Criteriul National

Imprimanta 3d – O revelație în lumea tehnologiei

Imprimanta 3d – O revelație în lumea tehnologiei
noiembrie 27
02:50 2020

Îți amintești vremurile în care te uitai la fotografiile printate și încercai să îți dai seama cine stătea lângă tine? Imagine mișcată, claritate redusă și siluete indescifrabile.

Cu trecerea timpului, tehnologia a schimbat radical felul în care ne raportăm la activitățile cotidiene.

Avem la dispoziție mijloace valoroase prin care ne putem ușura munca. Imaginează-ți că acum e posibil nu numai să realizezi poze, ci și să le transformi în figurine printr-o printare 3d cunoscută în industrie și drept fabricare aditivată. Domeniile în care este folosită cu preponderență sunt inginerie, arhitectură, design, automobile, aeronautică, educație, medicină.

Dar cine spune că nu poți apela și tu la un astfel de serviciu?

O astfel de metodă vine la pachet și cu multe beneficii pe care merită să le iei în considerare:

  • Îți reduce cu mult timpul destinat realizării produselor tridimensionale dorite. Organizațiile sau companiile se confruntă de cele mai multe ori cu stresul de a veni cu prototipuri noi, originale. Dacă apelează la opțiunea de printare, vor putea aduce pe piață  produse care prezintă caracteristici de o calitate superioară într-un timp foarte scurt. Competiția, dar și potențialii clienți vor fi cu siguranță surprinși când vor vedea rezultatul final.
  • Poți apela oricând la serviciul de printare 3d doar și dacă îți dorești să ieși din tipare sau să ai parte de o amintire inedită. Vei avea ocazia să retrăiești emoțiile surprinse sau să te bucuri de micile detalii din fiecare fotografie printată. De asemenea, poate fi o alternativă potrivită dacă îți dorești să oferi un cadou original. Persoana care îl va primi va fi încântată cu siguranță.
  • Toate aspectele importante vor fi redate cu exactitate. Duritatea și rezistența obiectelor, cât și precizia vor fi la un standard înalt.
  • Eventualele erori vor fi scoase din discuție. Nu mai este nevoie să pierzi timp prețios pentru refacerea greșelilor. De asemenea, nu va trebui să apelezi la costuri imense pentru suplimentarea materialelor. Cantitatea este exactă.

Toate beneficiile de mai sus pot fi asigurate de o imprimantă 3d profesională. Investiția adusă în discuție depinde mult de modelul ales. Costurile financiare pornesc de la 7000 de lei.

Detaliile minuscule fac adesea diferența dintre calitate superioară și mediocritate. Creativitatea și inovația sunt punctele forte care clasează imprimanta ca pe un dispozitiv necesar.  Într-o lume plină de standardizare, alege experiențele unice!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul