Criteriul National

INCREDIBIL! Tariceanu devine vocal si doreste deconspirarea ofiterilor acoperiti din randul magistratilor sesizand CSAT!

mai 14
17:05 2015
Calin Popescu Tariceanu presedintele Senatului  s-a referit la decizia CSM de a sesiza CSAT in vederea verificarii tuturor magistratilor pentru a depista daca sunt sau nu ofiteri sub acoperire ai vreunui serviciu de informatii, apreciind in context ca "va fi si rolul Parlamentului, care asigura controlul civil asupra serviciilor, sa sesizeze CSAT".

tariceanu

 

In cadrul reuniunii de azi, Tariceanu a subliniat ca, in cazul in care activitatea serviciilor secrete a depasit limitele legale, lucrurile trebuie aduse in legalitate sub „un control civil si parlamentar mai eficient”.

El a mentionat ca, pentru indeplinirea acestui obiectiv, va fi nevoie de „un efort conjugat al Parlamentului, al institutiilor care compun autoritatea judecatoreasca si, evident, al presedintelui Romaniei”.

Pe de alta parte, Tariceanu a considerat ca ar trebui redactat un proiect de lege privind raspunderea magistratilor.

Tariceanu a subliniat ca intalnirea de joi dintre conducerea Senatului si membrii CSM s-a axat pe premisa potrivit careia „suveranitatea Parlamentului nu afecteaza in niciun fel independenta justitiei, dupa cum nici suveranitatea justitiei nu trebuie sa afecteze suveranitatea Parlamentului”.

El a sustinut ca „statutul judecatorului nu poate fi identic cu statutul procurorului”.

„Dar, in discutiile pe care le-am avut, ceea ce s-a subliniat, si sunt de acord, este necesitatea pastrarii sau intaririi independentei procurorilor in asa fel incat sa nu existe suspiciuni legate de modul in care sunt tratate anumite dosare, asa cum exista in spatiul public, ca anumite dosare sunt tratate cu celeritate, iar altele sunt puse in sertar si ingropate”, a mai declarat.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri sesizarea CSAT in vederea verificarii tuturor magistratilor pentru a depista daca sunt sau nu ofiteri sub acoperire ai vreunui serviciu de informatii.

Membrii Consiliului au convenit si trimiterea la CSAT a tuturor declaratiilor date in forma autentica de judecatori si procurori.

Plenul CSM a luat in discutie in sedinta de miercuri solicitarea Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania de a se face „demersurile necesare” in vederea verificarii si eliminarii eventualilor ofiteri acoperiti din magistratura si a se cere clarificari in acest sens de la Serviciul Roman de Informatii.

In sfarsit, presedintele Senatului domnulTariceanu este extrem de aproape de prabusirea sa politica. In cel mai scurt timp el va constitui calul de bataie „troian” al unei importante paturi de politicieni. Rezulta clar ca va „plati” deconturile si se va transforma in „smeritul” incasator al tuturor hotiilor  politicienilor care au sau care au avut functii importante in stat. Este limpede ca mai toate drumurile vinovatiilor se vor indreapta spre Calin Popescu Tariceanu.

Sursa foto : e-nantional.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo