Criteriul National

IN CEASUL AL 12-LEA! Victor Ponta a cerut o listă cu instituţiile care nu respectă legea privind persoanele cu dizabilităţi!

iulie 15
13:51 2015

 STIREA ZILEI!

Victor Ponta i-a cerut ministrului Muncii să facă o listă cu instituţiile publice care nu au rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Ponta carje

Sa nu credeti ca aceasta marinimie i-ar fi provocat vreun sentiment de atasament, de solidaritate fata de aceste persoane…

Nicidecum! Asa precum il cunoasteti, premierul (in in exercitiul functiunii)- Victor Ponta a lansat solicitarea după ce chiar el a constatat, atunci când s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), că instituţia nu beneficiază de rampă de acces.

Asadar, premierul a constatat cât de greu este accesul pentru persoanele care nu se pot deplasa.

Cu toate acestea,fara sa vorbim sau sa scriem nefondat cunoastem faptul ca institutia DNA-ului are prevăzută o rampă de acces,doar că ea nu este în faţa sediului instituţiei.

 

Informatiile susţinute de catre surse judiciare prezinta tabloul complet al acestei mascarade generalizate si al acestei prelungite batjocuri la asdresa persoanelor cu dizabilitati!

 

 „Vreau să fim mai eficienţi în partea de prevenţie şi doamna ministru Plumb, în baza atâtor lucruri care ni s-au transmis şi a exeprienţei proprii, poate faceţi în această vara, sigur să faceţi o analiză pe toate instituţiile publice care nu respectă legea privind mijloacele de acces pentru persoanele cu dizabilităţi”, a spus Ponta în şedinţa de Guvern.

Solicitarea premierului a venit după ce s-a confruntat cu problema lipsei unei rampe de acces când s-a prezentat la DNA luni.

„Eu mă gândesc, nu eu că îmi trece, dar sunt oameni care au nevoie să aplicăm legea să intre în instituţii publice, să iasă, să fie sprijiniţi şi avem o lege foarte bună care nu se aplică pe la destule instituţii care se ocupă cu aplicarea legii”, a completat premierul.

„Să nu mai existe nicio instituţie publică fără mijloace de acces civilizate…”  

În acelaşi context, premierul i-a cerut ministrului muncii şi o analiză „eventual să punem la dispoziţie resursele financiare ca să nu mai existe nicio instituţie publică din România care nu are mijloace de acces civilizate”.

Milos si in continuare dornis sa atinga „coarda sensibila” a populatiei,  Victor Ponta a amintit şi de cazul copilului găsit legat de o uşă în Complexul de Servicii Sociale de tip familial din sectorul şase al capitalei şi s-a arătat dezamăgit de faptul că aude din presă de astfel de probleme şi „ar trebui să aflăm noi acolo unde apar abuzuri şi lucruri inacceptabile în centre de plasament, în instituţiile publice şi mă bucur că s-au luat măsuri rapide, dar vreau să fim mai eficienţi în partea de prevenţie”, a explicat premierul.

Sursa foto : stirileprotv.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo