Criteriul National

În căutarea unui nou frigider

În căutarea unui nou frigider
ianuarie 21
11:36 2019

Cu siguranță nimeni nu mai este surprins de faptul că tehnologia s-a dezvoltat în ultimele două decenii și s-a integrat în toate aspectele vieții noastre, inclusiv în casa noastră. Mai mult decât atât, astăzi avem la dispoziție atât de multe opțiuni, produse și oferte încât este aproape imposibil să nu găsim ceea ce avem nevoie. Așadar, inevitabil, a devenit mult mai ușor să găsim tocmai produsele de care avem nevoie însă, totodată, a devenit mult mai greu să fim 100% siguri de alegerile noastre,  întrucât suntem mereu influențați de un nou detaliu, un preț mai mic sau alte criterii de acest fel.

 

Și dacă trebuie să ne raportăm la această dificultate în a alege produse, putem să ne gândim chiar și la electrocasnice. Pe Internet găsim o mulțime de întrebări legate de cum să alegem un frigider, de exemplu.

De ce se întâmplă asta? Pentru că atunci când analizăm mai atent gama de frigidere disponibilă, eficiența, funcționalitățile și designul acestora- ne dăm seama că avem multe aspecte de luat în calcul. Și pentru că alegerea unui frigider este și o investiție pe termen lung, este firesc să ne acordăm un răgaz înainte de a ne decide asupra unui anumit model.

Ca să îți ușurezi munca data viitoare când ești în căutare de un frigider, mai jos vei citi niște informații de bază despre frigidere, ca să fii informat asupra deciziei pe care urmează să o faci.

Aceste informații sunt clasificate în funcție de două nevoi esențiale: spațiul de stocare și funcționalitățile unui frigider

Mai jos găsești cele mai frecvente tipuri de modele de frigidere

frigider emag


Frigidere cu o ușă:

perfecte dacă nu obișnuiești să congelezi multe alimente și dacă ai nevoie de un spațiu mai mare pentru depozitarea obișnuită a acestora;

Frigidere cu două uși:

acestea printre cele mai populare tipuri de frigidere, deoarece urmează un model clasic, sunt extrem de practice și ocupă relativ puțin spațiu;

Frigidere side by side:

precum se subînțelege deja, există un spațiu destinat frigiderului, alături de care există un spațiu destinat congelatorului; cele două spații au aproximativ aceeași dimensiune; sunt perfecte dacă îți dorești să stochezi eficient și organizat alimentele tale preferate;

Frigidere cu trei uși:

o combinație între frigiderul side by side și frigiderul clasic cu congelatorul în partea inferioară; sunt foarte spațioase, ideale pentru familii mari sau pentru persoane care gătesc mult și sunt mereu aprovizionate.

Frigidere încorporabile:

printre cele mai moderne ca design, se integrează minunat ca aspect în bucătărie.

La ce caracteristici trebuie să fii în mod deosebit atent atunci când analizezi gama de frigidere și vrei să realizezi o alegere perfectă pentru tine?

  • Clasificarea energetică: de la A simplu, la A+++. În funcție de numărul de plusuri, prețul frigiderelor crește. Cu toate acestea, așa se întâmplă și în cazul eficienței energetice ale acestora.
  • Tipul de răcire: statică, caracteristică regăsită la majoritatea frigiderelor de pe piață, dinamică cu ventilatorul intern sau cu ajutorul tehnologiei No Frost, o inovație, în materie de frigidere, ce presupune dezghețarea automată a electrocasnicelor, fără implicarea ta directă.
  • Capacitate: cel mai important criteriu este să alegi frigider cu o capacitate suficient de mare pentru nevoile tale.

Cat crezi ca te costa anual sa folosesti o combina frigorifica?

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei