Criteriul National

INCREDIBIL! Activiştii anti-Trump au dărâmat un „Zid al Berlinului“ cu figura lui Trump în faţa Porţii Brandenburg

INCREDIBIL! Activiştii anti-Trump au dărâmat un „Zid al Berlinului“ cu figura lui Trump în faţa Porţii Brandenburg
septembrie 23
19:31 2016

Activiştii anti-Trump din mişcarea Avaaz au construit astăzi 23 Septembrie în centrul capitalei Germaniei, un perete de 2,5 metri înălţime, care aminteşte de celebrul Zid al Berlinului, pe care au pictat figura candidatului republican la preşedinţia SUA.După care, cu furie şi zgomot l-au dărâmat, în aplauzele mulţimii, relatează agenţia DPA.

s

 

Manifestaţia a fost menită să îi convingă şi chiar să-i încurajeze pe alegătorii americani care locuiesc în Germania să voteze la alegerile prezidenţiale din noiembrie împotriva candidatului republican Donald Trump.

„Ne unim noi americani cu berlinezii să dărâmăm zidul de ură a lui Trump”, a declarat organizatorul evenimentului Meredith Alexander, un expatriat american, rezident la Londra, potrivit ediţiei online a cotidianului The Local.

 

„Există multe părţi din istoria mai puţin frumoasă a Germaniei care corespund cu ceea ce vedem acum în Statele Unit“, a declarat Mason Adair , unul dintre cei aproximativ 100.000 de cetăţeni americani care locuiesc în Germania.

„Ideea este că una dintre cele mai negre perioade ale acestei ţări a început cu un vot“, a adăugat el, comparând ascensiunea la putere a lui Adolf Hitler cu o potenţială victorie a lui Trump în alegeri. În centrul zidului făcut din cutii de carton, pictate pentru a semăna cu cărămizi, a fost desenat Trump, furios. Cutiile au fost scoase din mijloc spre exterior, una câte una, până când zidul s-a prăbuşit.  Acţiunea a amintit de apelul lansat la Poarta Branderburg de preşedintele republican Ronald Reagan, din 1987, de a dărâma Zidul Berlinului. Participanţii la manifestaţie au criticat una dintre cele mai controversate măsuri propuse de Trump – construcţia unui „zid înalt, puternic, frumos la graniţa de sud“, cu Mexicul.

x
Organizatorii evenimentului de la Berlin au avut cu ei iPaduri pentru a-i ajuta pe americanii doritori să se înregistreze online la votul din 8 noiembrie. De asemenea, ei au împărţit fursecuri cu ciocolată – un desert tipic american. Circa opt milioane de americani locuies în străinătate. Cu toate acestea, numai 10% dintre ei votează de obicei, potrivit Avaaz.

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat săptămâna trecută, Hillary Clinton îl devansează pe Trump cu patru puncte procentuale în intenţiile de vot: 42% dintre alegători o susţin pe ea, faţă de 38% pe republican.

Sursa foto. foxnews.com

Sursa video : LIVE SATELLITE NEWS

Sinteza oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro