Criteriul National

IN SFARSIT DAM SEMNE DE RENASTERE! CONSTANTA POATE FI TREZITA!

iunie 18
14:20 2015

 

IN SFARSIT DAM SEMNE DE RENASTERE! CONSTANTA POATE FI TREZITA!

Criteriul 20

In sfarsit apar semne de reactie din partea sociatatii civile in acest oras in care administratia a instigat la desfatare prin dansuri publice, prin petreceri publice a carui principal protagonist era primarul- a carui nivel de reprezentare publica era la nivelul cel mai inalt!

Mazare Stefan cel Mare

 

Arhitectul Andrei Chivu este un caracter aparte! Dupa teribilul soc si accident suferit recent, da semne ca nu se lasa atat de usor prada deznadejdii!

Intr-un cuvant nu se lasa doborat si bătut de soarta sau de indiferenta crasa, lentoarea si stupizenia generala a factorilor de decizie ce atinge noi valori record in acest oras…

Imediat dupa ce s-a refacut dupa teribilul soc,accident in care a fost lovit (culmea ironiei) chiar de catre o mașină condusă de un polițist in timp ce se afla pe bicicleta, după ce a încercat în nemumărate rînduri să promoveze drepturile biciclistilor in trafic, a mers mai departe în demersul său de a ajunge la primarul Decebal Făgădău.

Criteriul 08

Aproximativ cu un an in urma, arhitectul prezentase staff-ului condus de acelasi domn Fagadau (atunci vice-primar), cand a fost felcitat ca apoi sa fie ignorat ?!

Dupa ce timp de 1 an de zile tanarul entuziast a strans peste 1000 de semnaturi ale constantenilor, cererea in scris de audienta la domnul Fagadau a fost din nou ignorata!

Picatura care a umplut paharul a fost accidentul suferit de acest tanar arhitect ce , in conditiile rularii regulamentare , avand costum si casca de protectie a fost izbit in plin de un om al legii care nu i-a acordat prioritate intr-o intersectie cu semnul STOP!

Criteriul 18

Astfel, tînărul arhitect, insotit de cativa sustinatori si prieteni intelectuali , inca de la orele 10 , au venit la Primărie hotărîti ca de data aceasta să fie luati în seamă.

Criteriul 15

Criteriul 13Primarul proaspat instalat in functie nu se astepta la o asemenea „primire” si „inaugurare” in „mare stil”!

 

 

„Inarmati” cu o doza de idei constructive, cu entuziasm si mai ales cu dorinta de a fi ascultati, Andrei Chivu si-a adus cu el și schițele cu proiectul conceptual al pistelor pentru bicicliști, dar și o portavoce, în caz că se va lovi de aceeași indiferență.

Dupa ce au fost refuzati si pusi „pe linie moarta” de catre secretarele acestui proaspat „uns” primar, fiind apostrofati si invitati si de catre purtatorul de cuvant al acestei institutii-domnul Liviu Tramudana pe motiv ca „am tipa” si ca „ar fi un simplu om” si „nu stia ca ar fi facut o solicitare in scris pentru audienta”.

Criteriul 09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tînărul nu a mai stat pe gînduri și s-a postat în fața geamului primarului pentru a-i transmite un mesaj.

Criteriul 01

La cateva momente dupa acest „spectacol”, primarul Făgădău a venit să stea de vorbă cu tînărul, pe care l-a felicitat pentru inițiativa civică si l-a asigurat ca proiectul va fi luat in considerare in planul de mobilitate urbana.

Intr-un cuvant VORBE-N VANT!

Criteriul 02

Si, daca stam sa  va proiectam „filmul” acesta, ar trebui sa ne gandim la Constanta ca un oras turistic ce  are nevoie „ca de aer” de acest gen de proiecte! Iar cand observam ca avem capacitati,avem de a face cu arhitect scolit in Viena si care a venit benevol si a fost ignorat de aceste autoritati, parca nu ne-ar veni sa credem!

Criteriul 04

Iar „noul” proiect ce se lasa atat de mult asteptat este tergivesat si „tinut” in sertare, ca si cum nu le-ar pasa!

Noul proiect al administrației locale își propune să rezolve problema pistelor de biciclete.

 

 

Astfel ,la Constanta vor fi amenajate, din toamnă, 24 de parcări speciale, de unde amatorii de mișcare în aer liber dar și cei care vor să protejeze mediul înconjurător vor putea să închirieze biciclete la prețuri modice.

Criteriul 14

 

 

Surse foto:  DFM.productions, redactor al ziarului Criteriul National , www.libertatea.ro 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo