Criteriul National

INCREDIBIL!ANPC a descoperit apă plată cu un ridicat nivel microbiologic!

INCREDIBIL!ANPC a descoperit apă plată cu un ridicat nivel microbiologic!
martie 22
06:20 2016

ANPC a demarat în data de 03 martie o acțiune la nivel național de prelevare din rețeaua de comercializare a eșantioanelor din apa de masă și apa de izvor pentru determinarea încadrării in indicatorii microbiologici, iar datele pentru Capitală arată că cinci eșantioane prelevate nu sunt conforme, arată un comunicat al Autorității.

apa-696x315

Conform datelor parțiale de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor București, în perioada 04-09 martie au fost prelevate 17 eșantioane de la supermarketuri din București, din care 5 sunt neconforme în urma analizelor de laborator.

Eșantioanele au fost analizate în cadrul Laboratorului SC Manor Laboratory Center SRL București din punct de vedere microbiologic.

Inspectorii ANPC au aplicat amenzi contravenționale de 50.000 de lei pentru abateri de la limitele microbiologice în cazul a 5 tipuri de apă de masă și apă de izvor îmbuteliată, comercializate în unele supermarketuri din București.

Sortimentul Winny– apă izvor plată, îmbuteliată irn PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTG (numar total de germeni) ufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 1.000, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 600 față de limita prevazuta de 20.

– Sortimentul Apa de masă necarbogazoasa Aro, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 20.000, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 16.800 față de limita prevăzută de 20 .

– Sortimentul Apa de izvor Calipso îmbuteliată in PET-uri cu capacitatea de 6l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obqtinuta era de 14.700, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 3.200 fata de limita prevazuta de 20 .

– Sortimentul Apa de izvor plata Izvorul Zânelor, îmbuteliată in PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 2.820, față de limita preqvazuta de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 104 față de limita prevăzută de 20 .

– Sortimentul Apa de izvor Aqua Queen, îmbuteliată in PET-uri cu capacitatea de 5l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 2.000, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 900 față de limita prevăzută de 20 .

Mai mult decât atât,au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman a produselor Apa de Izvor Calipso și Apa de Izvor Plata Izvorul Zânelor in cantitate totală de 244 l.

Celelalte două sortimente nu se mai aflau la comercializare la momentul controlului.

Totodată, s-a dispus extinderea controlului la producător în județele Ilfov, respectiv Harghita prin comisariatele județene de protecție a consumatorilor.

 

Sursa foto : http://google.com

 

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro