Criteriul National

In functie de ce caracteristici alegi locul de constructie al casei

In functie de ce caracteristici alegi locul de constructie al casei
noiembrie 30
17:30 2020

Atunci cand este construita o casa, conteaza foarte mult locul in care va fi amplasata. Este recomandat ca inca de la inceput locatia sa fie aleasa in mod corespunzator. Sunt mai multe criterii care pot face aceasta alegere mai usoara si de aceea, ArhiProPub.ro prezinta mai multe detalii in sensul acesta.

Stabilitatea zonei si structura de rezistenta

Stabilitatea zonei este foarte importanta pentru ca in functie de ea se va decide o structura de rezistenta optima. In sensul acesta, se recomanda alegerea unor zone cat mai sigure pentru a evita evenimentele neplacute sau costuri mari. Trebuie mentionat insa faptul ca indiferent daca zona este sau nu predispusa la cutremure, se poate intampla ca aceasta sa fie afectata de un seism puternic, ceea ce inseamna ca structura de rezistenta nu trebuie omisa.

Unde va fi construita casa, la oras sau la sat?

In momentul in care sunt facute proiecte pentru case se va tine cont daca locuinta va fi la oras sau la sat. Mediul urban poate fi agitat si zgomotos, sau chiar poluat peste masura in functie de orasul in care casa va fi construita. Prima varianta vine cu avantajul de a avea o distanta ceva mai mica pana la serviciu sau pana la locul in care invata copiii.

Varianta de a locui la sat ofera avantajul de a trai intr-un mediu sanatos si armonios. Sunt tot mai multe persoane care opteaza pentru o casa la tara, insa nu se recomanda cumpararea unui teren la o distanta mai mare de 15 km fata de orasul in care membrii familiei lucreaza decat pentru persoanele care vor sa se retraga cat mai departe de mediul urban si care sunt dispuse sa isi asume consecintele.

Terenul pentru constructie este intravilan sau extravilan?

Un teren extravilan va fi situat in afara localitatii si de cele mai multe ori se foloseste pentru agricultura. Avantajul pe care un astfel de teren il ofera este faptul ca are un pret de cumparare mai mici de unde rezulta posibilitatea de a fi transformat ulterior in teren intravilan. De asemenea, este indicat ca in acest sens viitorul proprietar sa se documente si sa se asigure ca terenul chiar poate fi trecut in intravilan si care este taxa ce trebuie platita in sensul acesta.

Pretul si statutul juridic al terenului

Pretul reprezinta un factor foarte important si este recomandat ca fiecare persoana care vrea sa isi cumpere un teren de casa sa urmareasca piata de terenuri din zona si sa aiba grija sa nu fie pacalita de preturi mici. Terenurile ieftine nu sunt in mod automat bune.

Statutul juridic este foarte important pentru ca desi un teren este proprietate personala terenul este considerat parte a circuitului civil si poate fi vandut sau utilizat conform dispozitiilor prezente in lege. Statutul juridic conteaza si este important pentru a evita cumpararea unui teren nedezbatut sau ipotecat de mostenitorii din familie, sau care se afla in alte litigii, care pot face ca achizitionarea sa nu poata fi facuta sau sa nu fie legala utilizarea terenului dupa cumparare.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul