Criteriul National

INCREDIBIL! Deja mult-trambitata ieftinire a medicamentelor incepand de azi e doar… o pacaleala!

iulie 01
06:54 2015

 

 Medicamentele ar fi trebuit sa se ieftineasca incepand de astăzi! iNTREBAREA logica, de bun simt este aceasta-  ” Oare cum va verifica Ministerul Sănătăţii dacă preţurile s-au redus, tinand cont ca nu exista o monitorizare permanenta a niciunui retailer, a niciunui producator, a niciunui lant al acestei industrii aflata mereu in varful unei bunastari , bazate pe suferinta umana?”

medicamente

Ieftinirea medicamentelor, de la 1 iulie, va avea și alte efecte decât cele scontate de Guvern. Producătorii spun că pentru multe medicamente foarte ieftine costurile vor depăşi preţul de vânzare și, ca să nu iasă în pierdere, nu le vor mai produce.

Statistic, in ultimii șapte ani, din România au dispărut 900 de medicamente, iar cele care le-au înlocuit au fost întotdeauna mai scumpe.

Chiar dacă începând de astăzi ar trebui să găsim în farmacii medicamente mai ieftine cu 20 la sută, cel mai probabil, acest lucru nu se va întâmpla. Asta pentru că Ministerul Sănătăţii a trimis spre publicare în Monitorul Oficial catalogul cu noile preţuri pe ultima sută de metri.

Astfel că bolnavii mai au de aşteptat până să cumpere tratamente mai ieftine. Chiar şi aşa, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că va face controale în farmacii să vadă dacă într-adevăr românii plătesc mai puţini bani pe medicamente.

Vestea şi mai proastă pentru pacienţi este că 37 de tipuri de medicamente nu vor mai fi compensate.

„A fost trimis către Monitorul Oficial, către Casa de Asigurări, deci după 1 iulie trebuie să le regăsiţi în farmacii. Bineînţeles că vor începe şi controale. Va fi monitorizată întreaga piaţă farmaceutică”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Pe final, fara sa va indispun as vrea sa constat tocmai aceasta inrautatita stare de fapt, aceasta pacaleala ce ni se serveste…

Din nefericire, nici de această dată Guvernul Ponta nu a înţeles că promisiunile făcute către cetăţeni, şi nu numai, sunt făcute ca să fie respectate. Nici de această dată Guvernul Ponta nu a înţeles însemnătatea misiunii încărcate de răspundere a unui Guvern loial şi dedicat interesului superior al cetăţeanului.
Cu regret constat că, de fapt, Guvernul Ponta nu a înţeles niciodată, nici măcar în al doisprezecelea ceas, că o guvernare curată şi eficientă presupune luarea unor decizii ferme, rapide, cu viziune şi strategie elaborată. Românii nu trebuie şi nu vor să se mai descurce singuri.
Au nevoie de sprijin din partea guvernanţilor, a celor care, în temeiul unor promisiuni electorale, au ajuns să hotărască destinele celor mulţi.

Iar acest „murdar joc” cu ieftinirea doar „pe hartie” si trambitarea lor este o manevra cu iz propagandistic!

Sursa foto : ploiestiri.altphel.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo