Criteriul National

În ce fel autorităţile competente pot stopa jaful care se face asupra buzunarelor cetăţenilor şi a firmelor? Partea a Treia

februarie 14
18:59 2016

 

yes we can

 

Barack Obama atunci când a crezut că a crezut că putea să schimbe ceva în țara sale a spus “Yes We Can“!

Parafrazând pe actualul președinte al Statelor Unite ale Americii încă în exercițiu, ne permitem să spunem constănțenilor: „Deschideți ochii și încercați să vedeți lucrurile altfel decât vi se spune! Luați atitudine deoarece se poate!”

În rândurile de mai jos vă vom demonstra că într-adevăr SE POATE!

Până atunci, vă spunem că țările din Uniunea Europeană precum Germania, Franța și Anglia nu vor accepta niciodată ca cetățenii altor țări ai U.E să fie batjocoriți și jefuiți din propriul său buzunar de către unele grupuri despre care ne vom referi în rândurile de mai jos.

Ca să puteți înțelege despre ce este vorba, considerăm oportun să vă rreamintim faptul că peste 70 % din PIB al SUA provine din consum, fapt confirmat și de statisticile existente.

Acum, de aici rezultă o întrebare :

Ce legătură există între lucrurile despre care am făcut referire cu ceea ce se întâmplă în fosta și actuala Republică?

Așa cum v am informat în mai multe rânduri, bugetul municipalității ce a fodt aprobat de domnul interimar Făgădău cu girul consilierilor locali, a fost alcătuit pe baza unei premise în care banii trebuie să fie scoși din buzunarele cetățenilor și a firmelor. Acest lucru este foarte grav deoarece în alte țări în care nu au de a face cu o Republică bananieră, bugetul se elaborează de așa manieră încât mai mulți bani să fie obținuți din surse externe și activitățile în care autoritățile locale prestează serviciile , și NU DIN TAXELE ȘI IMPOZITELE OBȚINUTE CU JAPCA din buzunarele cetățenilor cât și ale firmelor.

poza_familia

Știți că un astfel de buget încalcă în mod flagrant regulile economice deoarece sărăcește populația și a firmelor lăsându i fără posibilitatea să contribuie așa cum ar trebui la creșterea consumului?

Ținând cont că acest lucru nu afectează doar comunitatea din Constanța,ci Marea Economic care exportă produse în România în calitate de țări a pieței comune europene,redacția ziarului nostru independent de opinie și atitudine a decis să scrie mai multe articole în care să atragem atenția atât autorităților competente din România cât și celor din Bruxelles.

În paralel cu toate acestea, am mers mai departe și ne-am gândit la o propunere de text care poate contribui la oprirea odată pentru totdeauna a jafului sistematic întreprins în această fostă și actuală Republică !

Vă invităm în rândurile de mai jos să-l parcurgeți și dacă veți avea vreo idee, vreo sugetie sau propunere care să ne poată ajuta, vă rugâm să ni le trimiteți la adresele daniel.mihai@criteriul.ro și contact@criteriul.ro

 

  • Autorităţile locale nu au voie să impună taxe şi impozite în orice condiţii, dar cu clauza că aceasta poate reprezenta doar un procent din veniturile pe care le pot obţine din surse externe ,activităţi  economice ,prestări de servicii etc
  • Atunci când autorităţile locale nu respectă o astfel de lege să fie trase la răspundere imediat pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe grave.
  • În momentul în care nu se atinge o anumită cotă de venituri care să fie obţinute din surse externe, activităţi economice şi prin prestări servici,pe toţi cei care se fac responsabili de o astfel de situaţie să fie demişi din funcţie imediat!

received_489309157927198

Încă de la debutul acestui articol făceam referire la victoria pe care Barack Obama a obținut-o în momentul în care a crezut că se putea schimba ceva în țara sa.

Pe finalul acestui articol, dorim în numele tuturor redactorilor SĂ VĂ TRANSMITEM  faptul că și la Constanța se poate schimba ceva- A VENIT MOMENTUL SĂ CONTRIBUIM LA CEEA CE TREBUIE FĂCUT!

În următorul articol al acestui serial vă vom demonstra în ce fel am obținut o MARE VICTORIE după o bună bucată de vreme în care am scris aproape zilnic, cu ritmicitate despre taxele și impozitele abuzive care se iau cu japca din buzunarele cetățenilor și a firmelor.

Având în vedere că lucrurile despre care vi le vom preyenta a surprins întreaga Redacție a ziarului nostru, suntem siguri că și pentru Dumneavoastră va fi un lucru bine venit.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo