Criteriul National

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE/PMP anunță convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naționale/Cristian Diaconescu isi merita SOARTA

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE/PMP anunță convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naționale/Cristian Diaconescu isi merita SOARTA
ianuarie 13
05:53 2022

George Botez, consilier local din partea Partidului Social Democrat (PSD):

„Propun o masura de rezolvare partiala ( repet – partiala ) a problemelor infinite cu parcarile in Ploiesti! Si, avand in vedere mai noile obiceiuri ale primariei Ploiesti, fac si eu aceasta propunere aici pe Facebook.

E cert ca in Ploiesti sunt mult mai multe masini decat locuri de parcare legal stabilite. Dupa cum este cert ca multi concetateni parcheaza masinile pe trotuar si aceasta, in primul rand din pricina lipsei locurilor de parcare.

De aici apar problemele pentru pietoni, bietele mame fiind nevoite sa mearga cu carucioarele pe…. carosabil, persoane in varsta sa faca eforturi suplimentare, iar picii nostri sa traiasca un mare pericol in drumul spre scoala, si nu numai !

Toate acestea sunt realitati de necontestat. Si atunci vin si spun : hai sa gasim o solutie care sa impace si capra , si varza si….. primaria.

Acolo UNDE ESTE POSIBIL, trotuarele se vor micsora la 0,80-1 m pentru a asigura posibilitatea de deplasare a pietonilor in siguranta. In locul astfel „castigat” va trebui ca primaria sa organizeze alveole cu scop de parcare, parte cu plata, parte fara, in functie de situatia din teren. In acest fel asiguram : spatiul normal de trecere ( mai ingust, dar, totusi, pe trotuar), parcarea legala a autoturismelor si satisfacerea nevoilor proprietarilor, iar pentru cele declarate „cu plata” vom putea strange fondurile necesare pentru continuarea amenajarilor. Cine mai parcheazasi in aceste conditii pe trotuar : amenda fixa de 2500 lei !

Practic, afacerea se va autofinanta, dezvoltarea se va face din taxele de parcare, eventual amenzi, fara a obliga cetatenii sa achite sume aberante pe un loc de parcare „smuls” in disperare intr-o competitie extrem de nedorita cu vecinii, cu prietenii.

Cum primaria pune in discutie demolari, eu lansez cu aceasta postare ideea de constructie, ideea de nou si de lansare in discutie a unor probleme de interes public.

Asadar, inarmati cu rabdare, daca muncim, in 4-5 ani vom putea duce la capat acest proiect, pe baza unui buget multianual, bine chibzuit.

Ca sa ne intelegem, daca vom lua materiale la pret corect, o facem ! Daca vreun baiat se gandeste sa mai puna de-o afacere, nu e bineprimit si sa ne lase in supararea noastra. Noi vom fi linistiti, iar el liber ! Asadar, va rog, pareri ! Multumesc si toate bune!” (Irinel I.).

Foto: Neurococi

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul