Criteriul National

Încălzirea cu peleți, încălzirea viitorului

Încălzirea cu peleți, încălzirea viitorului
august 16
12:29 2019

Încet-încet, românii încep ca să conștientizeze beneficiile pe care le are încălzirea efectuată cu ajutorul unor combustibili moderni, ecologici.

Faptul că se pot achiziționa acum online peleți ieftini vine în sprijinul extinderii din ce în ce mai mari a utilizării acestora în multe sisteme de încălzire casnică.

Ce sunt peleții?

Peletul nu este altceva decât un tip modern de biocombustibil care se prezintă sub forma unui conglomerat de dimensiuni reduse la doar 2 – 3 cm.

Cel mai adesea el este compus din rumeguș presat și așchii de lemn, ceea ce îl face una dintre cele mai bune surse de energie calorică în întreaga lume la acest moment.

Avantajele care stau la baza succesului peleților

Încălzirea pe bază de peleți este agreată acum pe glob deoarece emisiile de dioxid de carbon degajate în urma arderii acestui tip de combustibil eco friendly sunt foarte reduse. În linii mari, putem spune chiar faptul că emisiile de peleți sunt aproape complet neutre.

Peleții generează extrem de puțină cenușă, spre deosebire de alți combustibili clasici, precum ar fi lemnul de foc sau cărbunele, motiv pentru care și timpul necesar pentru curățarea sobelor sau șemineelor cu peleți este foarte mic.

Deși s-ar putea crede că au un cost mare, trebuie menționat faptul că peleții comercializați în prezent sunt mult mai ieftini decât alte surse de combustibil utilizate la încălzire de către români, inclusiv decât motorina, acest fapt nefăcând altceva decât să permită economii substanțiale pe termen mediu și lung.

Studiile efectuate în ultima perioadă în întreaga lume au ajuns la concluzia unanimă conform căreia investiția inițială făcută într-o sobă care funcționează cu peleți, cât și costul în sine al acestui tip de combustibil, se amortizează complet în circa patru ani.

Valoarea calorică a peleților este extrem de ridicată, în aceste micuțe cartușe de biomasă existând o mare cantitate de energie care, pusă în acțiune, poate să încălzească aproape orice tip de suprafață extrem de rapid.

Mult mai eco friendly și economici decât motorina, gazul sau energia electrică, acești micuți cilindri sunt utilizați în nordul Europei de multe decenii, centrul și sudul Europei descoperindu-i de-abia în prezent.

Peleții sunt mai verzi decât combustibilii fosili, lemnul fiind o resursă naturală regenerabilă. Dacă este corect gestionată și consumată, folosind această sursă de energie calorică se evită și problemele cu ploile acide, nu mai apar deșeurile (cenușa rezultată din combustie poate fi și ea reutilizată ca îngrășământ agricol).

Prin folosirea peleților se reduce dependența de energie electrică din străinătate, la fel și de consumul de petrol și gaz natural.

Peleții sunt extrem de versatili, deoarece există sisteme care, pe lângă încălzirea unei case sau a unei încăperi, încălzesc concomitent și apa, așa încât putem să avem atât căldura necesară confortului casnic, cât și apa menajeră caldă necesară.

Ne putem bucura acum și noi, românii, de toate beneficiile pe care peleții, ca sursă modernă de încălzire, le pot aduce. Cel mai bine este să iei totuși legătura, înaintea trecerii la acest sistem de producere de energie calorică, cu un expert care poate să analizeze configurația locuinței și să îți recomande în cunoștință de cauză sistemul cel mai potrivit nevoilor și bugetului tău, să analizeze dacă pot fi utilizate și elemente de încălzire anterioar existente în imobil, precum caloriferele, șemineele sau echipamentele de încălzirea prin pardoseală.

Comandă peleți de lemn online, ca să faci economie!

Poți achiziționa acum inclusiv online peleți de lemn. Important este ca să te orientezi către aceia de o calitate foarte bună, deoarece doar dacă ei sunt dintr-o singură bucată și prezintă o culoare uniformă pot oferi satisfacția așteptată. Dacă acești peleți conțin mult prea mult rumeguș, resturi umede, dacă au praf sau există în componența lor și alte tipuri de materiale, atunci energia calorică pe care o degajă nu este aceea așteptată.

Cu cât vei cumpăra o cantitate mai mare de peleți cu randament caloric ridicat, cu atât costul acestora va fi unul mai scăzut. Faptul că se pot depozita mult mai simplu decât lemnele de foc clasice este un mare avantaj pentru aceia care vor să treacă la un astfel de sistem de încălzire modern. Intră și tu în clubul utilizatorilro de peleți de lemn! Nu vei regreta!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei