Criteriul National

INCREDIBIL! Ministrul Sanatatii isi doreste ca salile de fitness sa fie prezenti pana si in salile de fitness!

mai 12
16:43 2015

 

  Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu sustine ideea referitoare la o posibila reglementare potrivit careia sa existe asistenta medicala chiar si in salile de fitness. Aceasta declaratie vine ca urmare a unui raspuns la o intrebare cu sens de solutionare. Totodata declaratia a venit tardiv, tocmai dupa mult mediatizatul caz al lui Gabriel Cotabita ce aflat intr-o sala de sport i s-a facut rau.

nicolae-banicioiu

Acest scenariu ar fi in foarte scurt timp posibil. Intrebat daca nu ar trebui sa existe in toate salile de sport un medic sau o persoana care sa acorde primul ajutor, in conditiile in care in sala in care se afla Gabriel Cotabita, atunci cand a facut stop cardio-respirator. De mentionat e amanuntul ca atunci nu se afla nicio persoana care sa poata interveni rapid.De aceea, stimatul ministru al Sanatatii a declarat ca, din punctul lui de vedere, ar trebui sa existe posibilitatea unei interventii medicale in aceste locuri.

„O sa vedem, chiar o sa investigam aceasta posibilitate, dar trebuie reglementata conform normelor europene. Insa mai tine foarte mult si de noi. Pentru un regim alimentar si efort fizic sustinut, trebuie consultat inainte medicul”, a mai spus Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca sfatuieste pe toata lumea sa consulte un medic nutritionist cand vrea sa urmeze un regim alimentar si sa mearga la medicul de familie inainte de un efort fizic sustinut.

„Stiu ca exista o oarecare moda acum legata de regimul alimentar si de efortul fizic sustinut. As sfatui pe toata lumea sa consulte un nutritionist atunci cand se recurge la un astfel de regim alimentar, dar si medicul de familie, cand se face efort fizic sustinut. Un regim draconic nu inseamna ca esti si sanatos.

Apoi, mai este vorba si de varsta. In cazul de care ati amintit, vorbim de o persoana de aproape 60 de ani, clar efortul trebuie dozat pentru varsta respectiva. Si eu mi-as dori sa alerg ca la 15 ani”, a spus ministrul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu a precizat ca rolul medicului de familie este acela de a prescrie pacientului sau tot ceea ce este necesar pentru o stare de sanatate buna.

Fara sa exagerez sau sa jignesc cred ca aceasta masura are un pronuntat iz pompieristic, de fatada cu scopul de  a ridica si a prezenta intr-o lumina favorabila inspiratia acestui domn ministru, in a gasi solutii „salvatoare”. Bineinteles, din moment ce oricine frecventeaza salile de fitness isi doreste sa si mentina o stare fizica si psihica la parametrii imbunatatiti, acest lucru excluzand totusi starile (fortate) sau…inerente (ca sa nu spun inventate) de rau.

Totusi, cu modestie vreau sa v-aduc aminte de faptul ca stimatul ministru uita de faptul ca orice client al salilor de fitness , in contractul de accedere la serviciile salii are obligatia (macar morala) sa mentioneze toate disfunctionalitatile si cauzele starii de sanatate la acel moment.Poate ca ministrul Sanatatii ar fi fost mai inspirat daca, in locul cadrelor medicale ce trebuiesc sa vegheze in orice sala de sport ar fi trebuit sa ceara un set complet de analize oricarui om ce isi doreste sa aibe parte de miscare. Si, poate ca asa , sub parafa msi recomandarea medicilor asemenea cazuri ar fi de domeniul uitarii sau s-ar [roduce cu o cadenta mai lenta!

Si imi permit sa mai fac o remarca vis a vis de aceasta stire! In tot acest sistem nu prea eexista suficienti doctori in spitale, si atunci oare de unde va avea onor ministrul Sanatatii atatea cadre medicale ca sa ne vegheze in salile de fitness ?

Ar trebui insa legiferat ca nimeni sa nu poata ramane singur in sala – sa existe obligatoriu un supraveghetor cu cunostinte minime de resuscitare si telefon functional pentru apelarea paramedicilor.

Sursa foto : www.mondonews.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro