Criteriul National

INCREDIBIL! Partidul premierului maghiar conduce detașat în opțiunile alegătorilor!

septembrie 21
13:27 2015

 

 

Politica dură promovată de guvernul condus de Viktor Orban a găsit ecou în rândul multor cetățeni ungari, care consideră că plătesc prețul pentru toleranța excesivă a Occidentului și atitudinea neglijentă a Greciei, care nu a aplicat reglementările Uniunii Europene privind înregistrarea și reținerea migranților și solicitanților de azil sosiți din Turcia.

Viktor Orban

Potrivit sondajului Ipsos, sprijinul public față de Fidesz a crescut la 24% la mijlocul lui septembrie, față de 20% în iunie, în timp ce susținerea pentru a doua forță politică, Jobbik, de extremă dreapta, a coborât de la 15% la 14%, iar cea în favoarea socialiștilor a urcat un procent, de la 9% la 10%.

Cercetarea nu a inclus întrebări separate pe tema atitudinii publicului față de problema imigrației, a explicat directorul Ipsos, Tibor Zavecz, precizând însă că Fidesz și-ar putea întări baza de votanți și atrage încă 300.000 de susținători din tabăra indecișilor, prin politica sa dură de ‘păstrare a ordinii’.

‘Seria de acțiuni implementate de guvern în ultimele luni cu privire la această problemă (migrația în masă) ar putea atrage cu siguranță 300.000 de persoane’, a estimat Tibor Zavecz. Potrivit Ipsos, Fidesz avea în septembrie 1,9 milioane de susținători.

Conform aceluiași sondaj, realizat între 7 și 15 septembrie, procentul celor indeciși a coborât de la 44% la 38%. Ipsos estimează că Fidesz ar putea câștiga susținere mai ales din segmentul persoanelor cu vârste între 30 și 40 de ani, în timp ce Jobbik continuă să fie partidul cel mai popular printre tinerii sub 30 de ani, fiind susținut de 27% dintre aceștia. La același segment de vârstă, Fidesz de bucură de o susținere de doar 16%, arată Ispos.
Sursa foto www.theguardian.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo