Criteriul National

INCREDIBIL! „Moda” plagiatelor l-a virusat si pe George Copos

aprilie 08
11:12 2015

Copos

Asa cum v-am informat acum o zi ex-premierul si totodata ex-finantatorul  echipei Rapid a fost eliberat dupa 400 de zile după ce și-a ispășit o treime din pedeapsă.

Partea cea mai interesanta vine de-acum incolo.Fara sa devin ironic am devenit oarecum invidios si l-am suspectat pe talentatul domn Copos ce a scăpat de la închisoare cu mult înainte de termen, în urma unui cumul de condiții: deoarece are peste 60 de ani, a trudit la atelierul penitenciarului ca tamplar, a dormit  asa cum a declarat „patru ore pe noapte”, a plătit prejudiciul și a scris cinci cărți!!!

L-am observat cat de sfatos si cult a devenit , atunci cand a  dat declaratii in fata presei servind citate edificatoare ale filosofilor germani si laudandu-se cu munca de cercetare, de documentare pe care a intreprins-o in aceasta perioada cat a stat inchis.Nu-mi inchipuam ca aceasta innoire, aceasta transformare a fost de fapt rodul unei ample campanii de folosire, de parvenire si de copiere a unor lucrari unice….

Mai mult decat atat mi s-a parut ciudat faptul ca a mai avut tupeul de a vocaliza o declaratie boombastica ce m-a stupefiat de-a dreptul : ”Am cerut să lucrez neplătit şi la Rahova şi la Jilava, am scris lucrări ştiintifice pe teme care nu au fost abordate de specialişti şi care au fost apreciate de profesori“. Acest lucru a fost cuprins si in motivarea cererii de eliberare condiţionată a sa în faţa magistraţilor, la ultima înfăţişare a cererii sale.

150 de zile au fost tăiate din pedeapsa lui George Copos, după ce fostul finanţator al Rapidului a scris cinci cărţi în închisoare. Din cele cinci volume ştiinţifice redactate de Copos, două aveau teme istorice. Iar unul dintre ele, „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, care nu poate fi găsit la Biblioteca Naţională şi pare că s-a evaporat de pe Pământ, are acelaşi titlu cu teza de masterat din 2005 a angajatului FRF, domnul Cătălin Parfene, teză care a fost coordonată de profesorul doctor Stelian Brezeanu, cel care l-a îndrumat şi pe Copos pentru volumul său.

Tot în teorie, în cele fix 400 de zile petrecute de Copos „la racoare”, fostul finanţator al Rapidului a scris cinci volume. Un simplu calcul matematic aduce un rezultat uimitor-o carte scrisă la fix 80 de zile. Probabil că asta s-a gândit şi domnul Cătălin Parfene, fost jurnalist la ProSport şi doctorand în istorie la Universitatea Bucureşti şi la École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Cum se face totusi ca una dintre lucrările „ştiinţifice”  ale domnului Copos ar avea acelaşi titlu cu lucrarea de disertaţie a domnului Parfene , pe care a susţinut-o la Facultatea de Istorie în 2005? Acum, fara sa devin exagerat, nu cumva credeţi că e vorba doar de o simplă şi „nevinovată” coincidenţă?

În mesajul postat pe contul său de Facebook, Cătălin Parfene a mai identificat un amănunt bizar: atât conducătorul său ştiinţific din teza de masterat, cât şi omul care a coordonat volumul lui Copos a fost aceeaşi persoană- profesorul doctor Stelian Brezeanu. Acest reputat domn a fost şef al catedrei de Istorie Universală, considerat cel mai important bizantolog român un personaj pe care apropiaţii şi unii dintre foştii studenţi îl caracterizează drept o persoană destul de dificilă.

Inchei cu ideea mea demna si excentrica in acelasi timp! Daca se dovedeste ca e un plagiat atat de notoriu si marsav realizat, ca tot a fost eliberat la jumatatea pedepsei ca ar fi scris aceste carti, mai bine i-ar da “sansa” sa se intoarca la inchisoare ca sa le rescrie, de data asta din memorie..
Ca doar a devenit un filozof si serveste tuturor citate memorabile ale filozofilor germani si scrie carti „la foc automat”, abordand subiecte dintre cele mai diverse, nu-i asa?

 

Sursa foto : www.ziare-pe-net.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul