Criteriul National

INCREDIBIL! Cenaclul scriitorilor din penitenciarele cu conditii de lux l-au „castigat” pe Ioan Niculae!

august 20
05:26 2015

 

 

Judecătoria din Găești va decide astăzi dacă îl va elibera din închisoare pe miliardarul Ioan Niculae (61 de ani). Solicitarea de eliberare condiţionată a acestuia a fost depusă, marţi, la Judecătorie, de avocaţii afaceristului. Cererea a fost formulată după ce Niculae a terminat de scris, în penitenciar, două cărți.

Ioan Niculae  Criteriul National

Niculae care s-a aflat în fruntea topului bogaților din România este închis, încă din luna aprilie, după ce a fost condamnat definitiv, pe 2 aprilie 2014, de Curtea de Apel București, la doi ani și şase luni închisoare cu executare, în dosarul „Mită la PSD”. O dată cu Niculae a fost condamnat la închisoare și fostul președinte PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Acesta a primit trei ani de închisoare şi se află la Penitenciarul Galaţi.

În 2009, Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA. Banii au fost folosiți în campania electorală prezidențială din 2009, pentru susținerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Mai precis, fara de a concluziona putem deduce faptul ca acest mare literat si-a descoeprit vocatia de a lasa marturii de o inestimabila valoare , tocmai in puscarie, find condamnat la inchisoare. Nu cumva „crema” tuturor celor ce delapideaza si fura fara vreun sentiment de jena se reusneste asemeni unei tabere  de creatie literara?

Ma uluieste faptul ca aproape toti infractorii de drept penal au ajuns scriitori,in loc sa fie asemeni tuturor celor certati cu legea, cu morala…

Nu cumva aceste privilegii deosebite,a ceste conditii de hotel pe care Statul le ofera sunt un lux si o forma de parvenire a acestor infractori, stiind ca numai asa pot ajunge la libertate deoarece ar pretinde c-ar fi cat de cat alfabetizati?

Asemenea situatii de compromis, asemenea subterfugii prin care multimea de  avocati care-i apara pe toti acesti interlopi cu aere de domni ar trebui sa fie suspendati si sa le fie retrase drepturile de a profesa iar clientii lor sa fie judecati cu celeritate, cu justete!

DEOARECE NU EXISTA  „EGALITATE” SI ECHITATE in aceste cazuri, numai Justitia Divina cu siguranta va avea , in cele din urma ultimul cuvant! Si acolo, cenaclele literale, avocatii iscusiti si susanelele acestora , cu parere de rau tin sa le spun acestor infractori…NU EXISTA SI NU VOR PUTEA SA LE MIJLOCEASCA NICIO AMANARE SAU INDULGENTA!

Sursa foto :www.stareapresei.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo