Criteriul National

INCREDIBIL! Epopeea unei stampile buclucase in…Inspectoratul din Harghita genereaza emotii si anchete!

iulie 03
22:54 2015

 

Acum fix trei zile, pe nepusa masa, cu acea dorinta de a scrie despre circul si bataia de joc in forma agravanta, va scriam si aduceam in ochii opiniei publice acest caz care nu mai are niciun fel de recomandare speciala!

Fiind „la zi” informat cu privire la derularea unei asa-zise cercetari si anchete cerute in mod expres prin vocea si pregatirea celui ce va scrie cat si al intregului corp redactional al ziarului Criteriul National, am aflat ca ceva-ceva s-a intreprins in acest caz!

evaloare

Mai precis, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Harghita a demarat o ancheta in zeci de scoli, dupa ce pe Internet a aparut o fotografie cu o stampila inscriptionata gresit, folosita la Evaluarea Nationala.

Va reamintim faptul ca pe stampila cu care au fost sigilate colturile foilor de examen scria „Evaloarea Nationala„. Conducerea Inspectoratului este de parere ca un profesor supraveghetor a facut fotografia, obtinuta si publicata de multi altii, inclusiv si de noi, iar acum il cauta pe vinovat.

Seful ISJ Harghita, Petru Garbea, a declarat pentru agentia Mediafax ca toate cele 96 de stampile comandate pentru examenul sustinut in judetul Harghita au fost confectionate gresit, litera „u” fiind inlocuita cu „o”.

Acesta a spus ca defectul a fost observat cand stampilele au ajuns la cele 96 de centre de examinare din judet, insa „nu a fost timp pentru schimbarea stampilelor”. „Nu am considerat ca este o problema, pentru ca toate au avut acelasi defect. Daca era una, era mai grav, pentru ca se putea considera a fi un semn distinctiv”, a explicat seful ISJ Harghita.

Petru Garbea a mentionat ca stampilele au costat 4.800 de lei si au fost comandate de la aceeasi firma care le-a confectionat in ultimii cinci ani, iar pana acum nu a fost vreo problema. „Unul din angajatii firmei si-a asumat greseala„.

Acesta a precizat ca o ancheta se va desfasura in toate scolile in care au fost distribuite stampilele respective, pentru ca pe Internet au aparut fotografii cu greseala, in conditiile in care nici elevii, nici profesorii nu au voie cu telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la Evaluarea Nationala, asa ca nu aveau teoretic cum sa faca poze.
„Suspectam ca este vorba despre un profesor supraveghetor care a facut pozele si astfel a incalcat metodologia de examen. Deocamdata avem putine indicii, dar, daca va fi descoperit, nu va mai putea face parte din nicio comisie de examinare timp de cinci ani”, a sustinut Petru Garbea.

Pe final, indirect am ramas perplex!Acest caz ramane departe de a fi solutionat, dar turnura nu este cea anticipata de majoritatea, cea de bun simt-aceea a prezentarii scuzelor, a prezentarii in cadrul unui comunicat de presa a unor motive intemeiate „temeinice”, cu forta de a linisti si de a se face, pe de-antregul o… „mea culpa”!

Nicidecum, stimabililor! Acesti „aparatori” ai functiilor generatoare de slava desarta cat si de influenta cauta faptasii, cauta „vinovatii”, cei ce au avut inspiratia si totodata curajul de a face o banala poza ce s-a dovedit a fi o PROBA INCRIMINATOARE la adresa acestui management „briliant” si „plin de realizari” al Inspectoratului din judetul Harghita!

Bunaoara, cu riscul de a asemana aceasta situatie si de a ne intoarce in timp, in perioada „prospera ” si „fericita” a comunismului, a socialismului, in numele celor ce au popularizat si vor distribui acest material, eu dimpreuna cu intreg corpul redactional al acestui ziar independent- Criteriul National – va multumi anticipat si va asiguram ca acest caz halucinant nu va ramane indecis!

Cunoastem deja starea inrautatita a sistemului educational romanesc…Cunoastem deja, ca si Dumneavoastra multiplele deficiente, lacune, insa aceasta atitudine suparatoare, deranjanta si represiva a domnului inspector Petru Garbea ne scuteste de orice fel de comentarii…

Totusi, reiterez ideea unei ANCHETE in acest caz, realizata din partea Ministerului! Cer POZITIA OFICIALA din partea unor factori ce ar trebui sa aibe decizie si nu sa admita asemenea practici de investigatie cu pronuntat iz militienesc in gasirea „faptasului” sau a celor care au dat publicitatii imaginea cu…stampila agramata!

 

Minimizarea gafei nationale si mai ales „cautarea” cu asiduitate a fotografului pentru a fi  sanctionat releva adevarata competenta de militian care nu-si asuma raspunderi.In primul rand, institutia pe care ar trebui sa o managerieze- „scoala” este referinta de baza a elevului .

Mai precis, in limbaj simplist cerinta domnului inspector din Harghita de a avea credibilitate se loveste de realitatea ce o „probeaza” ca fiind buclucasa, agramata!

Si, daca tot judecam „la sange”, oare cum ar corecta un inspector vreo lucrare in care sa nu se afle greseli, cand pe de alta parte, ar fi tocmai in fata faptului implinit cu „aroganta” unei „banale” greseli ce ar incununa un victorios rezultat? Am asista la ceva demn de a fi consemnat in Guiness Book,insa la categoria… ” ASA NU!”

Asadar, din aceasta categorie as dori, cu voia celor ce vor distribui acest document, sa nu uitam ca asemenea ABERATII, asemenea ATITUDINI si asemenea ANCHETE ar trebui realizate in interiorulcelor ce nu …cunosc si nu prea au trecut la scoala, la disciplina limba si literatura romana!

Nu cred ca se impune nimic mai mult! Ma voi limita in a spune ca asemenea gesturi creaza ANTIPATIE si totodata EMOTIE deoarece elemente si porniri cu tenta nociva , cu scop precis de a pedepsi „faptasul” se gasesc doar in Coreea de Nord!

Asadar,in numele unei generatii, in numele unei echitati, in numele unei dreptati si mai ales pentru toate creierele generatiei tinere pe care, cu voia Sistemului am reusit de mai bine de 7 ani de zile sa-i indrum si sa-i pregatesc, as dori , fara ezitare  SCUZE din partea inspectorului din judetul Harghita!

Mai mult ca sigur le-ar accepta si poate ar trece de la faza de a fi tristi, gandindu-se cat de refractari si plini de ura a fi… la aceea de a rade de situatie, in general! Si,poate s-ar gandi ca asemenea cazuri nu creeaza disconfortmental si deranj psihologic…

Inchei cu urarea de a pune in practica toate cele amintite!

Reamintesc faptul ca fotografia cu stampila „rusinii” a fost postata pe Facebook de Cristina Timariu, consilier al primarului comunei Tulghes din Harghita.

Sursa foto : www.romaniatv.net

Redactia ziarului Criteriul National multumeste domnului profesor dr. Daniel Mihai pentru realizarea acestui material !

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo