Criteriul National

INCREDIBIL!ANPC a descoperit apă plată cu un ridicat nivel microbiologic!

INCREDIBIL!ANPC a descoperit apă plată cu un ridicat nivel microbiologic!
martie 22
06:20 2016

ANPC a demarat în data de 03 martie o acțiune la nivel național de prelevare din rețeaua de comercializare a eșantioanelor din apa de masă și apa de izvor pentru determinarea încadrării in indicatorii microbiologici, iar datele pentru Capitală arată că cinci eșantioane prelevate nu sunt conforme, arată un comunicat al Autorității.

apa-696x315

Conform datelor parțiale de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor București, în perioada 04-09 martie au fost prelevate 17 eșantioane de la supermarketuri din București, din care 5 sunt neconforme în urma analizelor de laborator.

Eșantioanele au fost analizate în cadrul Laboratorului SC Manor Laboratory Center SRL București din punct de vedere microbiologic.

Inspectorii ANPC au aplicat amenzi contravenționale de 50.000 de lei pentru abateri de la limitele microbiologice în cazul a 5 tipuri de apă de masă și apă de izvor îmbuteliată, comercializate în unele supermarketuri din București.

Sortimentul Winny– apă izvor plată, îmbuteliată irn PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTG (numar total de germeni) ufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 1.000, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 600 față de limita prevazuta de 20.

– Sortimentul Apa de masă necarbogazoasa Aro, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 20.000, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 16.800 față de limita prevăzută de 20 .

– Sortimentul Apa de izvor Calipso îmbuteliată in PET-uri cu capacitatea de 6l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obqtinuta era de 14.700, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 3.200 fata de limita prevazuta de 20 .

– Sortimentul Apa de izvor plata Izvorul Zânelor, îmbuteliată in PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 2.820, față de limita preqvazuta de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 104 față de limita prevăzută de 20 .

– Sortimentul Apa de izvor Aqua Queen, îmbuteliată in PET-uri cu capacitatea de 5l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 2.000, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 900 față de limita prevăzută de 20 .

Mai mult decât atât,au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman a produselor Apa de Izvor Calipso și Apa de Izvor Plata Izvorul Zânelor in cantitate totală de 244 l.

Celelalte două sortimente nu se mai aflau la comercializare la momentul controlului.

Totodată, s-a dispus extinderea controlului la producător în județele Ilfov, respectiv Harghita prin comisariatele județene de protecție a consumatorilor.

 

Sursa foto : http://google.com

 

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul