Criteriul National

INCREDIBIL! Serviciul de pază al demnitarilor americani și-a atins limitele bugetare!

INCREDIBIL! Serviciul de pază al demnitarilor americani și-a atins limitele bugetare!
august 22
21:45 2017

Acest lucru a avut efectul generat parțial din cauza costurilor necesare, dar destul de mari, numai pentru a proteja familia numeroasă a președintelui Trump. Secret Service asigură protecția a 42 de persoane din anturajul președintelui american, inclusiv în timpul vacanțelor și a călătoriilor externe de afaceri.  

170821100534-trump-with-protection-0612-exlarge-tease (1)

Serviciul Secret din SUA  se străduiește să plătească sute de agenți, în mare parte datorită dimensiunii familiei președintelui Trump și măsurilor necesare pentru a-și asigura numărul mare de locuințe. Potrivit USA Today, secretarul serviciului secret Randolph „Tex” Alles a declarat că peste 1.000 de agenți au afectat din punct de vedere pecuniar deja mandatele federale pentru mandatele de salariu și indemnizațiile de ore suplimentare, care trebuiau să dureze întregul an.

O mare parte a acestei poveri financiare îi pot fi atribuite călătoriile frecvente ale președintelui la reședințele sale din Florida, New Jersey și Virginia, precum și călătoriile copiilor lui în întreaga țară și în străinătate pentru afaceri și vacanțe. „Președintele are o familie mare și responsabilitatea noastră este cerută de lege”, a spus Alles. „Nu pot schimba asta. Nu am nici o flexibilitate.”

Cu toate acestea, Serviciul Secret, la cererea unei publicații americane (n.redacției- Axios) a redactat o declarație, luni după-amiaza  în care a demonstrat ca deși numărul de persoane din administrația Trump care are nevoie de protecție este fără precedent – 42 în Trump (18 fiind membri ai familiei), comparativ cu doar 31 de sub Obama-exista anumite deficiente, repercutate de ani de zile. „Agenția noastră a cunoscut o situație similară în anul calendaristic 2016 … problema nu este una care poate fi atribuită doar cerințelor de protecție ale administrației actuale, ci a fost o problemă continuă de aproape un deceniu, datorită unei creșteri globale,in ritm operațional. „

 Pentru a ușura situația, Alles a început să se întâlnească cu parlamentarii americani pentru a discuta despre salariile agenților de creștere și pentru orele suplimentare de la 160.000 dolari pe an la 187.000 de dolari, o propunere pe care a cerut-o să o rezerve până la sfârșitul primului mandat al lui Donald Trump. Dar chiar și cu fondurile suplimentare, agenția a spus că mulți angajați nu ar fi niciodată recompensați pe deplin pentru orele suplimentare pe care le-au înregistrat deja.

Răspunsul din partea Casei Albe nu s-a lasat deloc asteptat. Institutia prezidentiala, într-o declarație redactata in urma cu cateva minute a spus clar faptul ca „se angajează să asigure serviciului secret și tuturor clor care protejează țara noastră ca vor avea toate resursele de care au nevoie. Vom continua să colaborăm cu Congresul în această problemă importantă, dimpreuna cu acțiunile lor. „

Pe final, pentru justete va redau  declarația completă, făcută de către Secretarul Serviciului Secret al SUA Randolph „Tex” Alles, care fost trimisă la publicatia Axios prin e-mail:

„Sunt extrem de mândru de munca grea efectuată de bărbații și femeile din Serviciul Secret. Devotamentul lor față de datorie este de neegalat în aplicarea legii federale. Serviciul Secret american are fondurile necesare pentru a îndeplini toate cerințele actuale de misiune pentru restul anului fiscal și pentru a compensa salariații pentru orele suplimentare în cadrul limitelor legale de salarizare. Serviciul Secret estimează că aproximativ 1.100 de angajați vor lucra ore suplimentare peste limitele de plată statutară în anul calendaristic 2017. Agenția noastră a înregistrat o situație similară în anul calendaristic 2016, care a dus la o legislație care permitea angajaților Serviciului Secret să depășească plafonul statutar. Pentru a remedia această problemă continuă și gravă, agenția a lucrat îndeaproape cu Departamentul pentru Securitate Internă, Administrație și Congres în ultimele câteva luni pentru a găsi o soluție legislativă. Pe măsură ce lucrăm pentru a ne asigura că angajații sunt despăgubiți pentru orele în care lucrează, Serviciul Secret își continuă angajarea riguroasă a agenților speciali, a ofițerilor Uniformed Division și a personalului de asistență critică pentru a îndeplini cerințele viitoare ale misiunii. Legea, titlul 18 din Codul US 3056  detaliază cerințele de protecție a președintelui, vicepreședintelui și a membrilor apropiați ai familiei. Această problemă nu este una care poate fi atribuită doar cerințelor actuale de protecție ale administrației, ci a fost o chestiune continuă de aproape un deceniu, datorită unei creșteri globale a ritmului operațional .”

secret-service-hits-overtime-caps-protecting-trumps (1)

Sursa foto : Jacquelyn Martin / AP,Epeak

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo