Criteriul National

Incaltamintea din piele naturala, mereu la moda

Incaltamintea din piele naturala, mereu la moda
august 21
12:53 2017

Modelele de pantofi de dama din piele 2017 propuse clientelor de catre diversii designeri din tara si strainatate sunt extrem de frumoase, de aceea femeile jinduiesc dupa cat mai multe perechi de incaltaminte de acest tip, realizate de preferinta din piele naturala tip box, piele intoarsa, dar si piele lacuita, deoarece ele asigura o foarte buna sanatate a picioarelor, fiind comode si aspectuoase in egala masura.

Incaltamintea din piele naturala se demodeaza mai greu, daca este aleasa inteligent

Clientele care sunt inspirate, aleg pantofi pictati, pantofi cu toc inalt, pantofi stiletto sau pantofi pentru alte ocazii speciale, dar si sandale, botine ori cizme din piele naturala care, desi in tendinte, au si anumite elemente ce vor rezista in moda pret de cateva sezoane. In asa fel, aceste femei reusesc ca sa faca si o economie substantiala in bugetul personal, purtand cu placere perechile favorite de incaltari ani de-a randul.

Nu este intelept a se incalta zilnic aceeasi pereche de pantofi si nici nu trebuie ca sa fie depozitata inghesuita intr-o cutie.

Acest tip de incaltaminte are nevoie de timp „ca sa se odihneasca”, de aceea se poarta alternativ cu o alta pereche, de preferinta confectionata tot din piele naturala.

 

Etapele intretinerii corecte a incaltamintei de piele naturala

1) Curatarea obisnuita se face dupa fiecare purtare, iar una mai profunda, periodic, cam din 3 in 3 luni.

2) Este foarte important a afla daca pielea este tratata sau netratata cu diferite substante chimice, pentru ca, in functie de acest lucru, se va putea alege cum sa se procedeze in continuare si ce solutii de curatare incaltaminte este bine a se folosi.

3) Cu o perie moale sau o laveta din bumbac se indeparteaza de pe suprafata incaltamintei respective praful, noroiul, petele superficiale, printr-o periere sau o stergere usoara.

4) Cu laveta umezita se sterge mai apoi suprafata pantofilor, indepartand delicat particulele de murdarie ramase.

5) Pentru petele greu de scos se poate folosi un sapun natural pentru copiii, cu lanolina.

6) Perechea de pantofi astfel curatata este necesar a fi lasata ca sa se usuce complet in aer liber, la umbra. Sub nicio forma nu trebuie uitata in bataia directa a razelor de soare sau, mai rau, in fata unui radiator, sobe ori a altei surse de caldura agresive, ce poate scoroji pielea, crapa sau o poate decolora, deteriorand-o ireparabil.

7) La final:

  • pantofilor din piele tratata li se aplica o crema de lustruire in aceeasi culoare cu incaltamintea, cu ajutorul unei carpe moi. Dupa cateva minute se mai da un lustru folosind o laveta din bumbac sau o periuta cu peri fini;
  • pantofii din piele netratata se pot intretine folosind ulei de ricin aplicat cu ajutorul unei lavete uscate. Ulterior, acestia se lustruiesc cu ajutorul unei alte carpe de bumbac, curate.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo