Criteriul National

În PSD Constanța bate vântul schimbării

În PSD Constanța bate vântul schimbării
martie 25
20:32 2015

   Arestările și anchetele demarate în ultima perioadă de către DNA, au lăsat un gol în multe din organizațiile partidelor politice. Nici orgnizația județeană a PSD nu a fost omisă. Cert este că, în scurt timp, vor avea loc alegeri pentru ocuparea funcțiilor vacante.

În urma evenimentelor recente, ce l-au vizat și pe primarul Constanței, Radu Mazăre, conducerea PSD a rămas fără reprezentanți. Anunțul primarului că demisionează din funcția de președinte al organizației județene a PSD Constanța, cât și din celelalte atribuții, a produs rumoare în cadrul partidului. Funcția astfel vacantată nu putea să fie ocupată nici de președintele executiv Nicușor Constantinescu, aflat pentru moment în arest la domiciliu. Și cum o astfel de organizație, cu un număr consistent de membri, nu putea să rămână fără cârmuitor, secretarul general al PSD Constanța, Cristinel Dragomir a luat atitudine. Acesta a întrunit ieri liderii din teritoriu pentru a-i informa despre urgența unei ședințe a Birouli Permanent. ”În urma discuțiilor de la București, am convenit să organizăm, la finele acestei săptămâni, o ședință a Biroului Permanent Județean, pentru a vedea cine preia șefia organizației județene. Noi am cerut permisiunea conducerii centrale să organizăm încă din această săptămână alegeri la nivelul filialei. O să primim răspunsul în câteva zile. Asta în condițiile în care există un calendar al alegerilor din fiecare organizație, iar Constanța era programată abia peste câteva săptămâni”. Rămâne de văzut ce vor decide mai marii din Biroul Permanent național și care vor fi vandidaturile pentru scaunele libere de la Constanța. Până atunci, vântul schimbării care tot amenință clasa politică românească, va aduce cu el lideri noi la PSD Constanța, organizația județeană.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo