Criteriul National

IN PREMIERA! Chile a castigat Copa America pentru prima data in istorie!

iulie 06
09:36 2015

Chile - winners Copa America 2015

 Reprezentativa statului Chile a câştigat Copa America pentru prima oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă, la Santiago, cu scorul de 4-1, la loviturile de departajare, selecţionata Argentinei, în finala competiţiei.

La finalul celor 90 de minute de joc şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0.

La loviturile de departajare pentru Chile au transformat Matias Fernandez, Vidal, Aranguiz şi Alexis Sanchez, iar pentru Argentina a înscris Messi, în timp ce Gonzalo Higuain şi Ever Banega au ratat.

Jurnalistul englez Tim Vickery nota înaintea debutului turneului flagship din America de Sud că multe dintre echipe nu vor fi interesate de victoria finală, iar Copa America este mai mult un aperitiv pentru debutul preliminariilor pentru Mondialul din 2018, adevărata miză pentru cele zece echipe din CONMEBOL. Poate că Brazilia, Columbia sau Uruguay au dezamăgit. Dar a fost clar de la început că Chile visează la prima Copa America din istorie. Poate cu cea mai bună generaţie din istorie şi, mai ales, pe propriul teren! Pentru că la intonarea imnului dinaintea finalei cu Argentina, stadionul a fremătat mai ceva ca la un cutremur precum numeroasele care zguduie capitala Santiago în fiecare an.

Iar meciul a fost unul palpitant, da capo al fine, un meci deschis oricarui rezultat! Multitudinea de ocazii de o parte si de cealalta au facut acest meci deosebit de atractiv!

Dramatismul a fost ingredientul principal, iar loteria penalty-urilor a incununat aceasta finala a editiei cu numarul 99!

Felicitari invinsilor! Glorie invingatorilor!

Redactia ziarului Criteriul National 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo