Criteriul National

În trend cu…Noul

În trend cu…Noul
ianuarie 15
20:37 2017
Mereu și fără de frică deschiși „Noului”?
n
   Se dă o luptă permanentă dintre așa zișii progresiști, adepții „Noului”, oricare și oricum ar fi acesta , și, cei care par a fi blocați în mentalități depășite. Fiecare primește „calificativul” de încadrare în una din tendințe, fără a fi examinat , ci văzând aspectul exterior al majorității „înnoitoare”.
„Vocea străzii”- opinia publica- este  „autoritatea” care pronunță aceste ” SENTINȚE de (dez)orientare Interioră”” fără drept de apel.
 
   Ce facem noi, cei care vrem „Noul” cel benefic, și , totodată ne axăm să rămânem prudenți la această instabilitate a „Noului în masă ” ? 
 
   Mai întâi, să știm că întregul „Dosar” de evaluare a situației se află în orice moment în posesia noastră, ca „unic judecător”; fiind vorba de viața noastră; să nu lăsăm pe alții să hotărască în locul nostru.
   În al doilea rând , să fim conștienți că nu vom fi vreodată „șefii” gândurilor care apar în mintea noastră; acestea vin și trec, cu excepția cazului când dorim să oprim vreunul , fixându-l în Dorință ; și la acest nivel putem renunța; dacă acest Gând- Dorință este urmat de manifestare în FAPTEsuntem responsabili și beneficiarii urmărilor.
Într-o prezentare simplă acesta este drumul de la Gând la Faptă și în vremurile în care trăim.
 
Atenție , la IDEILE asupra cărora ne oprim  ! 
Acceptarea unei idei , din noianul cu care suntem asediați, înseamnă unda verde ca aceasta să aștepte momentul de a fi pusă în fapta ca Dorință; până la faptă, nu stă degeaba, „ne lucrează”prin interior, iar noi nici nu știm ca aceasta este cauza stress-ului.
 
  Fie să acceptăm Vocea Inimii și să oprim numai  acele GÂNDURI care ne fac viața frumoasă !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo