Criteriul National

IN CEASUL AL 12-LEA! Victor Ponta a cerut o listă cu instituţiile care nu respectă legea privind persoanele cu dizabilităţi!

iulie 15
13:51 2015

 STIREA ZILEI!

Victor Ponta i-a cerut ministrului Muncii să facă o listă cu instituţiile publice care nu au rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Ponta carje

Sa nu credeti ca aceasta marinimie i-ar fi provocat vreun sentiment de atasament, de solidaritate fata de aceste persoane…

Nicidecum! Asa precum il cunoasteti, premierul (in in exercitiul functiunii)- Victor Ponta a lansat solicitarea după ce chiar el a constatat, atunci când s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), că instituţia nu beneficiază de rampă de acces.

Asadar, premierul a constatat cât de greu este accesul pentru persoanele care nu se pot deplasa.

Cu toate acestea,fara sa vorbim sau sa scriem nefondat cunoastem faptul ca institutia DNA-ului are prevăzută o rampă de acces,doar că ea nu este în faţa sediului instituţiei.

 

Informatiile susţinute de catre surse judiciare prezinta tabloul complet al acestei mascarade generalizate si al acestei prelungite batjocuri la asdresa persoanelor cu dizabilitati!

 

 „Vreau să fim mai eficienţi în partea de prevenţie şi doamna ministru Plumb, în baza atâtor lucruri care ni s-au transmis şi a exeprienţei proprii, poate faceţi în această vara, sigur să faceţi o analiză pe toate instituţiile publice care nu respectă legea privind mijloacele de acces pentru persoanele cu dizabilităţi”, a spus Ponta în şedinţa de Guvern.

Solicitarea premierului a venit după ce s-a confruntat cu problema lipsei unei rampe de acces când s-a prezentat la DNA luni.

„Eu mă gândesc, nu eu că îmi trece, dar sunt oameni care au nevoie să aplicăm legea să intre în instituţii publice, să iasă, să fie sprijiniţi şi avem o lege foarte bună care nu se aplică pe la destule instituţii care se ocupă cu aplicarea legii”, a completat premierul.

„Să nu mai existe nicio instituţie publică fără mijloace de acces civilizate…”  

În acelaşi context, premierul i-a cerut ministrului muncii şi o analiză „eventual să punem la dispoziţie resursele financiare ca să nu mai existe nicio instituţie publică din România care nu are mijloace de acces civilizate”.

Milos si in continuare dornis sa atinga „coarda sensibila” a populatiei,  Victor Ponta a amintit şi de cazul copilului găsit legat de o uşă în Complexul de Servicii Sociale de tip familial din sectorul şase al capitalei şi s-a arătat dezamăgit de faptul că aude din presă de astfel de probleme şi „ar trebui să aflăm noi acolo unde apar abuzuri şi lucruri inacceptabile în centre de plasament, în instituţiile publice şi mă bucur că s-au luat măsuri rapide, dar vreau să fim mai eficienţi în partea de prevenţie”, a explicat premierul.

Sursa foto : stirileprotv.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro