Criteriul National

INCREDIBIL! De ce dezertează jihadiştii Statului Islamic?

septembrie 22
10:13 2015

 

 Cel putin 58 de jihadişti şi-au anunţat public „dezertarea” din gruparea teroristă Statul Islamic, iar vocile lor ar putea descuraja alte persoane să se alăture extremiştilor !

dezertori jihadisti
Potrivit raportului intocmit de Centrul International pentru Studiul Radicalizarii (ICSR) de la Colegiul King din Londra, marturiile zguduie imaginea unei „grupari unite de o ideologie comuna”, relateaza prestigiosul Washington Post.

ICSR cerut guvernelor sa nu pedepseasca dezertorii, ci din contra, sa ii ajute sa se reintegreze in siguranta, sustind ca marturiile lor ar putea fi „o contrapondere puternica la propaganda Statului Islamic”.

„Nu nu credem ca dezertorii sunt sfinti, sustinatori ai democratiei liberale sau cetateni model”, a declarat Peter Neumann, seful de ICSR. „Dar povestile si argumentele lor sunt valoroase, deoarece ei au experienta pe care nimeni altcineva nu o are”, a punctat Neumann.

Motivele pentru care ei parasesc gruparea sunt variate, se arata in raport. Dezertorii si-au exprimat indignarea fata de de „comportamentele neislamice” si fata de brutalitatea pe care o arata ISIL fata de musulmanii sunniti.

Altii au spus ca sarcina lor in cadrul gruparii era „plictisitoare” si nu avea nicio legatura cu eroismul pe campul de lupta pe care-l propovaduieste propaganda jihadista.

Alti dezertori au fost dezamagiti de viata de zi cu zi in autoproclamatul califat, care acopera zone mari din Irak si Siria. Lipsa energiei electrice, de exemplu, reprezinta o mare problema si nu are nicio legatura cu „paradisul” pe care-l promite ISIL.

Sursa foto : www.nezavisne.com

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro