Criteriul National

INCREDIBIL! Parlamentul nerusinatilor s-a grabit sa-si semneze pensiile speciale

aprilie 16
13:56 2015

 

Camera deputatilor

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, ce prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost depusa azi la Camera Deputatilor si este semnata de 255 de deputati si senatori.

Indiferent ca sunt de la PSD, PLR, PC, UDMR sau chiar si de la PNL, alesii considera ca sunt indreptatiti sa primeasca o pensie speciala pentru munca prestata in folosul poporului.

Agentia de stiri Mediafax a alcatuit lista cu senatorii si deputatii care si-au pus semnatura pe initiativa.

De la PNL au votat deputati precum Calimente Mihaita, Varga Vasile sau Zlati Radu iar din partea senatorilor Grapa Sebastian, Grigoras Viorel si Iliescu Lucian.

Intra si vezi cine sunt parlamentarii PNL care au semnat pentru pensii speciale

De la PSD au votat 134 de duptati si 47 de senatori, printre care si fosti ministri precum Doina Pana,Valerian Vreme, Titus Corlatean sau Mihnea Costoiu. Tineri sau mai in varsta, social-democratii au semnat cu mic cu mare.

Intra si vezi cine sunt parlamentarii PSD care au semnat pentru pensii speciale

Au fost 14 voturi si de la UDMR.

 Intra si vezi cine sunt parlamentarii UDMR care au semnat pentru pensii speciale

Si nici alesii condusi de Calin Popescu Tariceanu sau de Daniel Constantin nu s-au dat in laturi.

Intra si vezi cine sunt parlamentarii PLR-PC care au semnat pentru pensii speciale

Si deputatii de la minoritati se afla printre semnatarii proiectului: Amet Varol, Paun Nicolae, Vainer Aurel.

Din grupul deputatilor democrat-populari (fost PP-DD) au semnat initiativa Blajut Viorel-Ionel, Burlacu Stefan, Dalca Stefan-Petru, Deaconu Mihai, Gurzau Adrian,Minca Liliana, Movila Petru, Oajdea Daniel Vasile.

Pe lista semnatarilor se mai afla deputatii neafiliati politic Ciobanu Liliana, Condurateanu Andrei-Razvan, Dragomir Maria, Iriza Scarlat, Niculescu Dumitru, Petrescu Petre, Tanase Razvan-Ionut.

Sursa foto : epochtimes-romania.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo