Criteriul National

INCREDIBIL! Politia turca poate retine oameni si asculta telefoane fara mandat!

INCREDIBIL! Politia turca poate retine oameni si asculta telefoane fara mandat!
aprilie 04
16:29 2015

policeO stire intr-adevar ingrijoratoare si de-a dreptul incredibila ne-a parvenit de putin timp!

Sistemul dictatorial tresalta si ia amploare in Turcia. In cel mai scurt timp, in aceasta tara va intra in vigoare o lege  controversata, care da si mai multa putere politiei si guvernantilor, in ciuda obiectiilor Opozitiei.

Legea, semnata de presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, se intituleaza „Pachetul legal prentru protejarea libertatilor” si permite inclusiv ascultarea telefoanelor fara mandat „, conform versiunii online a publicatiei Hurriyet Daily News.

Guvernul va incredinta politiei puteri nelimitate, din dorinta de a avea nevoie de mai multa putere pentru a pastra ordinea si siguranta cetatenilor, mai cu seama ca se apropie alegerile din iunie.

Aceste masuri radicale vin ca urmare a faptului ca ultimele proteste petrecute in teritoriul turcesc s-au dovedit violente, folosindu-se tot mai des cocteilurile Molotov.
Desi partidele din Opozitie au semnalat faptul ca legea este una extrem de represiva si limiteaza libertatea indivizilor, insusi presedintele s-a implicat in dezbateri, sustinand ca, „intr-un fel sau altul, legea va trece”.

Unul dintre cele mai controversate articole da politistilor libertatea de a retine o persoana fara mandat pentru 24 sau chiar 48 de ore. Potrivit articolelor din lege, politistii pot sa perchezitioneze fara mandat  orice persoana sau masina.Mai mult, oamenii legii pot trage in cei care vor sa utilizeze cocteiluri Molotov, explozibil, produse inflamabile sau care pot duce la sufocare.

Potrivit legii, si artificiile sunt clasificate drept „arme”. Simpla folosire a acestora in timpul unei demonstratii poate fi pedepsita si cu cinci ani de inchisoare.Cei care participa la o demonstratie in care se foloseste „o emblema, un semn sau uniforma apartinand unei organizatii ilegale” pot ajunge la inchisoare si pentru mai bine de trei ani.In plus, acoperirea partiala sau totala a fetei, in timpul unei demonstratii, se pedepseste si cu cinci ani de inchisoare.

Sursa foto: http://www.hurriyetdailynews.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo