Criteriul National

În ce constă managementul de proiect în construcții?

În ce constă managementul de proiect în construcții?
iulie 15
09:59 2021

Managementul proiectului nu este altceva decât fundamentul pe care este construit orice proiect de construcție. Un manager de proiect de construcție trebuie să demonstreze o anumită gamă de abilități pentru a conduce proiectul și a stabili o relație eficientă cu numeroasele echipe prezente.

Proiectele de construcții au nevoi constante legate de modificările aduse și, în acest sens, un project management costructii este cheia stabilității întregii proceduri. În acest articol, vei găsi conceptele și principiile vitale ale managementului proiectelor de construcții.

Ce este managementul proiectelor de construcții?

Managementul proiectului de construcție poate fi definit ca direcția, reglementarea și supravegherea unui proiect, de la dezvoltarea inițială până la finalizarea acestuia. Obiectivul final al managementului unui proiect de construcție nu este altul decât satisfacerea completă a cerințelor clienților pentru ca un proiect să fie viabil, atât în ​​ceea ce privește funcționalitatea, cât și bugetul. Există o gamă largă de tipuri de proiecte de construcții, cum ar fi ingineria comercială, rezidențială, industrială și civilă.

Principalul concept de management al proiectelor de construcții este strâns legat de parametrii tehnici precum bugetul și execuția, dar necesită și o comunicare puternică între toți agenții (părțile interesate, contractanții și publicul).

Rolul unui manager de proiect de construcții

Un manager de proiect de construcții este responsabil de planificarea, coordonarea, bugetarea și supravegherea proiectelor de la început până la sfârșit. Mai concis, un manager de proiect de construcție ar trebui să aibă grijă de următoarele:

 • Pregătește bugetul și negociează estimarea costurilor.
 • Organizează programul de lucru.
 • Alege cele mai eficiente metode și strategii de construcție.
 • Este în contact cu clienții pentru orice legătură cu problemele legate de muncă sau buget.
 • Discută detalii tehnice și contracte cu angajații, precum și cu alți profesioniști.
 • Are grijă de personalul prezent la fața locului.
 • Cooperează cu profesioniști în construcții.

Antreprenor: rol și responsabilități

Managerul de proiect de construcție este responsabil pentru selectarea contractorului de proiect imediat ce proiectul este finalizat. În unele cazuri, acest lucru se întâmplă chiar și atunci când proiectul este încă în curs de dezvoltare. Selecția are loc printr-un proces de licitație cu diferiți antreprenori. Există trei metode practicate în mod obișnuit de alegere a unui contractor: alegerea celei mai mici oferte, alegerea celor mai bune prețuri și alegerea în funcție de nivelul de calificare.

Antreprenorii trebuie să poată gestiona termenele limită, problemele bugetare, siguranța publică, luarea deciziilor, managementul calității, planurile de lucru, resursele umane și matematica.

Managementul proiectelor de construcții: funcțiile esențiale

Managementul construcțiilor acoperă de obicei o multitudine de funcții diferite. Cele mai importante dintre ele pot fi rezumate astfel:

 1. Specificarea obiectivelor proiectului și planurilor, inclusiv domeniile de elaborare, planificare, bugetare, pentru a decide asupra condițiilor de realizare, precum și asupra alegerii participanților la proiect.
 2. Promovarea performanței resurselor, prin achiziționarea de forță de muncă și echipamente necesare.
 3. Desfășurarea multor operațiuni prin coordonarea și gestionarea necesare a contractelor, planificare, estimare, proiectare și construcție pe tot parcursul procesului.
 4. Dezvoltarea eficientă a unei comunicări puternice între agenți pentru soluționarea conflictelor care ar putea apărea.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

dca

dca

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul