Criteriul National

ÎN SPIRIT ŞI CREDINŢĂ! ECOURI ALE UNEI MĂRTURISIRI DE CREDINŢĂ ÎN BUCUREŞTI!

septembrie 22
08:35 2015

 

Cătălin Berenghi continuă cu succes demersul său împotriva construirii unei mega moschei la Bucuresti.Este remarcabil faptul că, dupa ce a încercat mai multe metode pentru a împiedica construirea pe pământ românesc, într o ţară eminamente ortodoxă, pe un teren din Bucureşti, după  contaminarea terenului pe care ar fi urmat a fi ridicată construcţia lăcaşului de cult, prin aducerea unor porci si ingroparea lor, prin popularizarea şi trezirea conştiinţei unora dintre noi, sîmbătă 19 Septembrie a avut loc un alt eveniment.

DSCN2807

Tocmai pe terenul alocat de Guvern construcţiei unei moschei, mai mult de 250 de persoane au mers si au infipt 500 de cruci in cadrul unei procesiuni religioase în care au fost citite rugăciuni şi acatiste de către doi preoţi călugări

Iniţiatorul acestei manifestari, domnul Cătalin Berenghi, îmbrăcat în port popular a organizat evenimentul alături de domnul Cătălin Ioan Gornic . Aceştia  au achiziţionat crucile în valoare de 6.000 de lei din fonduri proprii, dar şi cu ajutorul unei sponsorizări venite din America.

Ei au mai organizat un astfel de eveniment si luni seară, când au fost sfinţite şi înfipte 100 de cruci pe acelaşi teren. Conform declaraţiilor cât şi realităţii din teren,multe din primul lor al acestor sfinte cruci au fost scoase din pământ şi chiar vandalizate sau furate…Iar, ca măsură imediată a a depus s-a depus o plângere penală la Secţia 2 de Poliţie pentru profanarea unui simbol creştin, furt şi distrugere.

Cele 500 de cruci au fost aduse sâmbătă după amiază intr-o dubă, iar oamenii au inceput să se adune după ora 18.00 pentru procesiunea anunţată pe reţeaua de socializare Facebook .

DSCN2810

Este de la sine înţeles că prin ridicarea unei moschei, pe acest teren, care a aparţinut martirilor Brâncoveni este întinată şi totodată umbrită jertfa voievozilor români care au luptat împotriva otomanilor în decursul istoriei!

„Românii fac acest gest pentru ca ambasadorul Turciei a dat o declaraţie prin care spunea ca dacă poporul nu doreşte această mega-moschee, ea nu se va mai face. Dupa cum bine vedeţi poporul nu doreşte. (…) Nu este un real pericol, dar noi nu avem nevoie de această super moschee aici în centrul Bucurestiului, intre SNSPA, căminele de la Agronomie, Româno-Americană. Chiar nu avem nevoie. Da, suntem de acord, cele 17 (moschei) care sunt să se renoveze, sa fie funcţionale, să intre în legalitate si cu asta basta, nimic mai mult”, a  declarat pentru televiziunea B1 TV domnul Berenghi.

La manifestare au fost prezenti doi preoţi călugări ce au slujit dar şi oameni de toate vârstele, unii veniţi cu copii.

Personal am participat dimpreună cu câţiva prieteni ce au realizat şi aceste poze.

DSCN2781

Totodată, înainte şi după procesiune am susţinut ad hoc un micro recital.

Prima piesă ce am dorit s-o prezint a fost Balada lui Ciprian Porumbescu . Aceasta este mărturisirea mea de credinţă, de speranţă , în faţa Lui Dumnezeu cât şi a oamenilor! Personal, am avut deschidere şi entuziasm n a cânta pe acele locuri ce au aparţinut ân vechime familiei de martiri i casei Brâncovenilor! Aşadar, chiar dacă politrucii şi toţi prea cucernicii părinţi ( nu vreau să dau nume deoarece se ştiu ) confundă bişniţa şi lăcomia de arginţi cu virtutea, VOI MILITA CU TOT SUFLETUL ca această mega moschee să nu fie construită!!!

Iar, dup[ ce tot poporul a trecut la montarea Sfintelor Cruci în păm\ânt am interpretat din Partita a II a pentru vioară solo de J.S. Bach- Ciaccona în re minor.

Nu pot decât să vă mărturisesc faptul că senzaţia de a fi şi a mă considera util, de a milita  şi de a interpreta cu ajutorul viorii, m-au adus mai aproape de esenţa credinţei noastre strămoşeşti!

În calitatea mea de jurnalist, de artist dar şi de credinciosîmi permit să aduc felicitări tuturor participantilor si să dea Bunul şi Adevăratul Dumnezeu să ne trezim cât mai mulţi din această …periculoasă situaţie!

NU DE ALTA, DAR AR TREBUI SĂ NU UITĂM CĂ ERA VORBA  să se construiască un întreg complex,cu o universitate pentru cei din lumea islamică cu o cantină pentru săracii islamişti etc

Autorităţile cât mai ales cei ce au parafat şi au încuviinţat această situaţie, din propriul meu punct de vedere se dovesâdesc a avea dispreţ faţă de credinţa străbună şi se vor face vinovaţi înaintea Lui Dumnezeu, la a Doua Venire!

Asemeni acelor farisei şi saduchei din timpul Mântuitorului,ei declară şi iau măsuri âmpotriva tuturor celor ce se opun, prin intimidare, prin declaraţii belicoase şi şantaj!

Situaţia este departe de a fi rezolvată! Oricum, admir hotărârea şi acest demers de a acum ca nu au dat acordul si pentru Universitate, nu ne lăsa călcaţi în picioare de necredincioşi,dar oare ne putem baza pe ceea ce spun aceşti politruci, care mint asa cum respiră?

Dacă… ne vom trezi peste noapte şi cu acea Universitate, situaţia chiar va deveni fără echivoc, fără ieşire si toţi închinătorii de religie musulmana vor veni în număr cât mai mare şi vor cere şi alte drepturi din ce în ce mai multe, toate fiind … în detrimentul nostru!

Surse foto : Iulia Grăjdieru şi Fulea Dumitru Gabriel, redactori şi foto- reporteri ai ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

  1. Partizanu
    Partizanu septembrie 24, 05:17

    Bucuria MARE nu e la cel ce isi iubeste tara ci la cel ce traieste si se mandreste ca sta in ea. TARA MEA E O CASA. O casa cu multi copii. Nu e casa vecinului sa ma uit la tv, tableta sau albume. DOAMNE AJUTA.

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo