Criteriul National

INCREDIBIL! La Primaria Constanta se vrea consultanta din partea societatii civile in absolut orice…

INCREDIBIL! La Primaria Constanta se vrea consultanta din partea societatii civile in absolut orice…
iulie 14
14:52 2015

Asistand in calitate de simplu cetatean la invitatia programata de catre domnul primar interimar al Constantei Decebal Fagadau, am ajuns sa constat cu anumita reticenta maniera domniei sale de a „ne trage de urechi”, la modul cel mai simplu si direct cu putinta.

Intreaga discutie s-a lovit si a gravitat in jurul problemei existente la societatea comerciala Puppy Vet ce administreaza serviciul de ecarisaj Constanta , domiciliat pe strada Varful cu Dor numarul 5.

Invocand faptul ca grupul Baricada Verde reprezentat de domnul Sorin Belu nu a „adus solutii si propuneri punctuale”, sedinta a durat aproximativ 60 de minute.SONY DSC

Mai mult decat atat, dupa consumarea „sfertului academic” de pauza in care toti cei prezenti au pus pe ordinea de zi toate argumentele posibile, domnia sa a intrat si a incercat, in modul cel mai caracteristic cu putinta sa ofere lectii si sa dea solutii .

Totusi, maniera in care domnia sa si-a exprimat punctul de vedere a tradat da capo al fine o stare de nemultumire interioara .

Mai precis, ca autoritate desemnata in Constanta se asteapta la servicii de consultanta directa din partea societatii civile, din partea ONG-urilor si nu vine chiar domnia sa cu ceva real, palpabil sau demn de a fi luat in seama si de asemeni a fi aplicat cu real succes!

Insa, nu ma voi abtine la a ma considera judecator in acest spinos caz deoarece, avand o pregatire academica recunoscuta national si international, asemenea situatie mi-a fost rar sa o intalnesc, chiar si la acest nivel…

Domnul primar interimar al Constantei Decebal Fagadau a adus intre altele si contractul subsecvent nr 4 de servicii privind serviciul de prindere transport si gestionare a cainilor fara stapan de pe domeniul public al Municipiului Constanta- nr 15946/4.02.2015 incheiat intre Primaria Constanta si aceasta societate mai sus amintita.

A invocat faptul ca acest document ar fi trebuit sa fie cunoscut si citit de cei prezenti (fapt inadmisibil, deoarece acest document nu se poate gasi pe site-ul Primariei Constanta!)

 

In continuare, avand o oarecare locvacitate, domnia sa a continuat sa explice auditoriului faptul ca doreste sa obtina „rezultate concrete, palpabile” si nicidecum sa stea sa ne asculte, sa ne dea posibilitatea de a prezenta multiplele nereguli existente la aceasta societate de ecarisaj.

Lucrul cel mai „sensibil” l-a constituit faptul ca, la un moment dat domnul primar, in peroratia sa si-a adus aminte ca a fost director la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii si, cu nostalgie si-a rememorat faptul ca nu si imagineaza animalele sa fie captive in custi, ci in „stare de semi-libertate!”

Totusi, oamenii prezenti nu au fost convinsi si impresionati de aceasta idee si au invocat faptul ca aceste lucruri dovedite- faptul ca societatea Puppy Vet nu are conditii nici in cea ce priveste intretinerea patrupedelor cat si transportul sau metodele dde capturare, faptul ca aceasta societate cat si angajatii lor sunt sub orice critica atunci cand vine vorba de relatia cu mass-media, faptul ca societatea in cauza nu are site desi are contract cu Primaria Municipiului Constanta etc etc

Faptul ca aceasta situatie se va repeta lunea viitoare da oarecare semne de speranta ca, prin unele actiuni concrete, prin specificarea si invocarea de legi, de hotarari , activitatea societatii mai sus amintite va fi demascata si totodata animalele chinuite vor avea un alt regim de existenta.

In alta ordine de idei, domnul Decebal Fagadau s-a aratat contrariat de faptul ca, in temeiul legal societatea de ecarisaj Constanta aduce atatea deservicii comunitatii acestui oras.

Va promit ca in cel mai scurt timp voi reveni si cu intregul film ce va va edifica asupra manierii de lucru si in special asupra tratamentului la care acest domn primar isi inchipuie c-ar avea dreptul, fata de cei ce cu adevarat slujesc o cauza nobila si se ocupa de soarta bietelor patrupede.

Intregul corp redactional al ziarului Criteriul National va urmari cu atentie acest caz si, in cel mai scurt timp va va tine informati cu evolutia ulterioara a evenimentelor!

Redactia ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo