Criteriul National

În ce domenii este folosită inteligența artificială?

În ce domenii este folosită inteligența artificială?
septembrie 08
20:50 2020

În ultimii ani inteligența artificială a devenit un termen din ce în ce mai întâlnit. Este vorba despre o tehnologie foarte ofertantă, care creează oportunități noi atât pentru companii, cât și pentru consumatori și utilizatori. Cu ajutorul inteligenței artificiale, mașinile învață din experiență și au posibilitatea de a completa anumite sarcini în mod independent. Drept urmare, angajații sunt scutiți de acest lucru, ceea ce economisește timp și permite digitalizarea a cât mai multor procese. De asemenea, mașinile fără șofer și jocurile automatizate de șah funcționează tot prin intermediul inteligenței artificiale. Deși în multe cărți sau filme conceptul de inteligență artificială este adesea înfățișat prin roboți, termenul presupune mai mult decât atât, fiind folosit în zilele noastre în destul de multe domenii.

Asistență virtuală                                                                

O mare parte dintre gospodăriile de astăzi dispun de o boxă wireless care poate fi controlată foarte ușor cu ajutorul comenzilor vocale. Această tehnologie ne permite să redăm un anumit gen de muzică, să efectuăm un apel, să setăm un cronometru, să aflăm starea vremii și să efectuăm multe alte comenzi. Roboții care stau la baza boxelor, fie că este vorba de Alexa, Siri sau Google Assistance, oferă o experiență cât mai apropiată de realitate.

În plus, tehnicile puse la dispoziție de AI automatizează procesul de comunicare cu clienții și le oferă o experiență cât mai eficace. Avantajul acestor roboți este că pot transforma orice tip de afacere. La urma urmei, experiența clientului este cel mai important aspect de luat în calcul în crearea unei legături de durată.

Agricultura la alt nivel

În urmă cu câțiva ani domeniul agricol era diferit de ceea ce vedem astăzi. Utilajele agricole rudimentare au fost înlocuite cu succes de tractoare cu autonomie și drone care monitorizează constant culturile. Fermierii au astfel informații precise în ceea ce privește felul în care recoltele evoluează de-a lungul timpului. Mai mult, cu ajutorul roboților se culeg informații referitoare la starea recoltelor, fapt care permite luarea de măsuri la nevoie; de exemplu, dacă există dăunători sau condiții nefavorabile dezvoltării plantelor.

Inteligența artificială poate aduce un aport semnificativ recoltelor și poate crește numărul acestora datorită sistemelor de monitorizare a vremii. În plus, datele furnizate ajută la luarea deciziilor agricole pentru sezoanele viitoare.

AI în lumea cazinourilor

Așa cum a fost menționat anterior, există multe domenii în care inteligența artificială este utilizată cu succes. Nu este greu de înțeles cum noua tehnologie ne îmbunătățește viața de zi cu zi. Astfel, lumea cazinourilor este un alt sector care a fost influențat considerabil de această dezvoltare tehnologică. Există multe beneficii notabile de care se pot bucura persoanele care aleg să joace blackjack online sau orice alt tip de joc.

Un prim avantaj este îmbunătățirea serviciului clienți. Răspunsurile și ajutorul personalizat fac o mare diferență și oferă o experiență fără probleme. Pe de altă parte, alertele antifraudă sunt eficiente pentru că oferă siguranță celor care fac tranzacții. Tehnologia de ultimă generație recunoaște și oprește fraudele chiar în momentul în care acestea au loc. Cu toate că uneori poate fi dificil să identifici aceste probleme în mod manual, AI este o soluție potrivită pentru cazinouri.

Comerț electronic îmbunătățit

rm22-160-kwan-b7-20

O mare parte dintre cumpărături se realizează în prezent pe internet. Cu o gamă atât de largă de produse, furnizorii de toate tipurile și mai multe afaceri au început să își promoveze produsele și serviciile la scară largă. Acesta a fost momentul în care Inteligența Artificială a automatizat sistemul de administrare a depozitelor. Drept urmare, forța de muncă a fost redusă, erorile de ordin uman nu au mai existat iar inventarierea și sistemul de stoc au fost îmbunătățite și ele.

Acest sistem ajută sectorul e-commerce să fie mai eficient și să ofere o experiență a clientului mult mai eficientă. Nu în ultimul rând, datorită sistemului de învățare automată, felul în care se realizează cumpărăturile pe internet va continua să treacă prin schimbări constante.

Pe lângă aceste sectoare, este bine de știut că AI are un impact puternic și în sistemul de sănătate, în domeniul transporturilor, dar și în sistemul educațional. Viața de zi cu zi a oamenilor s-a schimbat radical odată cu introducerea telefoanelor inteligente și perfecționarea sistemelor operaționale. Indiferent de domeniu, această tehnologie ne îmbunătățește viața din toate punctele de vedere și ne oferă un mod de lucru fără prea multe probleme. Viitorul este al oamenilor care folosesc tehnologia în mod inteligent și o controlează pentru o mai bună gestionare a proceselor cu care se confruntă zilnic.

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul