Criteriul National

În ciuda unui număr record de decese în 24 de ore, Spania spune că se află în faza de „stabilizare” – Coronavirus

În ciuda unui număr record de decese în 24 de ore, Spania spune că se află în faza de „stabilizare” – Coronavirus
noiembrie 11
01:11 2020
Spania a înregistrat marți peste 400 de decese noi legate de Covid-19 în 24 de ore, cea mai mare cifră a celui de-al doilea val, însă epidemia a intrat într-o fază de „stabilizare clară”, a spus epidemiologul șef Fernando Simon, potrivit AFP.

Țara are 39.756 de decese, cu 411 mai multe decât luni, un record pentru o singură zi de la redeschiderea din iunie.

„Este posibil ca aceștia (numărul deceselor) să continue să crească în următoarele zile”, având în vedere evoluția pacienților, cu toate acestea „vedem că există o stabilizare clară în ultimele zile” a contaminărilor, a explicat în timpul unei conferințe de presă Fernando Simon, directorul centrului de urgență medicală al Ministerului Sănătății.

„Au trecut câteva zile de când incidența cumulată de peste 14 zile s-a stabilizat” în jur de 525 de cazuri la 100.000 de locuitori, a spus Simon, o tendință observată de la începutul lunii noiembrie, după ce a trecut de „vârful transmisiei” la sfârșitul lunii octombrie.

„Nu știm dacă această tendință va continua, dar sperăm că da”, a avertizat el.

Epidemiologul a spus că „efectul” restricțiilor luate în Spania a fost deja observat: pe 25 octombrie, guvernul a declarat o stare de urgență de sănătate, care implică o carantină de noapte în majoritatea țării și permite autoritățile regionale competente în materie de sănătate să ia măsuri anti-Covid.

Mai multe regiuni și-au închis teritoriul sau au ordonat închiderea barurilor și restaurantelor, iar unele fac presiuni pentru a urma exemplul țărilor europene care au impus carantinarea la locuință.

Ministrul Sănătății, Salvador Illa, a exclus pentru moment această posibilitate, considerând că ar trebui acordat timp pentru a vedea rezultatele măsurilor luate până acum.

Cu aproape 1,4 milioane de cazuri înregistrate oficial, Spania este una dintre țările europene cu cel mai mare număr de infecții.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul