Criteriul National

INCREDIBIL! Mayweather a pierdut centura castigata in meciul cu Pacquiao! Motivul e absolut hilar!

iulie 07
15:52 2015

 

 

Floyd Mayweather a fost deposedat de centura WBO la categoria semimijlocie. Motivul este însă unul, deşi obişnuit în lumea boxului, destul de bizar, în cazul americanului.

Mayweather

Floyd Mayweather se distreaza cu milioanele de dolari, dar uita sa-si achite cele mai simple cheltuieli.

După ce l-a învins pe Pacquiao, pe 2 mai, în „Meciul Secolului”, americanul avea la dispoziţie data limită de 3 iulie pentru a bate palma cu aspirantul obligatoriu la centura WBO, Timothy Bradley, şi a stabili o dată pentru a-şi apăra titlul.

Cu toate acestea, Mayweather a refuzat însă orice discuţie cu Bradley, clasat pe locul 1 în ierarhia WBO. Conform regulamentelor, Floyd Mayweather avea şi o alternativă. În caz că nu dorea să-şi apere centura cu aspirantul obligatoriu, americanul trebuia să plătească 200.000 de dolari către WBO.

Taxa de 128 000 de dolari ar fi reprezentat mai putin de 0,1% din suma castigata de Mayweather in urma luptei cu Pacquiao, considerata ‘Meciul Secolelor’.

În acelaşi timp, Mayweather trebuia să dea un răspuns tot pe 3 iulie în privinţa celorlalte două centuri, WBC şi WBA, la altă categorie, mijlocie-mică.

Americanul de 38 de ani nu şi-a apărat centura WBC la categoria mijlocie – mică din septembrie 2014, iar pe cea WBA tot la categoria mijliocie – mică, din septembrie 2013. Din acest motiv, conform regulamentelor internaţionale, un pugilist nu poate să deţină atît de mult timp o centură mondială fără să dea posibilitatea şi altor sportivi să lupte pentru ea.

Ca urmare a refuzului lui Mayweather fie să vacanteze centura WBO la categoria semimijlocie, fie să achite cei 200.000 de dolari către WBO, federaţia a decis să-l deposedeze de această ultimă centură.

În aceste condiţii, cheia e tot la WBO, care va decide în scurt timp dacă centura WBO îi va fi acordată lui Timothy Bradley, cel care a câştigat recent centura WBO interimară, sau dacă centura lui Meayeather va rămâne vacantă, urmând ca Bradley să lupte pentru a deveni campion modial „plin” cu un aspirant obligatoriu.

În prezent, cel mai bun pugilist al planetei, Floyd Mayweather este şi cel mai bine plătit sportiv din lume, din toate timpurile. Doar din meciul cu Pacquiao a încasat între 220 şi 230 de milioane de dolari, incluzând aici şi drepturile de imagine. Ajuns la 38 de ani, Mayweather este neînvins la profesionişti în cele 48 de meciuri şi se poate lăuda cu titluri mondiale câştigate la 5 categorii de greutate.

Sursa foto : http://www.sport.ro/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo