Criteriul National

INCREDIBIL! Statul Islamic laudă pe mediul online tragedia provocată de atentatorii din Bruxelles!

INCREDIBIL! Statul Islamic laudă pe mediul online tragedia provocată de atentatorii din Bruxelles!
martie 22
11:39 2016

Patru explozii au avut loc la metroul din Bruxelles și s-au soldat cu cel puțin 10 morți. Cel puțin acest bilanț tragic a fost contablizat de ediția electronică a rtbf.be.Cel puţin una dintre exploziile de la metroul din Bruxelles a avut loc într-un vagon al unei garnituri, iar în această deflagraţie nu şi-a pierdut viaţa nimeni.

atentate Bruxelles

Stațiile de metrou Schuman, Maelbeek și Arts-Loi au fost vizate de atentatele din această dimineață de marți , 22 Martie 2016.

Inițial se credea că o singură explozie s-a auzit marți dimineață la o stație de metrou din Bruxelles, din apropierea instituțiilor europene, informează rtbf.be.

Este vorba despre stația Maelbeek, aflată în plin cartier european. Metroul belgian a fost închis între stațiile Mérode și Arts-Loi. Potrivit VTM, cel puţin 10 persoane au murit în atentatul de la staţia de metrou.

Susţinătorii organizaţiei Statul Islamic au salutat online atacurile de la Bruxelles.

BBC scrie că susținătorii ISIS cred că teroriștii ar putea sta în spatele atentatelor din capitala Belgiei.

attentat-a-zaventem-bruxelles-explosions-a-l-aeroport-et-dans-le-metro-direct

Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, Belgia. Potrivit presei locale, aeroportul este evacuat în acest moment. Potrivit primelor informații, una dintre bombe a explodat în dreptul biroului de check-in al companiei American Airlines. Sky News a amintit că o altă bombă a explodat în zona duty free a aeroportului.

Susţinătorii ISIS au folosit hashtag-ul „#Brusselsonfire”, în limba arabă pentru a lăuda evenimentele din Capitala Belgiei. La fel s-a întâmplat şi în cazul atentatelor din Paris din data de 13 noiembrie, când a fost folosit hashtag-ul „#Parisonfire”.

https://www.youtube.com/watch?v=sLVVio2pHZQ

Sursa foto : www.linternaute.com

Sursa video : youtube.com

 

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo