Criteriul National

INCREDIBIL! Politia turca poate retine oameni si asculta telefoane fara mandat!

INCREDIBIL! Politia turca poate retine oameni si asculta telefoane fara mandat!
aprilie 04
16:29 2015

policeO stire intr-adevar ingrijoratoare si de-a dreptul incredibila ne-a parvenit de putin timp!

Sistemul dictatorial tresalta si ia amploare in Turcia. In cel mai scurt timp, in aceasta tara va intra in vigoare o lege  controversata, care da si mai multa putere politiei si guvernantilor, in ciuda obiectiilor Opozitiei.

Legea, semnata de presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, se intituleaza „Pachetul legal prentru protejarea libertatilor” si permite inclusiv ascultarea telefoanelor fara mandat „, conform versiunii online a publicatiei Hurriyet Daily News.

Guvernul va incredinta politiei puteri nelimitate, din dorinta de a avea nevoie de mai multa putere pentru a pastra ordinea si siguranta cetatenilor, mai cu seama ca se apropie alegerile din iunie.

Aceste masuri radicale vin ca urmare a faptului ca ultimele proteste petrecute in teritoriul turcesc s-au dovedit violente, folosindu-se tot mai des cocteilurile Molotov.
Desi partidele din Opozitie au semnalat faptul ca legea este una extrem de represiva si limiteaza libertatea indivizilor, insusi presedintele s-a implicat in dezbateri, sustinand ca, „intr-un fel sau altul, legea va trece”.

Unul dintre cele mai controversate articole da politistilor libertatea de a retine o persoana fara mandat pentru 24 sau chiar 48 de ore. Potrivit articolelor din lege, politistii pot sa perchezitioneze fara mandat  orice persoana sau masina.Mai mult, oamenii legii pot trage in cei care vor sa utilizeze cocteiluri Molotov, explozibil, produse inflamabile sau care pot duce la sufocare.

Potrivit legii, si artificiile sunt clasificate drept „arme”. Simpla folosire a acestora in timpul unei demonstratii poate fi pedepsita si cu cinci ani de inchisoare.Cei care participa la o demonstratie in care se foloseste „o emblema, un semn sau uniforma apartinand unei organizatii ilegale” pot ajunge la inchisoare si pentru mai bine de trei ani.In plus, acoperirea partiala sau totala a fetei, in timpul unei demonstratii, se pedepseste si cu cinci ani de inchisoare.

Sursa foto: http://www.hurriyetdailynews.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo