Criteriul National

Imunitatea colectivă: Lăsarea Covid-19 să circule liber „nu este o opțiune”, potrivit OMS – Coronavirus

Imunitatea colectivă: Lăsarea Covid-19 să circule liber „nu este o opțiune”, potrivit OMS – Coronavirus
octombrie 12
20:15 2020
OMS a considerat de neimaginat luni să lase Covid-19 să circule liber în societate, astfel încât populația să ajungă, așa cum au sugerat unii, la imunitatea colectivă, potrivit AFP.

„Niciodată în istoria sănătății publice imunitatea efectivelor nu a fost folosită ca strategie pentru a răspunde unei epidemii, să nu mai vorbim de o pandemie. Este o problemă științifică și etică”, a spus șeful executivului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la o conferință de presă.

„A da frâu liber unui virus periculos, despre care nu înțelegem totul, este pur și simplu lipsit de etică. Nu este o opțiune”, a insistat el.

Noua pandemie de coronavirus a provocat pierderea a peste un milion de vieți în întreaga lume, de când biroul OMS din China a raportat debutul bolii la sfârșitul lunii decembrie.

„Marea majoritate a oamenilor din majoritatea țărilor sunt susceptibile de a contracta acest virus. Studiile sugerează că în majoritatea țărilor, mai puțin de 10% din populație a fost infectată”, a detaliat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a explicat, de asemenea, că lumea nu știa suficient despre imunitatea de care se bucură persoanele care au contractat Covid-19, subliniind că unele persoane au fost infectate recent.

„Majoritatea persoanelor infectate cu virusul dezvoltă un răspuns imun în primele câteva săptămâni, dar nu știm dacă acest răspuns este puternic sau de lungă durată sau dacă diferă de la persoană la persoană”, a spus el. el explica.

El a subliniat că conceptul de imunitate colectivă este utilizat în campaniile de vaccinare și a reamintit că pentru variolă este necesar ca 95% din populație să fie vaccinată pentru ca restul de 5% să fie protejat.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul