Criteriul National

INCREDIBIL! Deja mult-trambitata ieftinire a medicamentelor incepand de azi e doar… o pacaleala!

iulie 01
06:54 2015

 

 Medicamentele ar fi trebuit sa se ieftineasca incepand de astăzi! iNTREBAREA logica, de bun simt este aceasta-  ” Oare cum va verifica Ministerul Sănătăţii dacă preţurile s-au redus, tinand cont ca nu exista o monitorizare permanenta a niciunui retailer, a niciunui producator, a niciunui lant al acestei industrii aflata mereu in varful unei bunastari , bazate pe suferinta umana?”

medicamente

Ieftinirea medicamentelor, de la 1 iulie, va avea și alte efecte decât cele scontate de Guvern. Producătorii spun că pentru multe medicamente foarte ieftine costurile vor depăşi preţul de vânzare și, ca să nu iasă în pierdere, nu le vor mai produce.

Statistic, in ultimii șapte ani, din România au dispărut 900 de medicamente, iar cele care le-au înlocuit au fost întotdeauna mai scumpe.

Chiar dacă începând de astăzi ar trebui să găsim în farmacii medicamente mai ieftine cu 20 la sută, cel mai probabil, acest lucru nu se va întâmpla. Asta pentru că Ministerul Sănătăţii a trimis spre publicare în Monitorul Oficial catalogul cu noile preţuri pe ultima sută de metri.

Astfel că bolnavii mai au de aşteptat până să cumpere tratamente mai ieftine. Chiar şi aşa, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că va face controale în farmacii să vadă dacă într-adevăr românii plătesc mai puţini bani pe medicamente.

Vestea şi mai proastă pentru pacienţi este că 37 de tipuri de medicamente nu vor mai fi compensate.

„A fost trimis către Monitorul Oficial, către Casa de Asigurări, deci după 1 iulie trebuie să le regăsiţi în farmacii. Bineînţeles că vor începe şi controale. Va fi monitorizată întreaga piaţă farmaceutică”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Pe final, fara sa va indispun as vrea sa constat tocmai aceasta inrautatita stare de fapt, aceasta pacaleala ce ni se serveste…

Din nefericire, nici de această dată Guvernul Ponta nu a înţeles că promisiunile făcute către cetăţeni, şi nu numai, sunt făcute ca să fie respectate. Nici de această dată Guvernul Ponta nu a înţeles însemnătatea misiunii încărcate de răspundere a unui Guvern loial şi dedicat interesului superior al cetăţeanului.
Cu regret constat că, de fapt, Guvernul Ponta nu a înţeles niciodată, nici măcar în al doisprezecelea ceas, că o guvernare curată şi eficientă presupune luarea unor decizii ferme, rapide, cu viziune şi strategie elaborată. Românii nu trebuie şi nu vor să se mai descurce singuri.
Au nevoie de sprijin din partea guvernanţilor, a celor care, în temeiul unor promisiuni electorale, au ajuns să hotărască destinele celor mulţi.

Iar acest „murdar joc” cu ieftinirea doar „pe hartie” si trambitarea lor este o manevra cu iz propagandistic!

Sursa foto : ploiestiri.altphel.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo