Criteriul National

INCREDIBIL! AGRESAT FIZIC SI VERBAL IN MIJLOCUL STRAZII LANGA PRIMARIE!!! 

septembrie 14
12:29 2015

 

Acest document a fost oferit în exclusivitate ziarului nostru de către arhitectul Chivu Andrei, implicat și agresat în orașul Constanța.

fight

Cunoscand implicarea dumneavoastra in probleme orasului, tin sa va aduc la cunostinta o noua intamplare a carei protagonist am fost.
Am plecat ieri seara la o plimbare cu bicicleta spre centrul orasului aflat la marginea lui, singurul loc fara gropi si masini pe trotuar unde poti face cativa pasi si fara sa te muste cainii. Este vorba desigur despre zona istorica unde m-am plimbat cu un prieten tot arhitect pe frumoasele strazi pavate cu granit chinezesc de calitatea a treiea pentru a vedea cum se inalta sclipitoarele ruine ale monumentelor distruste. Am privit mandri dezvoltarea miraculoasa a zonei care a uitat de alteliere si galerii artistice pentru a face loc exclusiv teraselor decorate cu masini americanesti si palmieri (de – specific local) unde se bea si se fumeaza in draci.
Încarcat de bucurie si mandrie ca cetatean al prietenosului port oras – ma intorc pe bicleta spre casa. In dreptul fantanilor din parcul de arheologie, doua masini parcate in mijlocul strazii Traian – soferii si ocupantii stateau la sueta in mijlocul strazii. Am strigat la ei: ,,miscarea,, cand am trecut cu bicicleta prin dreptul masinilor. La cateva secunde ambele masini au pornit in urmarirea mea, au coborat 3-4 tineri care au inceput sa ma injure, unul lovindu-ma peste casca. Surprinsi de calmul meu, s-au intors foarte repede la masina: ,,cine ie asta ma, un moldoveam cu bicicleta” CA SA FIE CLAR CA EI FAC LEGEA IN ORAS – nu politia, nu primaria. Am mers bineinteles la politie, am trezit din hibernare un domn politist, am declarat cele intamplate. Acolo plangea o femeie care fusese talharita langa spitalul judetean.
in urma cu doua luni am surprins un tanar la volan cu berea intre picioare care tipa la mine fara nici un motiv, in urma cu alte cateva luni am fost in plin lovit de un sofer politist, in urma cu un an am fost amenintat cu toporisca de un tanar care batea magarusul pe str. Baba Novac – bineinteles, toate incidentele dar si altelte, reclamate la 112 si la politie in scris
În urma cu doua saptamani am discutat personal (apoi 4 sesizari in scris) cu conducerea politiei rutiere acuzand lipasa radarelor fixe, lipsa filtrelor de control si acordarea avizului ITP cu spaga la masini (fum de nu poti respira in oras) – unul dintre raspunsuri – primaria nu ne da bani ptr radade fixe si camere – in rest – abureala
asadar, in inima orasului, acolo unde mandru vine dl Fagadau cu batista de matase la piept, seara, in acelasi loc, se strang toti golanii si compania, parcand toate masinile si motociclete pe trotuar, omagiind cu o saorma in mana cinstea eroilor langa al caror monument se aduna seara de seara. Nu departe de ei, intr-un loc cel putin lafel de reprezentativ, tot langa primarie, se afla o terasa cu specific libanez unde are loc in fiecare sera reuniunea asociatiei barbatilor cu burta care fumeaza narghilea intr-o super amenajare de terasa ce se aseamana cu un cotet de lux
i-am propus dlui Fagadau si in scris pe email si personal intr-o discutie sa imi ofere un post in administratie, chiar cel de viceprimar pentru a sprijini rezolvarea atator probleme, ca de, si domnul probabil tot pe concurs a venit tras de maneca de dl Mazare. Mi-a raspuns: ,,Andrei, sunt anunturi de angajare pe saitul primariei si la avizier la asociatiile de bloc, de ce nu te uiti?” – incantator, cata daruire pentru a capacita cei mai buni profesionisti pentru binele urbei.
dar nu va faceti griji, asa cum dl Fagadau v-a anuntat la ultima conferinta de presa dupa sedinta de consiliu: ,,primaria pregateste metri cubi de dosare cu documetatie” – emotionant pana la lacrimi

cele bune,
Andrei Chivu

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro