Criteriul National

În aprilie 2022 SRI vrea să vă administreze „36 de evenimente de viață”/Din ianuarie 2015, s-a decis că SRI nu are voie să facă așa ceva.

În aprilie 2022 SRI vrea să vă administreze „36 de evenimente de viață”/Din ianuarie 2015, s-a decis că SRI nu are voie să facă așa ceva.
aprilie 21
15:09 2022

Azi, Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, va avea pe ordinea de zi Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative prin care trebuie să se aplice legea salarizării nr. 153/2017 și în cazul polițiștilor.

Împreună cu Comisia pentru muncă și protecție socială au rol raportor, acestea două fiind comisiile de care depinde aplicarea corectă a legii. Deși termenul de depunere a raportului a fost 15.03.2022, la mai bine de o lună proiectul de lege este pus pe ordinea de zi, urmând apoi ca și  Comisia pentru muncă și protecție socială să delibereze, precizeaza cei de la sindicatul Europol.

Forma actuală a proiectului de lege este un fel de praf în ochi și nu reflectă cu nimic faptul că polițiștii au fost constant în linia întâi în timpul pandemiei și nici faptul că odată cu conflictul din Ucraina, aceștia au fost prezenți în tot ceea ce însemnă gestionarea crizei refugiaților. Mai exact, textul actului se referă la acordarea începând cu 1 februarie 2022 a 1/4 din cele 2 tranșe restante. Adică jumătate dintr-o tranșă, aproximativ 300 lei brut și  „dezghețarea” salariului/soldei de grad care să fie plătit în raport cu salariul de funcție în plată, aproximativ 30-50 lei brut.

La întâlnirea cu ministrul muncii, Marius Budai de la protestul din 6 aprilie din Piața Victoriei și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, acesta din urmă a precizat că știe că are o datorie pentru cei din sistemul de apărare care au fost în prima linie în timpul pandemiei, că  ne-a promis la precedenta întâlnire pe care a avut-o cu delegația PUBLISIND și EUROPOL  și că se va achita de această datorie, iar orizontul temporar cel mai probabil pentru modificările necesare, fiind de o lună de zile, ceea ce ar însemnă că azi ar trebui să primească aviz pozitiv de la comisie, urmând să meargă la comisia de muncă și apoi votul din plenul Parlamentului la începutul lunii mai.

Reiterăm faptul că punerea în plată a acestor drepturi nu reprezintă măriri salariale, majorări, bonusuri, prime sau orice altă formă de recompensare, ci reprezintă un drept al polițiștilor care trebuia pus în plată încă de acum doi ani similar celorlalte categorii de angajați. Mai mult de atât, plata acestor restanțe nu va acoperi nici pe departe scumpirile care au avut loc la combustibil, electricitate, alimente și servicii, amortizând într-o mică măsură acest haos economic creat. În continuare solicităm aplicarea în integralitate și nu pe tranșe a legii salarizării pe măsura riscurilor și a privațiunilor pe care le au polițiștii, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul