Criteriul National

INCREDIBIL! Justiția franceză a hotărât că statuile Papei Ioan Paul al-II-lea și Fecioarei Maria nu au ce căuta în spațiul public!

mai 04
20:49 2015

Incredibil dar totodata …socant! Justiția franceză a ordonat unei mici localități din vestul Franței să dea jos, in termen de șase luni, un monument ridicat în onoarea Papei Ioan Paul al-II-lea, situat într-un loc public.

 

Avand un ”caracter ostentativ”, contravine Constituției! Cel putin asa au decis judecătorii tribunalului din Rennes ce sunt de părere că statuia fostului papă polonez încalcă separația dintre Stat și Biserică, informează site-ul Lessentiel.lu.

topelement

Cei care s-au adresat justiției, cerând scoaterea statuii din localitatea franceză Ploërmel, au fost membrii Federației Naționale a Liber Cugetătorilor.

Din punctul lor de vedere si avand girul justitiei statuia fostului Suveran Pontif încalcă prevederile Constituției și legilor din 1905 care prevăd separația dintre Biserică și Stat!

În luna februarie, aceeași justiție franceză a decis că statuia Fecioarei Maria, ridicată de italienii din Alta Savoia, in 2011, amplasată între Franța, ar încalca laicitatea și, prin urmare,” trebuie dată jos”!

Cazurile nefiind izolate ma duc cu gandul la totala amnezie, departare de Adevar, de Biserica cat si triumful unei societati de-a dreptul alienate, extrem de deprimate, aflate fara de niciun reper, morala sau valori!

 

 

 

 

 

 

Sursa foto : http://www.lessentiel.lu/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro