Criteriul National

In ce consta si de ce este recomandata interventia de liposuctie

In ce consta si de ce este recomandata interventia de liposuctie
octombrie 07
10:46 2018

Liposuctia sau lipoaspiratia este o interventie chirurgicala care se face pentru indepartarea stratului de grasime de pe diferite parti ale corpului: abdomen, coapse, solduri, genunchi. In mod special, femeile sunt de departe cele mai interesate sa apeleze la acest procedeu stiindu-se faptul ca isi doresc sa arate cat mai bie si ca pentru asta sunt dispuse sa faca orice sacrificiu.

Este gresita interpretarea unora care considera ca aceasta interventie poate inlocui cura de slabire, exclus asa ceva! A slabi peste noapte tine de domeniul fantasticului si al absurdului! In cele mai multe cazuri, orice persoana care manifesta vointa poate slabi.

De regula, kilogramele in plus pot fi date jos prin doua metode care se completeaza simultan: o dieta sanatoasa si sport. Cu toate acestea, la recomandarea expresa a unui medic specialist se poate apela la aceasta interventie chirurgicala care, din cauza costurilor, nu este tocmai la indemana oricui, insa se poate dovedi o solutie eficienta pentru a arata bine.

Cui se adreseaza liposuctia

In alta ordine de idei, trebuie mentionate cateva conditii de baza care trebuie indeplinite in momentul in care se apeleaza la o astfel de operatie: persoana in cauza sa nu fi suferit o alta interventie chirurgicala de data recenta, sa nu aiba probleme cardiovasculare, sa fi slabit cel putin 5 kg inainte de operatie.

Ce se intampla dupa liposuctie

Postoperator se va respecta un regim atat alimentar, cat si fizic. Se recomanda o dieta sanatoasa care sa nu permita ingrasarea cu mai mult de 5 kg, efortul fizic va fi interzis timp de 5 saptamani, se va purta un corsaj elastic pentru sustinere, nu se va zbura cu avionul decat dupa minim o saptamana de la interventie.

Este posibil ca greutatea corporala sa ramana aceeasi pentru 2 sau 3 luni de la operatie, deoarece grasimea aspirata va fi inlocuita cu lichid (acesta se resoarbe in timp). De mentionat ca eliminarea grasimii prin acest procedeu nu se poate face simultan la toate partile corpului, ci etapizat in functie de recomandarea medicului.

Se poate vorbi despre riscuri ale liposuctiei?

Riscurile acestei interventii chirurgicale sunt aceleasi ca in cazul oricarei interventii, si anume: sangerare, infectie, formare de lichid. Pielea, in zonele unde s-a intervenit chirurgical va ramane flasca si daca nu revine la normal (din cauza volumului mare de grasime extrasa) va fi nevoie de o noua interventie pentru indepartarea ei.

In concluzie…

Numai dupa ce se tine cont de toate aspectele de mai sus se poate recurge la operatia in sine, care desi destul de costisitoare ca pret – acesta variind intre 6.000 lei si 8.000 lei, in functie de zonele corporale unde s-a intervenit – asigura rezultate menite sa contribuie la confort psihic si la obtinerea unui corp de invidiat, in cele mai multe cazuri.

Rezultatele nu sunt aceleasi pentru toate persoanele – acestea difera de la caz la caz, in functie de organismul fiecareia, de stilul de viata, de starea de sanatate etc.

Iata doar cateva aspecte de care sa se tina cont atunci cand se apeleaza la operatia chirurgicala numita liposuctie!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul