Criteriul National

În ce fel autorităţile competente pot stopa jaful care se face asupra buzunarelor cetăţenilor şi a firmelor? Partea a Doua

În ce fel autorităţile competente pot stopa jaful care se face asupra buzunarelor cetăţenilor şi a firmelor? Partea a Doua
februarie 11
18:29 2016

cenzura

După toată această introducere,cu voia dumneavoastră vom intra abrupt în subiect,deoarece suntem stupefiați la propriu.Constănţenii fac o mare greşeală. Chiar dacă nu vă vine să credeţi , chiar şi fiecare dintre dumneavoastră care aţi început lecturarea aceste rânduri o comiteţi fără să vreţi…

Înainte să vă spunem despre ce anume ar fi vorba permiteţi-ne să vă adresăm următoarele întrebări:

  • Aţi putea să acceptaţi o situatie în care, atunci când vă plimbaţi -cu copilaşul (copilaşii) dumneavoastră de doar câţiva ani- să aveti oroarea de a vedea un cetăţean rău intenţionat ce încearcă sa facă un abuz sexual faţă de altcineva…Cum anume aţi reacţiona sau cum veţi privi la o asemenea situatie, stând nepăsători ?
  • Sunteţi de acord ca atunci cand calatoriţi în autobuz sau orice mijloc de transport în comun şi simţiţi că vi se fură din buzunare , nu faceţi nici măcar un gest de a-i da peste mâna hoţului ?

poza_familia

Daca răspunsul drăumneavost la cele două întrebari este NU , atunci înseamnă ca sunteţi cititorii de care avem nevoie, nu doar ca să urmăriţi rândurile de mai jos dar şi pentru a încerca să ajutaţi şi pe alţii ,care de multă vreme refuză să mai gândească cu propria lor minte! Da, stimabililor cititori ai acestui ziar independent de opinie şi informaţie! A venit timpul ca şi aceştia să îşi deschidă ochii şi să vadă clar cum anume sunt victimile unor asemenea situaţii, despre care vă vom arăta în paragrafele următoare.

În societatea liberă de după Revoluţia din 1989, jaful a devenit o activitate de toată ruşinea. Doar simpla evocare a acestui tip de practică a ajuns să stîrnească furia şi revolta. Ca orice concept din sfera culturii sociale, noţiunea de a jefui, a fura este un fenomen cu multe faţete şi registre de sens. A-l aborda superficial înseamnă a rata înţelegerea acestuia. Iată de ce vă invităm şi pe dumneavoastră să reflectăm împreună vreme de mai multe episoade asupra acestui cuvînt, aparent banal-jaf!

Până atunci, vă atragem atenţia şi asupra unui alt aspect pe care îl considerăm foarte grav!

Acest lucru se întâmplă deoarece majoritatea celor care sunt victimele unor abuzuri la care vom face referire în rândurile de mai jos, au început să creada că ceea ce li se întâmplă sunt lucruri normale şi că nu au de ce să se zbată şi să contribuie la schimbarea lor într-un mod fericit.

Atenţie!

În cazul în care tot dumneavoastră vă aflaţi în lista celor care gândiţi de o asemenea manieră înseamnă ca acţiunile lor diabolice asupra mintii fiecăruia au avut un efect dezastruos, iar din punct de vedere neuropsiho-sociologic acest  este un lucru foarte grav.

În aceste context considerăm oportun să va spunem că liderii unor ţări importante precum Anglia, Franţa şi Germania nu vor accepta niciodată ca :

         1) Bugetul unei municipalităţi să fie alcătuit în cea mai mare pondere bazat doar pe taxele şi impozitele ce sunt luate cu japca de la cetăţeni cât şi de la firme !

          2) Autorităţile locale sa elaboreze un buget în care sa prevadă obţinerea sumei de ZERO lei din activităţi economice ,ZERO lei din Fondurile ale UE.

      3) Cei responsabili de administraţia unei Primării ce se vrea a fi respectabilă şi competentă ,să nu prevadă obţinerea veniturilor şi din activităţile de prestări servicii care să poate fi realizate de catre fonduri ale UE şi care să creeze un număr relativ mare de locuri de muncă !

Abuse

În altă ordine de idei, vă rugăm să reţineţi următoarele aspecte deosebite.

Faptul că în fiecare lună vi se opreşte o grămada de bani din salariile ce vi se cuvin, iar din ceea ce vă mai rămâne sunteţi obligaţi să plătiţi şi alte taxe şi impozite pe care atât atât ziarul nostru  cât si alte publicaţii ,au atras atenţia în mai multe rânduri ca sunt un abuz!

Si atunci ce este de făcut ?

Atât timp cât în tările cu economie, avansate precum Germania , Anglia, Franţa nu se accepta şi nici nu încurajează aşa ceva ,nici dumneavoastră nu merită să acceptaţi ca in mod abuziv să vi se oprească atât de mulţi bani din salarii şi apoi să mai fiţi obligaţi să platiţi şi o serie de alte taxe…

Ţinând cont că din cauza felului în care se se fac un astfel de “asalt asupra buzunarelor noastre”, ale cetăţenilor majoritatea rămâne fără suficiente resurse ca să mai poate cumpăra chiar şi coşul minim de care au nevoie pentru a putea a avea un trai decent , considerăm ca cei care sunt victimele unor astfel de abuzuri ar cam trebui sa ia atitudine !

În această ordine de idei,cei care cunosc în ce context s-a născut sloganul “ Liberte ,Egalite, Fraternite” cât şi alţii dintre dumneavoastră care au lecturat despre abuzurile pe care boierimea asupritoare le-a tot perpetuat asupra clăcaşilor … înţeleg mai bine că a sosit vremea ca astfel de jaf să fie stopat definitiv!

yes we can

În acest context vă reamintim faptul că Barack Obama atunci când a crezut că a reuşit să schimbe ceva în ţările sale a spus “Yes We Can “! Da, deoarece putem să oprim odată pentru totdeauna jaful sistematic care se comite asupra buzunarelor cetăţenilor şi a firmelor…

Da, deoarece se poate elabora o lege care să oprească odată pentru totdeauna astfel de jafuri. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul unui text al legii ,unde printre altele să se poata prevedea şi urmatoarele:

  • Autorităţile locale nu au voie să impună taxe şi impozite în orice condiţii, dar cu clauza că aceasta poate reprezenta doar un procent din veniturile pe care le pot obţine din surse externe ,activităţi  economice ,prestări de servicii etc
  • Atunci când autorităţile locale nu respectă o astfel de lege să fie trase la răspundere imediat pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe grave.
  • În momentul în care nu se atinge o anumită cotă de venituri care să fie obţinute din surse externe, activităţi economice şi prin prestări servici,pe toţi cei care se fac responsabili de o astfel de situaţie să fie demişi din funcţie imediat!

În asemenea manieră, cu ajutorul unui astfel de legi se poate opri o dată pentru totdeauna jaful care se face asupra buzunarelor cetăţenilor şi a firmelor.

 VA URMA!

Redacţia ziarului Criteriul Naţional invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

 

 Sursa foto : www.business24.ro, www.demografie.md,www.sunderland.gov.uk,www.youtube.com

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo