Criteriul National

In ce consta si de ce este recomandata interventia de liposuctie

In ce consta si de ce este recomandata interventia de liposuctie
octombrie 07
10:46 2018

Liposuctia sau lipoaspiratia este o interventie chirurgicala care se face pentru indepartarea stratului de grasime de pe diferite parti ale corpului: abdomen, coapse, solduri, genunchi. In mod special, femeile sunt de departe cele mai interesate sa apeleze la acest procedeu stiindu-se faptul ca isi doresc sa arate cat mai bie si ca pentru asta sunt dispuse sa faca orice sacrificiu.

Este gresita interpretarea unora care considera ca aceasta interventie poate inlocui cura de slabire, exclus asa ceva! A slabi peste noapte tine de domeniul fantasticului si al absurdului! In cele mai multe cazuri, orice persoana care manifesta vointa poate slabi.

De regula, kilogramele in plus pot fi date jos prin doua metode care se completeaza simultan: o dieta sanatoasa si sport. Cu toate acestea, la recomandarea expresa a unui medic specialist se poate apela la aceasta interventie chirurgicala care, din cauza costurilor, nu este tocmai la indemana oricui, insa se poate dovedi o solutie eficienta pentru a arata bine.

Cui se adreseaza liposuctia

In alta ordine de idei, trebuie mentionate cateva conditii de baza care trebuie indeplinite in momentul in care se apeleaza la o astfel de operatie: persoana in cauza sa nu fi suferit o alta interventie chirurgicala de data recenta, sa nu aiba probleme cardiovasculare, sa fi slabit cel putin 5 kg inainte de operatie.

Ce se intampla dupa liposuctie

Postoperator se va respecta un regim atat alimentar, cat si fizic. Se recomanda o dieta sanatoasa care sa nu permita ingrasarea cu mai mult de 5 kg, efortul fizic va fi interzis timp de 5 saptamani, se va purta un corsaj elastic pentru sustinere, nu se va zbura cu avionul decat dupa minim o saptamana de la interventie.

Este posibil ca greutatea corporala sa ramana aceeasi pentru 2 sau 3 luni de la operatie, deoarece grasimea aspirata va fi inlocuita cu lichid (acesta se resoarbe in timp). De mentionat ca eliminarea grasimii prin acest procedeu nu se poate face simultan la toate partile corpului, ci etapizat in functie de recomandarea medicului.

Se poate vorbi despre riscuri ale liposuctiei?

Riscurile acestei interventii chirurgicale sunt aceleasi ca in cazul oricarei interventii, si anume: sangerare, infectie, formare de lichid. Pielea, in zonele unde s-a intervenit chirurgical va ramane flasca si daca nu revine la normal (din cauza volumului mare de grasime extrasa) va fi nevoie de o noua interventie pentru indepartarea ei.

In concluzie…

Numai dupa ce se tine cont de toate aspectele de mai sus se poate recurge la operatia in sine, care desi destul de costisitoare ca pret – acesta variind intre 6.000 lei si 8.000 lei, in functie de zonele corporale unde s-a intervenit – asigura rezultate menite sa contribuie la confort psihic si la obtinerea unui corp de invidiat, in cele mai multe cazuri.

Rezultatele nu sunt aceleasi pentru toate persoanele – acestea difera de la caz la caz, in functie de organismul fiecareia, de stilul de viata, de starea de sanatate etc.

Iata doar cateva aspecte de care sa se tina cont atunci cand se apeleaza la operatia chirurgicala numita liposuctie!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu