresează condoleanțe familiei maestrului Cornel Patrichi și rămâne impresionată de gestul plin de omenie a domnului Gheorghe Becali!

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo