Criteriul National

INCREDIBIL! Activiştii anti-Trump au dărâmat un „Zid al Berlinului“ cu figura lui Trump în faţa Porţii Brandenburg

INCREDIBIL! Activiştii anti-Trump au dărâmat un „Zid al Berlinului“ cu figura lui Trump în faţa Porţii Brandenburg
septembrie 23
19:31 2016

Activiştii anti-Trump din mişcarea Avaaz au construit astăzi 23 Septembrie în centrul capitalei Germaniei, un perete de 2,5 metri înălţime, care aminteşte de celebrul Zid al Berlinului, pe care au pictat figura candidatului republican la preşedinţia SUA.După care, cu furie şi zgomot l-au dărâmat, în aplauzele mulţimii, relatează agenţia DPA.

s

 

Manifestaţia a fost menită să îi convingă şi chiar să-i încurajeze pe alegătorii americani care locuiesc în Germania să voteze la alegerile prezidenţiale din noiembrie împotriva candidatului republican Donald Trump.

„Ne unim noi americani cu berlinezii să dărâmăm zidul de ură a lui Trump”, a declarat organizatorul evenimentului Meredith Alexander, un expatriat american, rezident la Londra, potrivit ediţiei online a cotidianului The Local.

 

„Există multe părţi din istoria mai puţin frumoasă a Germaniei care corespund cu ceea ce vedem acum în Statele Unit“, a declarat Mason Adair , unul dintre cei aproximativ 100.000 de cetăţeni americani care locuiesc în Germania.

„Ideea este că una dintre cele mai negre perioade ale acestei ţări a început cu un vot“, a adăugat el, comparând ascensiunea la putere a lui Adolf Hitler cu o potenţială victorie a lui Trump în alegeri. În centrul zidului făcut din cutii de carton, pictate pentru a semăna cu cărămizi, a fost desenat Trump, furios. Cutiile au fost scoase din mijloc spre exterior, una câte una, până când zidul s-a prăbuşit.  Acţiunea a amintit de apelul lansat la Poarta Branderburg de preşedintele republican Ronald Reagan, din 1987, de a dărâma Zidul Berlinului. Participanţii la manifestaţie au criticat una dintre cele mai controversate măsuri propuse de Trump – construcţia unui „zid înalt, puternic, frumos la graniţa de sud“, cu Mexicul.

x
Organizatorii evenimentului de la Berlin au avut cu ei iPaduri pentru a-i ajuta pe americanii doritori să se înregistreze online la votul din 8 noiembrie. De asemenea, ei au împărţit fursecuri cu ciocolată – un desert tipic american. Circa opt milioane de americani locuies în străinătate. Cu toate acestea, numai 10% dintre ei votează de obicei, potrivit Avaaz.

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat săptămâna trecută, Hillary Clinton îl devansează pe Trump cu patru puncte procentuale în intenţiile de vot: 42% dintre alegători o susţin pe ea, faţă de 38% pe republican.

Sursa foto. foxnews.com

Sursa video : LIVE SATELLITE NEWS

Sinteza oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo