Criteriul National

INCREDIBIL! Ministrul Sanatatii isi doreste ca salile de fitness sa fie prezenti pana si in salile de fitness!

mai 12
16:43 2015

 

  Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu sustine ideea referitoare la o posibila reglementare potrivit careia sa existe asistenta medicala chiar si in salile de fitness. Aceasta declaratie vine ca urmare a unui raspuns la o intrebare cu sens de solutionare. Totodata declaratia a venit tardiv, tocmai dupa mult mediatizatul caz al lui Gabriel Cotabita ce aflat intr-o sala de sport i s-a facut rau.

nicolae-banicioiu

Acest scenariu ar fi in foarte scurt timp posibil. Intrebat daca nu ar trebui sa existe in toate salile de sport un medic sau o persoana care sa acorde primul ajutor, in conditiile in care in sala in care se afla Gabriel Cotabita, atunci cand a facut stop cardio-respirator. De mentionat e amanuntul ca atunci nu se afla nicio persoana care sa poata interveni rapid.De aceea, stimatul ministru al Sanatatii a declarat ca, din punctul lui de vedere, ar trebui sa existe posibilitatea unei interventii medicale in aceste locuri.

„O sa vedem, chiar o sa investigam aceasta posibilitate, dar trebuie reglementata conform normelor europene. Insa mai tine foarte mult si de noi. Pentru un regim alimentar si efort fizic sustinut, trebuie consultat inainte medicul”, a mai spus Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca sfatuieste pe toata lumea sa consulte un medic nutritionist cand vrea sa urmeze un regim alimentar si sa mearga la medicul de familie inainte de un efort fizic sustinut.

„Stiu ca exista o oarecare moda acum legata de regimul alimentar si de efortul fizic sustinut. As sfatui pe toata lumea sa consulte un nutritionist atunci cand se recurge la un astfel de regim alimentar, dar si medicul de familie, cand se face efort fizic sustinut. Un regim draconic nu inseamna ca esti si sanatos.

Apoi, mai este vorba si de varsta. In cazul de care ati amintit, vorbim de o persoana de aproape 60 de ani, clar efortul trebuie dozat pentru varsta respectiva. Si eu mi-as dori sa alerg ca la 15 ani”, a spus ministrul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu a precizat ca rolul medicului de familie este acela de a prescrie pacientului sau tot ceea ce este necesar pentru o stare de sanatate buna.

Fara sa exagerez sau sa jignesc cred ca aceasta masura are un pronuntat iz pompieristic, de fatada cu scopul de  a ridica si a prezenta intr-o lumina favorabila inspiratia acestui domn ministru, in a gasi solutii „salvatoare”. Bineinteles, din moment ce oricine frecventeaza salile de fitness isi doreste sa si mentina o stare fizica si psihica la parametrii imbunatatiti, acest lucru excluzand totusi starile (fortate) sau…inerente (ca sa nu spun inventate) de rau.

Totusi, cu modestie vreau sa v-aduc aminte de faptul ca stimatul ministru uita de faptul ca orice client al salilor de fitness , in contractul de accedere la serviciile salii are obligatia (macar morala) sa mentioneze toate disfunctionalitatile si cauzele starii de sanatate la acel moment.Poate ca ministrul Sanatatii ar fi fost mai inspirat daca, in locul cadrelor medicale ce trebuiesc sa vegheze in orice sala de sport ar fi trebuit sa ceara un set complet de analize oricarui om ce isi doreste sa aibe parte de miscare. Si, poate ca asa , sub parafa msi recomandarea medicilor asemenea cazuri ar fi de domeniul uitarii sau s-ar [roduce cu o cadenta mai lenta!

Si imi permit sa mai fac o remarca vis a vis de aceasta stire! In tot acest sistem nu prea eexista suficienti doctori in spitale, si atunci oare de unde va avea onor ministrul Sanatatii atatea cadre medicale ca sa ne vegheze in salile de fitness ?

Ar trebui insa legiferat ca nimeni sa nu poata ramane singur in sala – sa existe obligatoriu un supraveghetor cu cunostinte minime de resuscitare si telefon functional pentru apelarea paramedicilor.

Sursa foto : www.mondonews.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo