Criteriul National

INCREDIBIL! Cenaclul scriitorilor din penitenciarele cu conditii de lux l-au „castigat” pe Ioan Niculae!

august 20
05:26 2015

 

 

Judecătoria din Găești va decide astăzi dacă îl va elibera din închisoare pe miliardarul Ioan Niculae (61 de ani). Solicitarea de eliberare condiţionată a acestuia a fost depusă, marţi, la Judecătorie, de avocaţii afaceristului. Cererea a fost formulată după ce Niculae a terminat de scris, în penitenciar, două cărți.

Ioan Niculae  Criteriul National

Niculae care s-a aflat în fruntea topului bogaților din România este închis, încă din luna aprilie, după ce a fost condamnat definitiv, pe 2 aprilie 2014, de Curtea de Apel București, la doi ani și şase luni închisoare cu executare, în dosarul „Mită la PSD”. O dată cu Niculae a fost condamnat la închisoare și fostul președinte PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Acesta a primit trei ani de închisoare şi se află la Penitenciarul Galaţi.

În 2009, Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA. Banii au fost folosiți în campania electorală prezidențială din 2009, pentru susținerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Mai precis, fara de a concluziona putem deduce faptul ca acest mare literat si-a descoeprit vocatia de a lasa marturii de o inestimabila valoare , tocmai in puscarie, find condamnat la inchisoare. Nu cumva „crema” tuturor celor ce delapideaza si fura fara vreun sentiment de jena se reusneste asemeni unei tabere  de creatie literara?

Ma uluieste faptul ca aproape toti infractorii de drept penal au ajuns scriitori,in loc sa fie asemeni tuturor celor certati cu legea, cu morala…

Nu cumva aceste privilegii deosebite,a ceste conditii de hotel pe care Statul le ofera sunt un lux si o forma de parvenire a acestor infractori, stiind ca numai asa pot ajunge la libertate deoarece ar pretinde c-ar fi cat de cat alfabetizati?

Asemenea situatii de compromis, asemenea subterfugii prin care multimea de  avocati care-i apara pe toti acesti interlopi cu aere de domni ar trebui sa fie suspendati si sa le fie retrase drepturile de a profesa iar clientii lor sa fie judecati cu celeritate, cu justete!

DEOARECE NU EXISTA  „EGALITATE” SI ECHITATE in aceste cazuri, numai Justitia Divina cu siguranta va avea , in cele din urma ultimul cuvant! Si acolo, cenaclele literale, avocatii iscusiti si susanelele acestora , cu parere de rau tin sa le spun acestor infractori…NU EXISTA SI NU VOR PUTEA SA LE MIJLOCEASCA NICIO AMANARE SAU INDULGENTA!

Sursa foto :www.stareapresei.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo