Criteriul National

INCONŞTIENŢĂ CRASĂ-pamflet

INCONŞTIENŢĂ CRASĂ-pamflet
aprilie 07
12:56 2020

received_2882607281808225

„Hai mai bine despre copilărie să povestim!, ar zice Ion Creangă, dar în condiţiile date nu ştiu dacă putem eluda realitatea. Mai ales că am ajuns la capătul răbdării cu izolare, autoizolare, amenzi şi para-amenzi. Şi chiar nu ştiu ce să mai cred văzând atâtea ştiri care circulă, mai ales pe reţelele de socializare.
Unii, de exemplu, popularizează interviul cu un virusolog german din care reiese că, dimpotrivă, pentru a lupta cu acest corona ar trebui să ieşim la aer curat, să ne expunem razelor UV. Acest lucru, banal dealtfel, îl ştiam şi noi până mai ieri, dar s-a considerat de către foruile superioare în toate statele atinse de COVID că modalitatea cea mai sigură pentru a nu fi expuşi infectării este izolarea la domiciliu, autoizolarea, mai ales a persoanelor vârstnice care sunt cele mai predispuse îmbolnăvirii, date fiind bolile asociate şi sistemul imunitar slăbit.
Pus în faţa atâtor păreri contradictorii, ce să înţeleagă omul? Oricum, statul, dând ordonanţă după ordonanţă, a ridicat valoarea amenzii atât de sus în cazul în care nu ai asupra ta DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE din care să reiasă că ai un motiv întemeiat pentru a ieşi din casă, încât nu ştiu cine o poate achita. Ne rămâne un singur lucru: să respectăm ordonanţa. Dar câţi o cunosc şi câţi se supun? Aici e întrebarea.
Nenorocirea este că tocmai persoanele care ar trebui să nu iasă din izolare încalcă ordonanţa, şi anume cei veniţi din zone roşii ca Italia, Franţa, Spania etc. Nu respectă zilele de carantină impuse şi nu înţeleg că venind în contact cu alte persoane le expun îmbolnăvirii. Am văzut la televizor cum asemenea specimene au fost surprinse fugind din carantină pentru a-şi întâlni neamurile, prietenii. Asemenea atitudine denotă o inconştienţă crasă.
Să zicem că nu au încredere în autorităţi. Bun, Aşa a fost mereu. Dar când vezi că zilnic mor oameni, ce dovezi îţi mai trebuie?
No comment!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul