Criteriul National

INCREDIBIL! Tariceanu devine vocal si doreste deconspirarea ofiterilor acoperiti din randul magistratilor sesizand CSAT!

mai 14
17:05 2015
Calin Popescu Tariceanu presedintele Senatului  s-a referit la decizia CSM de a sesiza CSAT in vederea verificarii tuturor magistratilor pentru a depista daca sunt sau nu ofiteri sub acoperire ai vreunui serviciu de informatii, apreciind in context ca "va fi si rolul Parlamentului, care asigura controlul civil asupra serviciilor, sa sesizeze CSAT".

tariceanu

 

In cadrul reuniunii de azi, Tariceanu a subliniat ca, in cazul in care activitatea serviciilor secrete a depasit limitele legale, lucrurile trebuie aduse in legalitate sub „un control civil si parlamentar mai eficient”.

El a mentionat ca, pentru indeplinirea acestui obiectiv, va fi nevoie de „un efort conjugat al Parlamentului, al institutiilor care compun autoritatea judecatoreasca si, evident, al presedintelui Romaniei”.

Pe de alta parte, Tariceanu a considerat ca ar trebui redactat un proiect de lege privind raspunderea magistratilor.

Tariceanu a subliniat ca intalnirea de joi dintre conducerea Senatului si membrii CSM s-a axat pe premisa potrivit careia „suveranitatea Parlamentului nu afecteaza in niciun fel independenta justitiei, dupa cum nici suveranitatea justitiei nu trebuie sa afecteze suveranitatea Parlamentului”.

El a sustinut ca „statutul judecatorului nu poate fi identic cu statutul procurorului”.

„Dar, in discutiile pe care le-am avut, ceea ce s-a subliniat, si sunt de acord, este necesitatea pastrarii sau intaririi independentei procurorilor in asa fel incat sa nu existe suspiciuni legate de modul in care sunt tratate anumite dosare, asa cum exista in spatiul public, ca anumite dosare sunt tratate cu celeritate, iar altele sunt puse in sertar si ingropate”, a mai declarat.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri sesizarea CSAT in vederea verificarii tuturor magistratilor pentru a depista daca sunt sau nu ofiteri sub acoperire ai vreunui serviciu de informatii.

Membrii Consiliului au convenit si trimiterea la CSAT a tuturor declaratiilor date in forma autentica de judecatori si procurori.

Plenul CSM a luat in discutie in sedinta de miercuri solicitarea Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania de a se face „demersurile necesare” in vederea verificarii si eliminarii eventualilor ofiteri acoperiti din magistratura si a se cere clarificari in acest sens de la Serviciul Roman de Informatii.

In sfarsit, presedintele Senatului domnulTariceanu este extrem de aproape de prabusirea sa politica. In cel mai scurt timp el va constitui calul de bataie „troian” al unei importante paturi de politicieni. Rezulta clar ca va „plati” deconturile si se va transforma in „smeritul” incasator al tuturor hotiilor  politicienilor care au sau care au avut functii importante in stat. Este limpede ca mai toate drumurile vinovatiilor se vor indreapta spre Calin Popescu Tariceanu.

Sursa foto : e-nantional.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro