Criteriul National

INCREDIBIL! IBM revoluţionează tehnologia actuală !

octombrie 03
17:42 2015

 

  IBM investeşte 3 miliarde de dolari într-o tehnologie nouă, pentru chip-uri care să folosească nanotuburi, iar primele rezultate nu au întârziat să apară.

Nanotuburile de carbon (NTC) sunt alotropi ai carbonului cu nanostructură cilindrică. Nanotuburile sunt construcții cu raport între lungime și diametru de până la 132,000,000:1  semnificativ mai lung decât în cazul oricărui alt material. Acest cilindru format din molecule de carbon au proprietăți neobișnuite, care sunt valoroase pentru nanotehnologie, electronică, optică și în alte domenii ale științei și tehnologiei. În particular datorită conductivității termice și proprietăților mecanice și electrice deosebite, nanotuburile de carbon au diverse aplicabilități ca aditivi pentru diverse materiale structurale. De exemplu, nanotuburile formează mici porțiuni în unele obiecte fabricate în principal din fibră de carbon, ca de exemplu bâte de baseball, de golf sau componente auto.

nanotuburi

Precum se ştie, nanotehnologia este denumirea generică a ştiinţei care dezvoltă tehnologii la scara miliardimei de metru. Controlul materiei la o scară atat de mică implică legi fizice diferite de cele care se aplică la nivelul materiei macroscopice. Cel mai promiţator domeniu al nanocercetarii este cel al nanotuburilor de carbon, tuburi care conţin folii rulate de atomi de carbon dispusi hexagonal. Astfel inginerii companiei au demonstrat că miniaturizarea tehnologiei poate continua şi nanotuburile ar putea fi folosite pe scară largă.

 

Nanotuburile de carbon sunt practic un cilindru din atomi de carbon, de 10.000 de ori mai subţire decât un fir de păr.Nanotuburile din carbon ar putea sa aibă, pe lângă importanţa structurală, o importanţă deosebită din punct de vedere ecologic şi economic. Datorită rezistenţei extreme acest material ar putea să reducă semnificativ necesarul de materiale pentru realizarea unui proiect.

Tehnologia ar putea fi folosită peste trei generaţii ale chip-urilor.

Sursa foto : Science Focus,

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo