Criteriul National

INCREDIBIL! Guvernul revoluţionează Sistemul prin introducerea criteriilor de performanţă!

INCREDIBIL! Guvernul revoluţionează Sistemul prin introducerea criteriilor de performanţă!
ianuarie 18
21:53 2016

Guvernul vrea să introducă  criterii de performanţă în Legea salarizării unice. Asta înseamnă  spre exemplu în cazul profesorilor,faptul că salariile vor creşte sau vor scădea în funcţie de cât de eficienţi şi de bine pregătiţi sunt dascălii. Introducerea acestor criterii a dat naştere unor discuţii în contradictoriu. Profesorii se opun categoric. Salariaţii din învăţământ consideră că va fi aproape imposibil de evaluat obiectiv performanţa profesională a profesorilor.

evaluare

 ÎNTR-O SCURTĂ INTERVENTIE TELEVIZATA,Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret a declarat :

„Nu poţi evalua performanţa, nu o poţi cuantifica în sistemul de învăţământ. Poate îmi spune şi mie cineva cum pot cuantifica performanţa sau criteriile de performanţă sau progresul şcolar în învăţământul preşcolar. O să mă raportez la ce? Pot să pun semnul egal între un colegiu naţional şi un liceu Tehnologic, sau între o şcoală din centrul unui oraş şi o şcoală de la periferie”.

„Printr-o lege a salarizării vii şi stabileşti foarte clar care este îl primeşti conform pregătirii tale, conform studiilor tale, conform importanţei activităţii prestate. Atât ai la intrare, atât vei avea la ieşire. În loc să-şi facă treaba pentru care el a fost pregătit în facultate, în loc să fie interesat de ceea ce face în sala de clasă, astfel încât să aibă rezultate cât mai bune, va fi obligat să umble după tot felul de hârtii şi hârtiuţe, care să-i permită creşterea salariului”, a adăugat Marius Nistor.

 

 

Sursa foto : www.tribunainvatamantului.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro