Criteriul National

INCREDIBIL! H&M,cunoscutul brand suedez a înlocuit cuvântul „Crăciun” din propriul spot publicitar!

decembrie 26
17:29 2015

 

Faptul că  urarea cu caracter universal „Crăciun fericit” s-a preschimbat pentru unii americani în „Vacanță fericită” poate fi considerată o schimbare semnificativă în viața de zi cu zi.După ce mai multe state musulmane au decis să interzică sărbătoarea Nașterii Domnului, iar oficialii europeni au înlocuit urarea „Crăciun Fericit” cu „Felicitări de Sezon!”, cel mai cunoscut lanț de magazine de îmbrăcăminte din lume se aliniază și el noilor „tendințe”.

h@M

Gigantul suedez H&M, cunoscut în toată lumea,a realizat pentru 2015 un spot publicitar în care sărbătoarea Crăciunului a fost înlocuită cu „vacanță”.
25 decembrie este ziua în care, pe  toată planeta se celebrează, de mai bine de două milenii nașterea Mântuitorului. Nu e nici o zi de celebrare a soarelui, așa cum se făcea cu mii de ani în urmă. Omenirea sărbătorește praznicul Nașterii Domnului, în ieslea de la Betleem. Dar, se pare că pentru unii, 25 decembrie are o altă semnificație. Cel puțin așa sugerează suedezii gigantului H&M.
Cel mai cunoscut lanț de magazine de îmbrăcăminte din lume a decis probabil să nu mai irite clienții altor religii. Așa că, pentru această iarnă a realizat un spot publicitar în care, în loc de Crăciun Fericit, clienților li se urează „Vacanță fericită!”
Sursa foto :  www.berghege.nl

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo