Criteriul National

INCREDIBIL! Liderul SUA Obama e criticat de un fost şef de serviciu secret!

octombrie 17
18:44 2015

 

 

De la preluarea mandatului, administrația Obama a desfășurat o adevărată campanie de atacare a țintelor teroriste din întreaga lume cu ajutorul unor drone.Această campanie s-a derulat în detrimentul unor misiuni de capturare a anumitor teroriști, a declarat fostul şef al departamentului de apărare din cadrul serviciului secret american, Michael Flynn.

 

125696

”Campania cu drone ce se desfășoară acum este doar despre a ucide. Când auziți expresia <<capturează/ucide>>, <<capturează>> este, de fapt, impropriu folosit. În strategia ce folosește drone, ,<<capturează>> se scrie cu <<c>> mic. Noi nu mai capturăm oameni”, a spus Flynn pentru The Intercept, citat de site ul b1.ro.
 
”Întreaga noastră politică în Orientul Mijlociu pare să se bazeze pe folosirea dronelor pentru a arunca bombe. Asta a decis administrația în campania sa contra terorismului  Ei sunt îndrăgostiți de abilitatea operațiunilor speciale și a CIA de a găsi un tip în mijlocul deșertului în vreun sat de r***t, de a arunca o bombă în el și de a-l omorî”, a mai spus acesta.
 
”Suntem tentați să spunem <<mai lansează o bombă cu o dronă>> și să punem un titlu de tipul <<l-am ucis pe Abu Pungă de Gogoși>> și asta ne face să ne simțim bine pentru 24 de ore, dar știi ce? Nu contează. Tu doar l-ai făcut un martir, doar le-ai dat un motiv să lupte și mai viguros împotriva noastră”, a mai spus Flynn.
 
Business Insider precizează că operațiunile ce folosesc drone duc deseori la victime colaterale. Mai mult, forțele americane nu sunt mereu sigure care le este ținta.
Sursa foto : google.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo