Criteriul National

INCREDIBIL! Mayweather a pierdut centura castigata in meciul cu Pacquiao! Motivul e absolut hilar!

iulie 07
15:52 2015

 

 

Floyd Mayweather a fost deposedat de centura WBO la categoria semimijlocie. Motivul este însă unul, deşi obişnuit în lumea boxului, destul de bizar, în cazul americanului.

Mayweather

Floyd Mayweather se distreaza cu milioanele de dolari, dar uita sa-si achite cele mai simple cheltuieli.

După ce l-a învins pe Pacquiao, pe 2 mai, în „Meciul Secolului”, americanul avea la dispoziţie data limită de 3 iulie pentru a bate palma cu aspirantul obligatoriu la centura WBO, Timothy Bradley, şi a stabili o dată pentru a-şi apăra titlul.

Cu toate acestea, Mayweather a refuzat însă orice discuţie cu Bradley, clasat pe locul 1 în ierarhia WBO. Conform regulamentelor, Floyd Mayweather avea şi o alternativă. În caz că nu dorea să-şi apere centura cu aspirantul obligatoriu, americanul trebuia să plătească 200.000 de dolari către WBO.

Taxa de 128 000 de dolari ar fi reprezentat mai putin de 0,1% din suma castigata de Mayweather in urma luptei cu Pacquiao, considerata ‘Meciul Secolelor’.

În acelaşi timp, Mayweather trebuia să dea un răspuns tot pe 3 iulie în privinţa celorlalte două centuri, WBC şi WBA, la altă categorie, mijlocie-mică.

Americanul de 38 de ani nu şi-a apărat centura WBC la categoria mijlocie – mică din septembrie 2014, iar pe cea WBA tot la categoria mijliocie – mică, din septembrie 2013. Din acest motiv, conform regulamentelor internaţionale, un pugilist nu poate să deţină atît de mult timp o centură mondială fără să dea posibilitatea şi altor sportivi să lupte pentru ea.

Ca urmare a refuzului lui Mayweather fie să vacanteze centura WBO la categoria semimijlocie, fie să achite cei 200.000 de dolari către WBO, federaţia a decis să-l deposedeze de această ultimă centură.

În aceste condiţii, cheia e tot la WBO, care va decide în scurt timp dacă centura WBO îi va fi acordată lui Timothy Bradley, cel care a câştigat recent centura WBO interimară, sau dacă centura lui Meayeather va rămâne vacantă, urmând ca Bradley să lupte pentru a deveni campion modial „plin” cu un aspirant obligatoriu.

În prezent, cel mai bun pugilist al planetei, Floyd Mayweather este şi cel mai bine plătit sportiv din lume, din toate timpurile. Doar din meciul cu Pacquiao a încasat între 220 şi 230 de milioane de dolari, incluzând aici şi drepturile de imagine. Ajuns la 38 de ani, Mayweather este neînvins la profesionişti în cele 48 de meciuri şi se poate lăuda cu titluri mondiale câştigate la 5 categorii de greutate.

Sursa foto : http://www.sport.ro/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul