Criteriul National

INCREDIBIL! Mayweather a pierdut centura castigata in meciul cu Pacquiao! Motivul e absolut hilar!

iulie 07
15:52 2015

 

 

Floyd Mayweather a fost deposedat de centura WBO la categoria semimijlocie. Motivul este însă unul, deşi obişnuit în lumea boxului, destul de bizar, în cazul americanului.

Mayweather

Floyd Mayweather se distreaza cu milioanele de dolari, dar uita sa-si achite cele mai simple cheltuieli.

După ce l-a învins pe Pacquiao, pe 2 mai, în „Meciul Secolului”, americanul avea la dispoziţie data limită de 3 iulie pentru a bate palma cu aspirantul obligatoriu la centura WBO, Timothy Bradley, şi a stabili o dată pentru a-şi apăra titlul.

Cu toate acestea, Mayweather a refuzat însă orice discuţie cu Bradley, clasat pe locul 1 în ierarhia WBO. Conform regulamentelor, Floyd Mayweather avea şi o alternativă. În caz că nu dorea să-şi apere centura cu aspirantul obligatoriu, americanul trebuia să plătească 200.000 de dolari către WBO.

Taxa de 128 000 de dolari ar fi reprezentat mai putin de 0,1% din suma castigata de Mayweather in urma luptei cu Pacquiao, considerata ‘Meciul Secolelor’.

În acelaşi timp, Mayweather trebuia să dea un răspuns tot pe 3 iulie în privinţa celorlalte două centuri, WBC şi WBA, la altă categorie, mijlocie-mică.

Americanul de 38 de ani nu şi-a apărat centura WBC la categoria mijlocie – mică din septembrie 2014, iar pe cea WBA tot la categoria mijliocie – mică, din septembrie 2013. Din acest motiv, conform regulamentelor internaţionale, un pugilist nu poate să deţină atît de mult timp o centură mondială fără să dea posibilitatea şi altor sportivi să lupte pentru ea.

Ca urmare a refuzului lui Mayweather fie să vacanteze centura WBO la categoria semimijlocie, fie să achite cei 200.000 de dolari către WBO, federaţia a decis să-l deposedeze de această ultimă centură.

În aceste condiţii, cheia e tot la WBO, care va decide în scurt timp dacă centura WBO îi va fi acordată lui Timothy Bradley, cel care a câştigat recent centura WBO interimară, sau dacă centura lui Meayeather va rămâne vacantă, urmând ca Bradley să lupte pentru a deveni campion modial „plin” cu un aspirant obligatoriu.

În prezent, cel mai bun pugilist al planetei, Floyd Mayweather este şi cel mai bine plătit sportiv din lume, din toate timpurile. Doar din meciul cu Pacquiao a încasat între 220 şi 230 de milioane de dolari, incluzând aici şi drepturile de imagine. Ajuns la 38 de ani, Mayweather este neînvins la profesionişti în cele 48 de meciuri şi se poate lăuda cu titluri mondiale câştigate la 5 categorii de greutate.

Sursa foto : http://www.sport.ro/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro