Criteriul National

In plin scandal al triplarii pretului asigurarii RCA, ASF isi da prime de vacanta si mangaie pe crestet Euroins

In plin scandal al triplarii pretului asigurarii RCA, ASF isi da prime de vacanta si mangaie pe crestet Euroins
decembrie 24
06:45 2021

V-ati prins ce reprezinta amenda ,,record” pentru Euroins? O mangaiere pe crestet, pe care Euroins (daca va ajunge sa o plateasca, o pune la loc in 2-3 ore de activitate). In loc sa ii puna in administrare speciala pentru ca nu respecta cerinta de capital (nu au adus suficient), Nicu Marcu (care si-a mai dat recent o prima) le da doua trei luni in care Euroins ne vinde asigurari la pret triplu, astfel incat actionarii sa nu mai aduca capital. Ci sa retina, la Sofia, profiturile. Iar in Romania, pierderile. Iar noua, preturi triple la RCA. Cu complicitatea Autoritatii de Supraveghere Financiara. Care sta de sase, precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani.

Nicu Marcu – cel care a fost protapit la conducere ASF (fara sa respecte conditiile legale de a ocupa pozitia de Presedinte ASF)  NU VEDE si este complice la intelegerea la preturi intre asiguratori. De aceea vedem acum  triplarea politelor RCA in cateva luni. Piata asigurarilor este sat fara caini. Un material mai amplu voi publica in curand.

La fel cum a mangaiat pe creștet City Insurance (devenind complice la uzul de fals al extrasului de cont plăsmuit), dar mai ales complice pentru perioada februarie 2021 – septembrie 2021 – cand ASF stia fara nici cel mai mic dubiu de extrasul de cont falsificat dar i-a lasat pe City sa mai emita polite de un miliard), ASF mângâie acum pe crestet Euroins.

Un comunicat de periat Euroins (la pretextul unor amenzi) demonstreaza acest lucru. Amenda ,,aplicată” de ASF (care desigur va fi contestata si probabil niciodata platita) este insotita de rugamintea ca Euroins sa vina pana in februarie-martie cu ceva maculatura, in loc sa aduca de indata capital.

V-ati prins de ce? Euroins este noul lider al pieței asigurarilor. In 3 luni, cu preturi triple la RCA fata de Septembrie, Euroins nu va mai veni cu niciun capital. ASF, in loc sa decida administrarea speciala a Euroins pentru nerespectarea indicatorului de solvabilitate, le da posibilitatea sa incaseze si ei, si altii, preturi triple, astfel incat SA NU MAI ADUCA CAPITAL.

La fel a incercat Nicu Marcu si in ianuarie anul acesta, cand, pentru a acoperi frauda de la City Insurance (si lipsa capitalului de la Euroins), a incercat manevra ticaloasa de a scumpi TOATE asigurarile, cu 20%, prin ticalosia decontarii directe obligatorii. Astfel incat, in loc ca actionarii City Insurance (si Euroins) sa aduca capital cat e necesar, sa ia banii de la populație. Iar profiturile, sa le sifoneze.

V-am avertizat acest lucru inca din ianuarie 2021. Aici:

(I) Despre cum vrea ASF să scumpească (nelegal) asigurările RCA și să ia astfel până la 1 miliard de lei pe an de la populație și companii. Consiliul Concurenței să se sesizeze. Procurorii DNA să strângă probe.

Iar in iunie 2021 (cu 3 luni înainte ca ASF sa desavarseaza complicitatea la sifonarea banilor asiguratilor prin City Insurance), v-am avertizat exact acest lucru:

Conducerea ASF (speriata de Parchet si de neobtinerea imunitatii) pregateste o altfel de sifonare de sute de milioane de lei a banilor asiguratilor. Se face ca se ceartă cu City Insurance.

Am explicat, pe larg, aici, cum au stat de sase (si au devenit complici) Nicu Marcu si ASF, cel putin din momentul februarie 2021. Daca va place, puteti sa va abonati (aici).

Iar acum, la fel. ASF se face ca se cearta cu Eurions. Pe banii voștri. In timp ce Eduard Hellwig regreta ca SRI nu transmis la timp dosarele turnatorilor Securitatii, ajunsi in pozitii cheie. 

Iata, spre exemplu, o stenograma dintr-un moment in care actionarii Euroins chiar s-au panicat. Pana a sunat Misu Negritoiu (care atunci nu era Presedinte ASF), mai precizeaza sursa citata. (Cerasela N.)..

Probleme in coaliție Bre? Ce rol au interventiile lui Calin Tariceanu cu/pentru Misu Negritoiu in actuala galceava? Stenograma.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul