Criteriul National

INCREDIBIL! Tariceanu devine vocal si doreste deconspirarea ofiterilor acoperiti din randul magistratilor sesizand CSAT!

mai 14
17:05 2015
Calin Popescu Tariceanu presedintele Senatului  s-a referit la decizia CSM de a sesiza CSAT in vederea verificarii tuturor magistratilor pentru a depista daca sunt sau nu ofiteri sub acoperire ai vreunui serviciu de informatii, apreciind in context ca "va fi si rolul Parlamentului, care asigura controlul civil asupra serviciilor, sa sesizeze CSAT".

tariceanu

 

In cadrul reuniunii de azi, Tariceanu a subliniat ca, in cazul in care activitatea serviciilor secrete a depasit limitele legale, lucrurile trebuie aduse in legalitate sub „un control civil si parlamentar mai eficient”.

El a mentionat ca, pentru indeplinirea acestui obiectiv, va fi nevoie de „un efort conjugat al Parlamentului, al institutiilor care compun autoritatea judecatoreasca si, evident, al presedintelui Romaniei”.

Pe de alta parte, Tariceanu a considerat ca ar trebui redactat un proiect de lege privind raspunderea magistratilor.

Tariceanu a subliniat ca intalnirea de joi dintre conducerea Senatului si membrii CSM s-a axat pe premisa potrivit careia „suveranitatea Parlamentului nu afecteaza in niciun fel independenta justitiei, dupa cum nici suveranitatea justitiei nu trebuie sa afecteze suveranitatea Parlamentului”.

El a sustinut ca „statutul judecatorului nu poate fi identic cu statutul procurorului”.

„Dar, in discutiile pe care le-am avut, ceea ce s-a subliniat, si sunt de acord, este necesitatea pastrarii sau intaririi independentei procurorilor in asa fel incat sa nu existe suspiciuni legate de modul in care sunt tratate anumite dosare, asa cum exista in spatiul public, ca anumite dosare sunt tratate cu celeritate, iar altele sunt puse in sertar si ingropate”, a mai declarat.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri sesizarea CSAT in vederea verificarii tuturor magistratilor pentru a depista daca sunt sau nu ofiteri sub acoperire ai vreunui serviciu de informatii.

Membrii Consiliului au convenit si trimiterea la CSAT a tuturor declaratiilor date in forma autentica de judecatori si procurori.

Plenul CSM a luat in discutie in sedinta de miercuri solicitarea Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania de a se face „demersurile necesare” in vederea verificarii si eliminarii eventualilor ofiteri acoperiti din magistratura si a se cere clarificari in acest sens de la Serviciul Roman de Informatii.

In sfarsit, presedintele Senatului domnulTariceanu este extrem de aproape de prabusirea sa politica. In cel mai scurt timp el va constitui calul de bataie „troian” al unei importante paturi de politicieni. Rezulta clar ca va „plati” deconturile si se va transforma in „smeritul” incasator al tuturor hotiilor  politicienilor care au sau care au avut functii importante in stat. Este limpede ca mai toate drumurile vinovatiilor se vor indreapta spre Calin Popescu Tariceanu.

Sursa foto : e-nantional.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul