Criteriul National

INCREDIBIL! „Moda” plagiatelor l-a virusat si pe George Copos

aprilie 08
11:12 2015

Copos

Asa cum v-am informat acum o zi ex-premierul si totodata ex-finantatorul  echipei Rapid a fost eliberat dupa 400 de zile după ce și-a ispășit o treime din pedeapsă.

Partea cea mai interesanta vine de-acum incolo.Fara sa devin ironic am devenit oarecum invidios si l-am suspectat pe talentatul domn Copos ce a scăpat de la închisoare cu mult înainte de termen, în urma unui cumul de condiții: deoarece are peste 60 de ani, a trudit la atelierul penitenciarului ca tamplar, a dormit  asa cum a declarat „patru ore pe noapte”, a plătit prejudiciul și a scris cinci cărți!!!

L-am observat cat de sfatos si cult a devenit , atunci cand a  dat declaratii in fata presei servind citate edificatoare ale filosofilor germani si laudandu-se cu munca de cercetare, de documentare pe care a intreprins-o in aceasta perioada cat a stat inchis.Nu-mi inchipuam ca aceasta innoire, aceasta transformare a fost de fapt rodul unei ample campanii de folosire, de parvenire si de copiere a unor lucrari unice….

Mai mult decat atat mi s-a parut ciudat faptul ca a mai avut tupeul de a vocaliza o declaratie boombastica ce m-a stupefiat de-a dreptul : ”Am cerut să lucrez neplătit şi la Rahova şi la Jilava, am scris lucrări ştiintifice pe teme care nu au fost abordate de specialişti şi care au fost apreciate de profesori“. Acest lucru a fost cuprins si in motivarea cererii de eliberare condiţionată a sa în faţa magistraţilor, la ultima înfăţişare a cererii sale.

150 de zile au fost tăiate din pedeapsa lui George Copos, după ce fostul finanţator al Rapidului a scris cinci cărţi în închisoare. Din cele cinci volume ştiinţifice redactate de Copos, două aveau teme istorice. Iar unul dintre ele, „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, care nu poate fi găsit la Biblioteca Naţională şi pare că s-a evaporat de pe Pământ, are acelaşi titlu cu teza de masterat din 2005 a angajatului FRF, domnul Cătălin Parfene, teză care a fost coordonată de profesorul doctor Stelian Brezeanu, cel care l-a îndrumat şi pe Copos pentru volumul său.

Tot în teorie, în cele fix 400 de zile petrecute de Copos „la racoare”, fostul finanţator al Rapidului a scris cinci volume. Un simplu calcul matematic aduce un rezultat uimitor-o carte scrisă la fix 80 de zile. Probabil că asta s-a gândit şi domnul Cătălin Parfene, fost jurnalist la ProSport şi doctorand în istorie la Universitatea Bucureşti şi la École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Cum se face totusi ca una dintre lucrările „ştiinţifice”  ale domnului Copos ar avea acelaşi titlu cu lucrarea de disertaţie a domnului Parfene , pe care a susţinut-o la Facultatea de Istorie în 2005? Acum, fara sa devin exagerat, nu cumva credeţi că e vorba doar de o simplă şi „nevinovată” coincidenţă?

În mesajul postat pe contul său de Facebook, Cătălin Parfene a mai identificat un amănunt bizar: atât conducătorul său ştiinţific din teza de masterat, cât şi omul care a coordonat volumul lui Copos a fost aceeaşi persoană- profesorul doctor Stelian Brezeanu. Acest reputat domn a fost şef al catedrei de Istorie Universală, considerat cel mai important bizantolog român un personaj pe care apropiaţii şi unii dintre foştii studenţi îl caracterizează drept o persoană destul de dificilă.

Inchei cu ideea mea demna si excentrica in acelasi timp! Daca se dovedeste ca e un plagiat atat de notoriu si marsav realizat, ca tot a fost eliberat la jumatatea pedepsei ca ar fi scris aceste carti, mai bine i-ar da “sansa” sa se intoarca la inchisoare ca sa le rescrie, de data asta din memorie..
Ca doar a devenit un filozof si serveste tuturor citate memorabile ale filozofilor germani si scrie carti „la foc automat”, abordand subiecte dintre cele mai diverse, nu-i asa?

 

Sursa foto : www.ziare-pe-net.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo