Criteriul National

In ce situatii este necesara autorizatia ISU?

In ce situatii este necesara autorizatia ISU?
martie 08
20:26 2022

Atat cladirile nou construite, cat si cele vechi, care trec printr-un proces de modernizare ar trebui sa aiba un sistem de protectie impotriva incendiilor. In unele situatii, cladirile respective nu pot fi folosite daca nu respecta toate cerintele referitoare la acest aspect. 

Prin urmare, constructorii sunt nevoiti sa intervina si sa faca modificarile necesare pentru ca un spatiu, indiferent daca are o destinatie rezidentiala, industriala sau comerciala, sa ofere protectie impotriva incendiilor atat oamenilor, cat si obiectelor si produselor din interior. 

Cine ofera autorizatia ISU? 

Pentru a putea primi o autorizatie ISU pentru cladirea pe care o detin sau administreaza, oamenii trebuie sa puna in aplicare toate masurile impuse pentru oferirea sigurantei la incendiu. Ulterior, inspectorii ISU – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta – vor veni pentru a inspecta spatiul respectiv si daca sunt puse in aplicare toate masurile necesare, in mod corect, de catre constructor. 

De asemenea, toate aceste masuri trebuie sa fie prevazute si in documentatiile tehnice de proiectare, care ar trebui depuse la dosarul care insoteste cererea pentru avizul ISU. 

Numai dupa ce dosarul este complet, iar masurile sunt aplicate corect, inspectorii ISU vor acorda cladirii in cauza autorizatia de securitate la incendiu, fara de care nu ar fi putut functiona legal. 

Cand este necesar avizul ISU? 

Avizul este documentul in care sunt propuse masurile care urmeaza a fi luate cu privire la securitatea la incendiu. Pentru elaborarea tuturor acestor documente, oamenii pot apela la serviciile unui birou de arhitectura, de preferat cel cu care au colaborat si pentru construirea sau renovarea caldirii. 

Situatiile in care se impune existenta unui astfel de aviz sunt in cazul cladirilor care trec printr-un proces de modernizare sau care isi schimba destinatia, in vederea elaborarii certificatului de urbanism, in cazul constructiilor noi, care sunt prevazute cu sisteme de detectare si stingere a incendiilor sau pentru constructiile care sunt ridicate in incinta parcelelor. 

Prin urmare, toate cladirile care sunt nou construite sau trec printr-un proces de modernizare, mai ales daca au o destinatie publica, trebuie sa indeplineasca toate prevederile de securitate in caz de incendiu si sa detina autorizatia ISU pentru functionare. 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul