Criteriul National

In Romania, guvernul inventeaza o crestere din pix a economiei in 2020 cu 22,3 miliarde de lei fata de anul 2019 si o crestere a ratei somajului in Romania de numai 0,4 puncte procentuale fata de 2019

In Romania, guvernul inventeaza o crestere din pix a economiei in 2020 cu 22,3 miliarde de lei fata de anul 2019 si o crestere a ratei somajului in Romania de numai 0,4 puncte procentuale fata de 2019
aprilie 26
10:57 2020

Economia SUA a pierdut 26 de milioane de locuri in 5 saptamani (locuri de munca echivalente cu cele create in ultimii 10 ani). Comisia de buget a Congresului American a prognozat pentru SUA o cadere economica de -5,6% si o rata a somajului de aproape 12% la finalul anului. Daca calculele mele sunt corecte, economia americana prognozeaza ca doar un sfert din locurile de munca pierdute in cele 5 saptamani vor fi recuperate pana la finalul anului. Asta inseamna sa nu iti minti populatia. In Romania, guvernul inventeaza o crestere din pix a economiei in 2020 cu 22,3 miliarde de lei fata de anul 2019 (corespunzatoare unei scaderi din pix de doar -1,9%), si o crestere a ratei somajului in Romania de numai 0,4 puncte procentuale fata de 2019, de la 3% la numai 3,4% si o pastrare constanta a consumului in 2019 fata de 2020. Desi la acest moment avem un milion de someri, iar in 3 saptamani, Romania a pierdut mai multe locuri de munca (un milion) fata de cele pierdute in criza din 2008-2012 (700.000). O astfel de prognoza inseamna sa iti minti populatia. Concomitent cu pastrarea dobanzilor pentru credite la un nivel de 5 ori mai mare decat in Zona Euro si dublu spre triplu fata de Polonia, asta inseamna sa nu dai doi bani pe populatie. La care se adauga si cei mai putini de doi bani dat prin ,,creditele pentru capital de lucru”, program care, desi anuntat de 5 saptamani, nu a functionat nicio zi, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Articolul In Romania, guvernul inventeaza o crestere din pix a economiei in 2020 cu 22,3 miliarde de lei fata de anul 2019 si o crestere a ratei somajului in Romania de numai 0,4 puncte procentuale fata de 2019 apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul