Criteriul National

Incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. A fost numit un nou manager interimar / Președinte CJ: Primă măsură este amenajarea unei noii secţii ATI – Esential

Incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. A fost numit un nou manager interimar / Președinte CJ: Primă măsură este amenajarea unei noii secţii ATI – Esential
noiembrie 17
18:39 2020

Medicul Cristina Atănăsoaie Iacob a fost numit noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, după o şedinţa la care au participat 35 de medici, reprezentanţi ai ISU şi DSP, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. Potrivit acestuia, prima măsură privind reintrarea în normalitate la spital este amenajarea noii secţii ATI în spaţiul unde funcţionează secţia de Obstetrică Ginecologie.

Ionel Arsene a declarat că au fost lansate mai multe propuneri, iar în urma votului a fost aleasă Cristina Atănăsoaie Iacob pentru funcția de manager interimar.

Aceasta va asigura conducerea SJU Piatra-Neamţ până la concursul din luna decembrie, în urma căruia va fi desemnat noul manager.

„Astăzi am convocat o întâlnire la care au participat reprezentanţii Consiliului Medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, aproximativ 35 de medici, şefi de secţie şi compartimente, precum şi reprezentanţi ai DSP şi ISU Neamţ, pentru desemnarea managerului interimar al unităţii spitaliceşti. Au fost lansate mai multe propuneri pentru noua conducere din partea medicilor şi în urma votului a fost desemnată manager interimar doamna doctor Cristina Atănăsoaie Iacob. Noua echipă managerială îşi va desfăşura activitatea până la finalizarea concursului pentru desemnarea managerului SJU, Consiliul Judeţean demarând procedura încă de pe data de 21 octombrie, urmând ca examenul să se desfăşoare în data de 21 decembrie 2020″, a declarat Ionel Arsene, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Preşedintele CJ Neamţ a adăugat că o primă măsură privind reintrarea în normalitate la spital este amenajarea noii secţii ATI în spaţiul unde funcţionează secţia de Obstetrică Ginecologie, aceasta urmând a fi relocată.

„Propunerea doctorilor a fost agreată şi de către DSP. Mulţumesc noii conduceri că a acceptat această grea misiune, având în vedere evenimentele tragice înregistrate la unitatea medicală, dar o asigur că va avea în permanenţă un sprijin din partea mea, mai ales în aceste momente când lucrează sub presiunea creată de pandemie”, a mai spus Ionel Arsene.

Fostul manager interimar al SJU Piatra-Neamţ, Lucian Micu, a demisionat, marţi, din funcţie, în urma incendiului de sâmbătă seara, de la secţia ATI, în care 10 pacienţi cu COVID-19 au decedat.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul