Criteriul National

INCREDIBIL! La Primaria Constanta se vrea consultanta din partea societatii civile in absolut orice…

INCREDIBIL! La Primaria Constanta se vrea consultanta din partea societatii civile in absolut orice…
iulie 14
14:52 2015

Asistand in calitate de simplu cetatean la invitatia programata de catre domnul primar interimar al Constantei Decebal Fagadau, am ajuns sa constat cu anumita reticenta maniera domniei sale de a „ne trage de urechi”, la modul cel mai simplu si direct cu putinta.

Intreaga discutie s-a lovit si a gravitat in jurul problemei existente la societatea comerciala Puppy Vet ce administreaza serviciul de ecarisaj Constanta , domiciliat pe strada Varful cu Dor numarul 5.

Invocand faptul ca grupul Baricada Verde reprezentat de domnul Sorin Belu nu a „adus solutii si propuneri punctuale”, sedinta a durat aproximativ 60 de minute.SONY DSC

Mai mult decat atat, dupa consumarea „sfertului academic” de pauza in care toti cei prezenti au pus pe ordinea de zi toate argumentele posibile, domnia sa a intrat si a incercat, in modul cel mai caracteristic cu putinta sa ofere lectii si sa dea solutii .

Totusi, maniera in care domnia sa si-a exprimat punctul de vedere a tradat da capo al fine o stare de nemultumire interioara .

Mai precis, ca autoritate desemnata in Constanta se asteapta la servicii de consultanta directa din partea societatii civile, din partea ONG-urilor si nu vine chiar domnia sa cu ceva real, palpabil sau demn de a fi luat in seama si de asemeni a fi aplicat cu real succes!

Insa, nu ma voi abtine la a ma considera judecator in acest spinos caz deoarece, avand o pregatire academica recunoscuta national si international, asemenea situatie mi-a fost rar sa o intalnesc, chiar si la acest nivel…

Domnul primar interimar al Constantei Decebal Fagadau a adus intre altele si contractul subsecvent nr 4 de servicii privind serviciul de prindere transport si gestionare a cainilor fara stapan de pe domeniul public al Municipiului Constanta- nr 15946/4.02.2015 incheiat intre Primaria Constanta si aceasta societate mai sus amintita.

A invocat faptul ca acest document ar fi trebuit sa fie cunoscut si citit de cei prezenti (fapt inadmisibil, deoarece acest document nu se poate gasi pe site-ul Primariei Constanta!)

 

In continuare, avand o oarecare locvacitate, domnia sa a continuat sa explice auditoriului faptul ca doreste sa obtina „rezultate concrete, palpabile” si nicidecum sa stea sa ne asculte, sa ne dea posibilitatea de a prezenta multiplele nereguli existente la aceasta societate de ecarisaj.

Lucrul cel mai „sensibil” l-a constituit faptul ca, la un moment dat domnul primar, in peroratia sa si-a adus aminte ca a fost director la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii si, cu nostalgie si-a rememorat faptul ca nu si imagineaza animalele sa fie captive in custi, ci in „stare de semi-libertate!”

Totusi, oamenii prezenti nu au fost convinsi si impresionati de aceasta idee si au invocat faptul ca aceste lucruri dovedite- faptul ca societatea Puppy Vet nu are conditii nici in cea ce priveste intretinerea patrupedelor cat si transportul sau metodele dde capturare, faptul ca aceasta societate cat si angajatii lor sunt sub orice critica atunci cand vine vorba de relatia cu mass-media, faptul ca societatea in cauza nu are site desi are contract cu Primaria Municipiului Constanta etc etc

Faptul ca aceasta situatie se va repeta lunea viitoare da oarecare semne de speranta ca, prin unele actiuni concrete, prin specificarea si invocarea de legi, de hotarari , activitatea societatii mai sus amintite va fi demascata si totodata animalele chinuite vor avea un alt regim de existenta.

In alta ordine de idei, domnul Decebal Fagadau s-a aratat contrariat de faptul ca, in temeiul legal societatea de ecarisaj Constanta aduce atatea deservicii comunitatii acestui oras.

Va promit ca in cel mai scurt timp voi reveni si cu intregul film ce va va edifica asupra manierii de lucru si in special asupra tratamentului la care acest domn primar isi inchipuie c-ar avea dreptul, fata de cei ce cu adevarat slujesc o cauza nobila si se ocupa de soarta bietelor patrupede.

Intregul corp redactional al ziarului Criteriul National va urmari cu atentie acest caz si, in cel mai scurt timp va va tine informati cu evolutia ulterioara a evenimentelor!

Redactia ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo