Criteriul National

INCREDIBIL! Partidul premierului maghiar conduce detașat în opțiunile alegătorilor!

septembrie 21
13:27 2015

 

 

Politica dură promovată de guvernul condus de Viktor Orban a găsit ecou în rândul multor cetățeni ungari, care consideră că plătesc prețul pentru toleranța excesivă a Occidentului și atitudinea neglijentă a Greciei, care nu a aplicat reglementările Uniunii Europene privind înregistrarea și reținerea migranților și solicitanților de azil sosiți din Turcia.

Viktor Orban

Potrivit sondajului Ipsos, sprijinul public față de Fidesz a crescut la 24% la mijlocul lui septembrie, față de 20% în iunie, în timp ce susținerea pentru a doua forță politică, Jobbik, de extremă dreapta, a coborât de la 15% la 14%, iar cea în favoarea socialiștilor a urcat un procent, de la 9% la 10%.

Cercetarea nu a inclus întrebări separate pe tema atitudinii publicului față de problema imigrației, a explicat directorul Ipsos, Tibor Zavecz, precizând însă că Fidesz și-ar putea întări baza de votanți și atrage încă 300.000 de susținători din tabăra indecișilor, prin politica sa dură de ‘păstrare a ordinii’.

‘Seria de acțiuni implementate de guvern în ultimele luni cu privire la această problemă (migrația în masă) ar putea atrage cu siguranță 300.000 de persoane’, a estimat Tibor Zavecz. Potrivit Ipsos, Fidesz avea în septembrie 1,9 milioane de susținători.

Conform aceluiași sondaj, realizat între 7 și 15 septembrie, procentul celor indeciși a coborât de la 44% la 38%. Ipsos estimează că Fidesz ar putea câștiga susținere mai ales din segmentul persoanelor cu vârste între 30 și 40 de ani, în timp ce Jobbik continuă să fie partidul cel mai popular printre tinerii sub 30 de ani, fiind susținut de 27% dintre aceștia. La același segment de vârstă, Fidesz de bucură de o susținere de doar 16%, arată Ispos.
Sursa foto www.theguardian.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo