Criteriul National

IN SFARSIT DAM SEMNE DE RENASTERE! CONSTANTA POATE FI TREZITA!

iunie 18
14:20 2015

 

IN SFARSIT DAM SEMNE DE RENASTERE! CONSTANTA POATE FI TREZITA!

Criteriul 20

In sfarsit apar semne de reactie din partea sociatatii civile in acest oras in care administratia a instigat la desfatare prin dansuri publice, prin petreceri publice a carui principal protagonist era primarul- a carui nivel de reprezentare publica era la nivelul cel mai inalt!

Mazare Stefan cel Mare

 

Arhitectul Andrei Chivu este un caracter aparte! Dupa teribilul soc si accident suferit recent, da semne ca nu se lasa atat de usor prada deznadejdii!

Intr-un cuvant nu se lasa doborat si bătut de soarta sau de indiferenta crasa, lentoarea si stupizenia generala a factorilor de decizie ce atinge noi valori record in acest oras…

Imediat dupa ce s-a refacut dupa teribilul soc,accident in care a fost lovit (culmea ironiei) chiar de catre o mașină condusă de un polițist in timp ce se afla pe bicicleta, după ce a încercat în nemumărate rînduri să promoveze drepturile biciclistilor in trafic, a mers mai departe în demersul său de a ajunge la primarul Decebal Făgădău.

Criteriul 08

Aproximativ cu un an in urma, arhitectul prezentase staff-ului condus de acelasi domn Fagadau (atunci vice-primar), cand a fost felcitat ca apoi sa fie ignorat ?!

Dupa ce timp de 1 an de zile tanarul entuziast a strans peste 1000 de semnaturi ale constantenilor, cererea in scris de audienta la domnul Fagadau a fost din nou ignorata!

Picatura care a umplut paharul a fost accidentul suferit de acest tanar arhitect ce , in conditiile rularii regulamentare , avand costum si casca de protectie a fost izbit in plin de un om al legii care nu i-a acordat prioritate intr-o intersectie cu semnul STOP!

Criteriul 18

Astfel, tînărul arhitect, insotit de cativa sustinatori si prieteni intelectuali , inca de la orele 10 , au venit la Primărie hotărîti ca de data aceasta să fie luati în seamă.

Criteriul 15

Criteriul 13Primarul proaspat instalat in functie nu se astepta la o asemenea „primire” si „inaugurare” in „mare stil”!

 

 

„Inarmati” cu o doza de idei constructive, cu entuziasm si mai ales cu dorinta de a fi ascultati, Andrei Chivu si-a adus cu el și schițele cu proiectul conceptual al pistelor pentru bicicliști, dar și o portavoce, în caz că se va lovi de aceeași indiferență.

Dupa ce au fost refuzati si pusi „pe linie moarta” de catre secretarele acestui proaspat „uns” primar, fiind apostrofati si invitati si de catre purtatorul de cuvant al acestei institutii-domnul Liviu Tramudana pe motiv ca „am tipa” si ca „ar fi un simplu om” si „nu stia ca ar fi facut o solicitare in scris pentru audienta”.

Criteriul 09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tînărul nu a mai stat pe gînduri și s-a postat în fața geamului primarului pentru a-i transmite un mesaj.

Criteriul 01

La cateva momente dupa acest „spectacol”, primarul Făgădău a venit să stea de vorbă cu tînărul, pe care l-a felicitat pentru inițiativa civică si l-a asigurat ca proiectul va fi luat in considerare in planul de mobilitate urbana.

Intr-un cuvant VORBE-N VANT!

Criteriul 02

Si, daca stam sa  va proiectam „filmul” acesta, ar trebui sa ne gandim la Constanta ca un oras turistic ce  are nevoie „ca de aer” de acest gen de proiecte! Iar cand observam ca avem capacitati,avem de a face cu arhitect scolit in Viena si care a venit benevol si a fost ignorat de aceste autoritati, parca nu ne-ar veni sa credem!

Criteriul 04

Iar „noul” proiect ce se lasa atat de mult asteptat este tergivesat si „tinut” in sertare, ca si cum nu le-ar pasa!

Noul proiect al administrației locale își propune să rezolve problema pistelor de biciclete.

 

 

Astfel ,la Constanta vor fi amenajate, din toamnă, 24 de parcări speciale, de unde amatorii de mișcare în aer liber dar și cei care vor să protejeze mediul înconjurător vor putea să închirieze biciclete la prețuri modice.

Criteriul 14

 

 

Surse foto:  DFM.productions, redactor al ziarului Criteriul National , www.libertatea.ro 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo